Angelica tipsar - Underbar och älskad av alla (2007)

Då var det dags för ett nytt litet filmtips och denna gång vill jag tipsa om filmen ”Underbar och älskad av alla”. Filmen är baserad på Martina Haags succéroman ” Underbar och älskad av alla (och på jobbet går det också bra)” och har man inte sett den här filmen måste man göra det. Den är både romantisk och väldigt rolig och dessutom finns det med lite spänning i den. Något som jag tycker är riktigt roligt är att Martina Haag som har skrivit boken spelar huvudrollen Bella och jag måste säga att hon gör det riktigt bra. Förutom Martina hittar vi bland annat Nikolaj Coster-Waldau, Ellen Mattsson, Chatarina Larsson och Ingrid Luterkort i rollistan. Kan dock avslöja att stora delar av den svenska ”filmeliten” är med i denna film på ett eller annat sätt, vilket jag tycker är lite roligt. Tillsist vill jag bara säga att detta är en film värd att se!

Richard Gere

Carl-Alfreds Filmhörna gratulerar Richard Gere som fyller 60 år idag. Gere har en lång bakgrund som skådis och en av hans tidiga framgångar kom bland annat i filmerna ” American Gigolo” och ”An Officer and a Gentleman”. Förutom att jobba med film ägnar sig Gere också mycket åt att jobba med välgörenhet.


Vecka 36

God morgon vänner :D

Vi hoppas att ni har haft en trevlig helg, det har vi haft. Veckan kommer att bjuda på några filmtips, filmrecensioner, ett par födelsedagar, tv-tablån och på torsdag kommer vi att dra igång ”Fråga Benny” igen (mer information om det kommer att komma längre fram). Under veckans gång kan det också hända att det dyker upp några överraskningar.

/ Carl-Alfreds Filmhörna :D


Carl-Alfreds Tv-tablå vecka 35

Fredagen den 28/8

Lördagen den 29/8

Söndagen den 30/8


Linas kvällsbok (2007)

HANDLING

Linas kvällsbok handlar om 15-åriga Lina som får uppleva allt som
hör puberteten till. Första dejten, famlande förelskelser, skenande
sexualitet och vilsen vänskap är bara några av de upplevelser vi får
följa Lina genom.


Frida tycker till :D

Jag är inte ett så stort Fan av svensk film i vanliga fall, men Linas
kvällsbok blev direkt en liten favorit.

Detta är en ungdomsfilm som är väldigt rolig och riktigt bra. Den
innehåller bland annat komiska scener, pinsamma händelser, sex
och kärlek (på både gott och ont).

Jag tycker även att skådespelarna gör ett bra jobb och ibland förstår
jag inte hur de klarar att genomföra vissa pinsamma scener. Jag
rekommenderar alla ungdomar att se den här filmen, men även
föräldrar som vill lära sig att förstå sina ungdomar bättre.

Skådespelare: Viktor Axelsson, Anna Ulrika Eriksson, Mylaine Hedreul,
Alice Kastrup-Möller, Adam Lundgren och Isabel Munshi.

Regisserad av: Hella Joof

Betyget för Linas kvällsbok:
    


(Klicka på bilden för att se ett klipp ur filmen)

Vecka 35

Denna vecka kommer vi att bjuda er på några filmrecensioner, tv-tablån, några födelsedagar och ett par andra små överraskningar. Friidrotts-VM är slut och det kommer därför inte att bli lika mycket sport på Carl-Alfred som det har varit, vilket vissa av oss kanske tycker är lite skönt.

Nästa vecka drar "Fråga Benny" igång igen, men mer information om det kommer att komma i början på nästa vecka.


We Are Family


Ny omgång av "Fråga Benny"

Idag fattade vi beslutet om att det kommer att bli en ny omgång av "Fråga Benny" då detta koncept visade sig bli en väldigt stor succé. Det var många av er som tyckte om Bennys svar och vi har dessutom fått höra att det var många av er som fann dem roliga. Benny är självklart väldigt glad över all respons som han har fått och han kan knappt bärga sig förrän han får börja besvara era nya frågor.  


"Fråga Benny" publicerades förut på fredag, men kommer nu åter att flyttas till torsdagar. Om två veckor, det vill säga vecka 36 är det dags att dra igång spalten igen.


Sporten har tagit över på Carl-Alfred

Vi vet att det har blivit väldigt mycket sport (friidrott) här på bloggen den senaste veckan, men då vi är väldigt sportintresserade blir det lätt på detta viset. Nästa vecka kommer vi dock att återgå till det "normala" och vi hoppas kunna publicera en eller två filmrecensioner.


Carl-Alfreds Tv-tablå vecka 34


Fredagen den 21/8

Lördagen den 22/8

Söndagen den 23/8

Usain Bolt

Vi på Carl-Alfred säger grattis till den fantastiska Usain Bolt som fyller 23 år idag.

