Söndagstipset - The Jane Austen Book Club (2007)

         
                     (Klicka på bilden för att se en trailer av filmen)

Här kommer det allra första ”Söndagstipset” på Carl-Alfreds Filmhörna och filmen vi vill tipsa er om är – ”The Jane Austen Book Club”.
Ni som har läst bloggen tidigare vet att vi på Carl-Alfred är stora fan av Jane Austen och hennes verk, men vi är långt ifrån själva…

Sex personer, fem kvinnor och en man, startar en bokklubb där dem samlas för att diskutera Jane Austens verk. Efter ett tag inser gruppen att de har mycket gemsensamt med karaktärerna i de olika böckerna, inte minst när det kommer till kärleksproblemen. I bokklubben finner ”medlemmarna” humor, trygghet och visdom och de upptäcker också att när det gäller kärlek behöver dem bara fråga sig själva – ”Vad skulle Jane ha gjort?.

”The Jane Austen Book Club” innehåller många kända skådespelare och några av dem är Maria Bello, Emily Blunt, Kathy Baker, Amy Brenneman och Hugh Dancy. Filmen utspelar sig i den amerikanska medelklassens Kalifornien i nutid och innehåller alltså inte någon engelsk landsbygd, klänningar med hög midja eller några sällskapsbjudningar med te. Trots detta är filmen mycket sevärd och det är spännande att se hur mycket Jane Austen betyder för människor runt om i världen.

  
  

  


Kommentarer
Postat av: V I C K Y

vilken bra och intressant blogg ! :)

2009-09-27 @ 09:00:33
URL: http://vnyren.blogg.se/
Postat av: feiiaah;*

har du sett "hide and seek"??:D

2009-09-27 @ 09:57:27
URL: http://felicialinneaamanda.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0