Eurovision-veckan har startat

På torsdag är det dags för Eric Saade att representera Sverige med sin låt "Popular" i Eurovision song contest, men vägen dit har inte varit helt problemfri.
Det började med att rykten spreds om att låten var plagiat och sedan angrep Rysslands representant Aleksej Vorobjov Saade och anklagade honom för att ha stulit hans idé om en glasbur som sprängs på scenen, trots att han inte haft med detta under uttagningen i Ryssland. Detta har resulterat i att stämningen mellan svensken och ryssen är väldigt spänd och Eric vägrar att ställa upp på några bilder tillsammans med Aleksej.

 

Eric har varit på plats i Düsseldorf sedan förra veckan och repeterat sitt framträdande. Det har varit väldigt mycket problem med den glasbur som ska sprängas, då de tyska teknikerna inte varit speciellt duktiga på att spränga den. Både under första och andra repititionen fungerade inte sprängningen och den svenska deligationen fick tigga sig till ytterligare en repetition eftersom Eric var väldigt frustrerad över detta. Under den tredje repetitionen fungerade det att spränga glasburen och nu kan vi inte göra annat än att hålla tummarna för att det kommer att gå vägen när det väl gäller.


Eric kommer att vara med i den andra semifinalen som är på torsdag och han kommer att gå ut som bidrag nummer 8. Nu håller vi alla tummar och tår för att Eric går till finalen som är på lördag.

Eurovision song contest semifinal 1 - 10 maj - 21.00 - SVT 1


Eurovision song contest semifinal 2 - 12 maj - 21.00 - SVT 1


Eurovision song contest Final - 14 maj - 21.00 - SVT 1


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0