"Återföreningen" inställd

Tyvärr blir det ingen "återförening" ikväll och det är vi givetvis väldigt ledsna för. Det hade varit roligt att se hur alla har haft det nu i sommar och dessutom så kommer några av våra kära vänner att lämna landet mycket snart. En av dem är Pernilla som vi nu inte kommer få någon chans att säga hej då till "live". Därför önskar vi nu dig och din man all lycka och framgång och vi hoppas att du snart kommer hem igen.


Vi kommer givetvis att ha en "återförening" inom den närmaste framtiden, men vi återkommer om det här på bloggen.


No Surprise

Älskade hjärtevänner, det blev som vi allesammans hade antaget. Bror liten vann loppet och slog nytt världsrekord igen. Jag har inte mycket mer att säga förutom att jag är väldans stolt över honom och att nuggets är mäkta bra mat.


En liten hälsning från Berlin

Älskade hjärtevänner hur mår ni denna fagra dag? Jag mår excellent och laddar som en tok inför bror litens lopp ikväll. Dessutom kommer det att vara mycket svenskt på "plan" denna afton vilket ska bli roligt, även om jag i grund och botten är jamaican. Troligtvis kommer det att bli en liten uppdatering efter Usains vinnarlopp ikväll, men nu ska jag återgå till att äta några fler nuggets och sällskapa med min familj.

/ Benny

Drottning Blanka

...


Vecka 34

Vi har en ny spännande vecka framför oss här på bloggen och det ser vi givetvis fram emot. Det ni kan vänta er denna vecka är de "fasta" punkterna så som tv-tablån och några födelsedagar. Sedan har Benny också lovat att komma med regelbundna uppdateringar ifrån VM i Berlin, vilket ska bli himla roligt att få. Dessutom till helgen kan ni vänta er bilder och lite annat smått och gott ifrån vår återförening som kommer äga rum på fredag.

/ Carl-Alfreds Filmhörna :D


I'm So Proud


God kväll mina kära hjärtevänner, jag räknar med att ni har väntat ivrigt på mig. Tyvärr är jag oerhört upptagen dessa dagar och det har orsakat att mitt bloggande här på Carl-Alfred har blivit lidande.  Jag ska göra ett försök till att bättra mig och ge ur fler uppdateringar. Just nu kan jag förtälja att jag är på plats i Berlin (och följer VM i friidrott) vilket är en mycket mäktig känsla. Egentligen är jag här som privatperson och stöttar delar av hushållet, men jag tyckte att det skulle vara roligt att dela mina upplevelser med er därifrån.

Som de flesta av er vet löpte Usain Bolt final ikväll och som han gjorde det. Man kan inte annat än att vara stolt över lillbrorsan ...

/ Benny


Joe Jonas

Carl-Alfred gratulerar också denna dag Joseph Jonas på sin 20 årsdag. Vi tror inte att det har undgått någon att Joe bildar gruppen Jonas Brothers med sina två andra bröder.


Debra Messing

Vi på Carl-Alfred gratulerar Debra Messing på sin 41 årsdag. Debra känner vi bland annat igen ifrån serierna Will & Grace, The Starter Wife och filmerna Nothing Like the Holidays och The Wedding Date.


Carl-Alfreds Tv-tablå vecka 33

Fredagen den 14/8


Lördagen den 15/8


Söndagen den 16/8


Bilder - Vallsnäs

Här kommer några bilder från vår lilla tripp till Vallsnäs - enjoy :D

(Detta var strax innan vi gav oss iväg på vår lilla roadtrip)

Här hittar ni Carl-Alfreds sida på youtube, där det finns klipp från vår lilla resa.


Angelica tipsar - Wedding Crashers (2005)

Wedding Crashers är en mycket rolig och underhållande film och det är absolut en film som passar alla människor. Filmen blir aldrig tråkig och fast den har sina små allvarliga stunder sitter man konstant med ett leende på läpparna. Filmen innehåller "tunga" namn och i rollistan hittar vi bland annat Owen Wilson, Vince Vaughn, Christopher Walken, Rachel McAdams, Isla Fisher, Jane Seymour och Bradley Cooper. Har man tråkigt en dag eller vill skratta lite med sina vänner eller familj är detta ett utmärkt val av film.
Bilder ifrån Vallsnäs

Bilderna från vår lilla resa till Vallsnäs kommer att publiceras senare under eftermiddagen. Vi bjuder er dock på en bild nedanför, även om den inte är allt för rolig.


Carl-Alfreds Filmhörna på youtube

Som några av er vet har vi på Carl-Alfred en liten sida på youtube där vi publicerar filmer som vi har varit delaktiga i. Idag laddade vi upp några filmer från när vi var i Vallsnäs igår och ni får gärna ta en titt på dem om ni vill. På sidan finns även vår "reklamfilm" Lonely Days som vi är mycket stolta över.


