Jantelagen

Sverige, eller som vi kanske borde kalla det "lilla landet lagom", är ett land där man nästan måste be om ursäkt för att finnas till. Tankegångar om att man är störst, bäst och vackrast accepteras inte av samhället vilket resulterar i att människor kämpar hela livet för att passa in i normen. Personer som vågar ta steget utanför ramen anklagas ofta för att ha hybris och folk provoceras av att dessa människor vågar sticka ut och vara sig själva. Jantelagen är en oskriven lag vi har i vårt land och i den beskrivs en rad med saker som vi INTE ska och borde göra, vilket följs av de flesta av landets invånare. Några punkter som beskrivs i lagen är bland annat att man inte ska tro att man är något och att man inte ska tro att man är bättre eller smartare än någon annan.

Vi på Carl-Alfred har aldrig lagt större vikt vid jantelagen, men vi avskyr idealet som den förespråkar då vi anser att den förminskar den enskilda individen istället för att låta den utvecklas. Vi är och har alltid varit av den åsikten att vi kan bli och göra vad vi vill så länge vi tror på oss själva och litar på den kompetens vi har. Detta har medfört att vi har lyckats med både det ena och det andra i livet och på riktigt skäms vi inte för att erkänna det.

Det finns en del kända profiler i vårt avlånga land som helt går emot jantelagen och vågar erkänna att de är bäst på det dem gör och det är dessa människor som inspirerar oss i vårt arbete. Några av personerna är bland annat Eric Saade, Zlatan, Isabella Löwengrip, Rodney da Silva och Filip och Fredrik. Eric Saade gick ännu en gång emot normerna när han gick ut med att det kostar 1500 kronor för att träffa honom backstage efter en konsert, vilket fick lilla landet lagom att se rött. Folk blev förbannade, kändisar uttalade sig om att de inte kunde förstå hur han tänkte och vi på Carl-Alfred stod vid sidan av och såg på händelseförloppet med ett leende på läpparna. Detta är inte på något sätt konstigt för oss då kändisar i andra länder gör samma sak och dessutom är herr Saade Sveriges enda riktiga popstjärna, vilket gör att han har belägg för sin handling. Det hela slutade ändå med att folk köpte biljetterna och Eric fick precis som han ville. En annan stor profil är Zlatan som gång på gång uttrycker att han är bäst och av den anledningen har folk stämplat honom som en diva, men seriöst han är ju Sveriges största och bästa fotbollsspelare. Isabella "Blondinbella" Löwengrip är en av Sveriges största bloggerskor och Isabella har gått emot jantelagen genom att uppfylla många av sina drömmar och inte hymlat med det. Framgång är ofta något som sticker folk i ögonen, men vi på Carl-Alfred blir otroligt inspirerarade av andras visioner och mål. Slutligen vill vi bara skriva att vi på Carl-Alfred ser många likheter mellan oss och Filip och Fredrik och vi avslutar med att citera duon - "Vi är genier på allt".

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0