Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

HANDLING:
I den sjätte filmen i Harry Potter-serien tvingas trolldomsministeriets Cornelius Fudge ta sitt förnuft till fånga och bekräftar att Han-som-inte-får-nämnas-vid-namn är tillbaka och försöker värva anhängare för att få makten. Harrys sjätte skolår på Hogwarts blir en blandning av rädsla och varningar och han lyckas äntligen klara lektionerna i trolldryck, då han har lånat en bok som en gång tillhörde någon vid namn Halvblodsprinsen. Albus Dumbledore ger även Harry privatlektioner och avslöjar hemligheten bakom Voldemorts odödliga själ.

Angelica och Frida tycker till :D

Vi vill börja med att säga att vi älskar Harry Potter - filmerna och det har blivit en liten tradition för oss att gå på biopremiärerna.

Till att börja med vill vi filmkritiker berätta de mindre bra sakerna om filmen och tyvärr finns det en hel del på den fronten. Filmen heter Harry Potter och Halvblodsprinsen, men vart har Halvblodsprinsen tagit vägen? Visste man inte vem det var från början kan det hela kännas lite flummigt.

En annan sak som vi inte tyckte om var att vissa karaktärer inte var med så mycket och några exempel på detta är Hedwig (Harrys uggla, Bennys favorit) och tvillingarna Weasley. I kommande filmer kommer även vissa "originalare" att försvinna vilket vi har lite svårt att acceptera.

I filmen förekom det en hel del saker som var lite barnsliga och det fanns också en hel del saker som var väldigt oklara. En stor negativ sak i våra ögon var att filmen var extremt dåligt klippt i vissa scener. Detta är helt enkelt inte acceptabelt då det är en sådan välkänd film.

En stor besvikelse i filmen var Ginny Weasley (Rons syster) eller rättare sagt skådespelerskan bakom karaktären. Vi på Carl-Alfred tycker verkligen att hon borde ta ett par extra teaterlektioner.

Det sista som var dåligt i våra ögon var att det kändes som att Draco (Tom Felton) inte var med trots att han var det. I stort sett genom hela filmen smög han omkring och lurade, vilket inte passar hans karaktär.


Om man går över till det som var bra i filmen blir listan inte så lång, men det är absolut ingen negativ sak. Något som vi tycker är otroligt bra och roligt är att man i alla filmerna har haft med originalskådespelarna. Detta har resulterat i att man har fått lära känna karaktärerna på djupet och i Harry Potter och Halvblodsprinsen sker detta ännu mer. Filmen innehåller även mer komik och kärlek än vad de andra filmerna gör och man blir väldigt avundsjuk på Harry, Hermoine och Rons vänskap.

Det finns egentligen inga ord för att beskriva den här filmen, den är otroligt bra och enligt oss är det den bästa Harry Potter - filmen.

Skådespelare: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Bonnie Wright,
Tom Felton, Jessie Cave, Alan Rickman och Michael Gambon.

Regisserad av: David YatesBetyget för Harry Potter och Halvblodsprinsen:
    


(Klicka på bilden för att se en trailer av denna fantastiska film)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0