För att komma till vår sida på youtube - CarlAlfredsFilmplace


En trevlig dag i Vallsnäs

Vi hade fantastiskt roligt på våran lilla tripp till Vallsnäs idag och vi hade faktiskt ganska tur med vädret. Allt som vi hade planerat att göra fick vi gjort och vi hittade faktiskt den omtalade "skatten" som vi hade grävt ner för ett antal år sedan och vi grävde även ner en ny, fast på ett nytt ställe denna gång.


Alla bilder och filmer som togs/gjordes idag kommer att läggas ut på bloggen så snart vi får lite tid över.


Tack girls för en otroligt trevlig dag!


Grattis till Madde och Jonas

Vi på Carl-Alfred gratulerar prinsessan Madeleine och Jonas Bergstöm till deras förlovning. En given gäst på bröllopet kommer givetvis att vara vår alldeles egna Benny som står Kungafamiljen mycket nära, i alla fall om man frågar honom själv.Imorgon bär det av

Vi räknar ner timmarna, för nu är det inte lång tid kvar. Idag planerade vi det sista och allt känns solklart för oss alla. Spänningen stiger mer för varje minut som går och vi alla kommer att krypa till kojs tidigt ikväll, allt för att vara på topp imorgon.


(Alla är vi taggade till tänderna.OBS: Skoog fattas på bilden)


Härliga Hund


Vecka 33

Det ser ut som att veckan kommer att bjuda på en hel del aktivitet. Vi kommer bland annat att lägga ut en liten sammanfattning om reportaget som vi gjorde idag för Guldrosetten. Imorgon gör vi vår resa till Vallsnäs och bilder och filmer därifrån kommer också att publiceras här under veckan. Dessutom kommer vi att bjuda er på tv-tablån och några födelsedagar.

/ Carl-Alfreds Filmhörna :D


Resan närmar sig med stora steg

Som de flesta av er vet kommer vi på Carl-Alfred att ge oss ut på en liten tripp på tisdag. Vi är givetvis väldigt spända över denna lilla resa och imorgon är det tänkt att vi ska planera en hel del. Det vi kan dela med oss av redan nu är att vi kommer att åka ganska tidigt på morgonen och mellan nio och halv tio ger vi oss ut på vägarna. Förhoppningsvis hittar vi till Vallsnäs utan problem (vilket vi borde göra), men man vet ju aldrig med oss. Om ni visste vilka minnen vi har därifrån (de flesta dåliga, trots det bra på något sätt), men dem får vi ta en annan gång ...


Harry Potter and the Half-Blood Prince (2009)

HANDLING:
I den sjätte filmen i Harry Potter-serien tvingas trolldomsministeriets Cornelius Fudge ta sitt förnuft till fånga och bekräftar att Han-som-inte-får-nämnas-vid-namn är tillbaka och försöker värva anhängare för att få makten. Harrys sjätte skolår på Hogwarts blir en blandning av rädsla och varningar och han lyckas äntligen klara lektionerna i trolldryck, då han har lånat en bok som en gång tillhörde någon vid namn Halvblodsprinsen. Albus Dumbledore ger även Harry privatlektioner och avslöjar hemligheten bakom Voldemorts odödliga själ.

Angelica och Frida tycker till :D

Vi vill börja med att säga att vi älskar Harry Potter - filmerna och det har blivit en liten tradition för oss att gå på biopremiärerna.

Till att börja med vill vi filmkritiker berätta de mindre bra sakerna om filmen och tyvärr finns det en hel del på den fronten. Filmen heter Harry Potter och Halvblodsprinsen, men vart har Halvblodsprinsen tagit vägen? Visste man inte vem det var från början kan det hela kännas lite flummigt.

En annan sak som vi inte tyckte om var att vissa karaktärer inte var med så mycket och några exempel på detta är Hedwig (Harrys uggla, Bennys favorit) och tvillingarna Weasley. I kommande filmer kommer även vissa "originalare" att försvinna vilket vi har lite svårt att acceptera.

I filmen förekom det en hel del saker som var lite barnsliga och det fanns också en hel del saker som var väldigt oklara. En stor negativ sak i våra ögon var att filmen var extremt dåligt klippt i vissa scener. Detta är helt enkelt inte acceptabelt då det är en sådan välkänd film.

En stor besvikelse i filmen var Ginny Weasley (Rons syster) eller rättare sagt skådespelerskan bakom karaktären. Vi på Carl-Alfred tycker verkligen att hon borde ta ett par extra teaterlektioner.

Det sista som var dåligt i våra ögon var att det kändes som att Draco (Tom Felton) inte var med trots att han var det. I stort sett genom hela filmen smög han omkring och lurade, vilket inte passar hans karaktär.


