11 september 2001

Idag är det 10 år sedan terrordåden i New York och en hel värld förändrades. Det var tidigt på morgonen den 11 september 2001 som ett passagerarplan flög in i ett av World Trade Centers tvillingtorn på Manhattan i New York och en kvart senare flög ett annat passargerarplan in i det andra tvillingtornet. Först trodde man att det var en olycka, men snart förstod man att det var ett terrordåd och hela världen försattes i chock. Enligt uppgifter var det 19 kapare från Mellanöstern som hade blivit utsända av terrorganisationen al-qaida och dess ledare Usama Bin Ladin som hämnd för att USA stationerat ut soldater på arabisk mark och att de stödde Israels ockupation av Palestina.
Idag högtidshålls minnet av de närmare 3000 som förlorade sina liv i attackerna den 11 september 2001 i en direktsänd cermoni på SVT1.
Vi på Carl-Alfred kan än idag minnas var vi var någonstans och hur vi kände när vi fick reda på vad som hade hänt och när vi nu än en gång ser bilderna från den dagen får vi tårar i ögonen. Carl-Alfreds Filmhörna skänker idag en tanke till de som förlorade sina liv i attackerna och de som har förlorat någon de håller kär.

Idag är det 10 år sedan terrordåden i New York och en hel värld förändrades. Det var tidigt på morgonen den 11 september 2001 som ett passagerarplan flög in i ett av World Trade Centers tvillingtorn på Manhattan i New York. En kvart senare flög ett annat passagerarplan in i det andra tvillingtornet. Först trodde man att det var en olycka, men snart förstod man att det var ett terrordåd och hela världen försattes i chock. Enligt uppgifter var det 19 kapare från Mellanöstern som hade blivit utsända av terrororganisationen al-Qaida och dess ledare Usama Bin Ladin som hämnd för att USA stationerat ut soldater på arabisk mark och att de stödde Israels ockupation av Palestina.


Idag högtidshålls minnet av de närmare 3000 som förlorade sina liv i attackerna den 11 september 2001 i en direktsänd ceremoni på SVT1. Vi på Carl-Alfred kan än idag minnas var vi var någonstans och hur vi kände när vi fick reda på vad som hade hänt och när vi nu än en gång ser bilderna från den dagen får vi tårar i ögonen. Carl-Alfreds Filmhörna skänker idag en tanke till dem som förlorade sina liv i attackerna och de som har förlorat någon de håller kär.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0