Om man går över till det som var bra i filmen blir listan inte så lång, men det är absolut ingen negativ sak. Något som vi tycker är otroligt bra och roligt är att man i alla filmerna har haft med originalskådespelarna. Detta har resulterat i att man har fått lära känna karaktärerna på djupet och i Harry Potter och Halvblodsprinsen sker detta ännu mer. Filmen innehåller även mer komik och kärlek än vad de andra filmerna gör och man blir väldigt avundsjuk på Harry, Hermoine och Rons vänskap.

Det finns egentligen inga ord för att beskriva den här filmen, den är otroligt bra och enligt oss är det den bästa Harry Potter - filmen.

Skådespelare: Daniel Radcliffe, Emma Watson, Rupert Grint, Bonnie Wright,
Tom Felton, Jessie Cave, Alan Rickman och Michael Gambon.

Regisserad av: David YatesBetyget för Harry Potter och Halvblodsprinsen:
    


(Klicka på bilden för att se en trailer av denna fantastiska film)

En recension på G ...

Snart kommer vi att publicera en recension på den senaste Harry Potter filmen. Detta kommer nog att vara en av de längsta recensioner som vi har gjort, men det fanns väldigt mycket att disskutera denna gång.Nya domare i America's Next Top Model

Lauren Conrad ska tillsammans med realitykollegan Kim Kardashian vara gästdomare i den kommande säsongen av America's Next Top Model. Lauren och Kim kommer var för sig att ersätta Paulina Porizkova som har varit en av de tidigare domarna.


Vi på Carl-Alfred ser fram emot den kommande säsongen av Top Model, men vi kommer nog få vänta ett bra tag innan serien kommer till Sverige. Den nya säsongen, som är den trettonde i ordningen, har premiär den 9 september i USA.


Charlize Theron

Denna dag gratulerar vi på Carl-Alfred den amerikanska skådespelaren Charlize Theron som fyller 34 år. Charlize känner vi bland annat igen ifrån "Sleepwalking" (2008), "The Astronaut's Wife" (1999) och "Hancock" (2008).Carl-Alfreds Tv-tablå vecka 32

Fredagen den 7/8


Lördagen den 8/8


Söndagen den 9/8


Vallsnäs

På tisdag (11/8) kommer vi på Carl-Alfred att ge oss ut på en liten tripp till Vallsnäs med några friends. Resan är inte bara en tripp för nöjes skull, utan vi har även ett litet uppdrag som ska genomföras i största hemlighet. Självklart finns det en bakgrunshistoria till det hela och den kommer här i lite korta drag:

För ungefär tre år sedan grävde vi (Bertzon, Angelica, Skoog och Åse) ner en flaska med hemligt innehåll på platsen vi åter ska besöka. Tiden då vi svor att vi skulle återvända för att gräva upp vår lilla "skatt" har nu kommit och därför kommer vi att återvända till Vallsnäs på tisdag. Givetvis tycker vi alla att det ska bli spännande att se om vår "skatt" finns kvar, eller om någon har hittat vår lilla gömma (vilket inte är troligt). Vi håller redan på att smida nya planer för vad som ska hända när vi har grävt upp flaskan, men dem får ni inte veta riktigt ännu ...

Självklart kommer vi att dokumentera det hela och vi kommer naturligtvis att dela med oss av allt här på bloggen.


Vecka 32

Denna vecka hoppas vi kunna bjuda er på många uppdateringar, för vi vet att det har varit väldigt dåligt på den fronten. Något som är helt säkert är att det kommer att komma en recension på den nya HP-filmen (Harry Potter) i slutet av veckan. Vi kommer också att bjuda på tv-tablån, några födelsedagar och sedan kan ni troligtvis räkna med ytterligare några spännande inlägg.

/ Carl-Alfreds Filmhörna :D


"This is it" - second part

Här kommer "andra halvan" av bilder ifrån MJ:s minnesstund. Vi vet att det var ganska längesedan, men ni vet vad man säger - bättre sent än aldrig. ♥  
  
  
  
  
  
   
  
   
   (första halvan hittar ni här)


Angelica tipsar - The Wedding Date (2005)

Idag slänger jag in ytterligare ett filmtips och även denna gång är det en personlig favorit. Filmen jag vill tipsa om är "The Wedding Date" som innehåller många stora namn. I rollistan hittar man bland annat Debra Messing, Dermot Mulroney, Amy Adams, Sarah Parish och Jack Davenport. Personligen tror jag att filmen passar de flesta då den innehåller både komik, svek och en stor dos av kärlek. Har man inget bättre för sig denna söndag tycker jag att man ska krypa ner i soffan och kolla på denna underbara film.
RSS 2.0