Angelica tipsar - Spanglish (2004)

Det var väldigt längesedan vi hade ett filmtips att dela med oss av här på bloggen och därför fick jag den stora äran att göra det den här gången. Filmen jag vill tipsa om är faktiskt en personlig favorit och filmen jag talar om är "Spanglish" från år 2004 med bland annat Adam Sandler, Téa Leoni och Paz Vega. Trots att filmen har några år på nacken är den fantastiskt bra och har man inte sett den innan måste man ta och göra det omedelbart.

Carl-Alfreds Tv-tablå vecka 31

Fredagen den 31/7

Lördagen den 1/8

Söndagen den 2/8


"Alice i Underlandet"

Nästa år (2010) kommer "Alice i Underlandet" upp på vita duken och detta ser vi självklart fram emot väldigt mycket. I filmen kommer bland annat Johnny Depp, Tim Burton, Anne Hathaway och Helena Bonham Carter att medverka.

Här nedan kan ni kolla på några bilder ur den kommande filmen:   
   
   

Ystad

Här kommer några bilder ifrån Ystad precis som vi lovade. De är kanske inte så roliga, men det är i alla fall några bilder ifrån detta underbara ställe.  

  

  

"Återförening"

Inom en mycket snar framtid kommer det att bli en liten "återförening" för några av oss som tog studenten i juni. Vi på Carl-Alfred ser självklart fram emot detta väldigt mycket och vi hoppas på att så många som möjligt kan komma. Vad det hela ska äga rum är ännu inte bestämt, men man kan ju hoppas att vädret är på topp så att man kan hålla till utomhus i alla fall.


Vi kommer självklart att uppmärksamma denna "återförening" med bilder och lite annat smått och gott.


Vecka 31

Vad veckan kommer att bjuda på är lite ovisst just nu, men vi kan i alla fall lova er Tv-tablån, några födelsedagar och kanske några inlägg ifrån vår käre vän Benny. Det kan också bli att vi bjuder på några bilder ifrån vackra Ystad som man verkligen måste ha besökt någon gång i livet. Vi har varit där ett par gånger och åker dit varje år, vilket har blivit som en liten tradition och man vet ju faktiskt aldrig om man träffar på Wallander ...


Carl-Alfreds Tv-tablå vecka 30

Fredagen den 24/7

Lördagen den 25/7

Söndagen den 26/7


Daniel Radcliffe

Det är en mycket speciell dag idag, för det är nämligen så att vår favorit trollkar "Harry Potter" med de runda glasögonen fyller 20 år idag. Grattis säger vi på Carl-Alfred och något säger oss att han inte fick så dåliga presenter idag ...
Sorry

Vi ber om ursäkt för att det har varit dåligt på uppdateringsfronten, men just nu går all vår "lediga" tid åt till att jobba med Guldrosetten. Trots detta ska vi försöka att hinna skriva och publicera en recension på den nya Harry Potter-filmen under veckan. Är ni många som har varit och sett den och vilket betyg ger ni den i så fall?


Vecka 30

Vi vet inte hur mycket aktivitet det kommer att vara här på bloggen under veckan, men vi ska försöka att göra vårt bästa. Något som ni kan se fram emot är i alla fall Tv-tablån och några födelsedagar. Vi ska också försöka att publicera en recension på den nya Harry Potter-filmen.

/ Carl-Alfreds Filmhörna :D


Carl-Alfreds Filmhörna 1 år

Den 7/7 fyllde Carl-Alfreds Filmhörna 1 år och vi skäms lite över att vi inte uppmärksammade detta på bloggen just den dagen (nästa år lovar vi att komma ihåg det). Vi har haft ett väldigt spännande, händelserikt och krävande år och det har gått mycket bättre för oss än vad vi hade vågat hoppas på.
Förhoppningsvis kommer vi att kunna utveckla och göra bloggen ännu roligare den närmsta framtiden och vi hoppas självklart att vår trogna läsarskara stannar kvar hos oss och att ni fortsätter att komma med feedback och tips.

/ Carl-Alfreds Filmhörna :D
Ice Age 3

" Ice Age: Dawn of the Dinosaurs" hade premiär i Sverige den 1/7 och vi på Carl-Alfred har tyvärr inte hunnit se denna film ännu. Vi hoppas självklart på att göra det inom en snar framtid och nu undrar vi om det är någon av våra kära läsare som har sett den? Hade varit roligt att höra vad ni tyckte om den. Här kommer i alla fall några bilder ur filmen på vår favorit Scrat.    
  

Bilder ur den nya Harry Potter-filmen

Här kommer några "stillbilder" som vi lovade att lägga ut som en slags kompensation för att vi inte har några "premiärbilder" att bjuda på.
Hoppas att de duger - enjoy ♥


    
   
    

Carl-Alfreds Tv-tablå vecka 29

Fredagen den 17/7

Lördagen den 18/7

Söndagen den 19/7


Fantastisk premiär!

Ojojoj är det enda vi kan säga om "Harry Potter and the Halv Blood Prince". Självklart var det väldigt mycket folk som var på plats ikväll och det var nog inte en enda människa som var besviken på filmen om man ska döma efter deras kommentarer. Ni som inte har sett filmen, gör det snarast. Vi lovar er att ni inte kommer att bli besvikna!

Tyvärr blev det inga bilder från premiären, men vi kommer att bjuda er på "stillbilder" ur filmen istället i ett lite senare inlägg.


/ Carl-Alfreds Filmhörna :D


Snart dags för premiär!

Som vi har väntat på att denna dag ska komma och idag är den äntligen här. Varje minut, sekund har räknats och nu är det inte lång tid kvar. Förväntningarna är mycket stora och utan att ta i för mycket lider vi alla av en stor Harry Potter yra här på Carl-Alfred. Benny har till och med gått så långt att han har tagit på sig den stora rollen och klä ut sig till "Hedwig" (Harry Potters Uggla) då han påstår att det är hans favorit.


Vänner det sista ska förberedas och sedan ger vi oss av. Vi kommer självklart att höra av oss så fort vi har kommit hem igen ... ♣
Grattis Vickan - 32 år :D

Som ni säkert vet är det kronprinsessan Viktorias födelsedag idag och självklart uppmärksammar vi det på Carl-Alfred i ett litet inlägg. Festligheterna på Öland har säkerligen redan börjat och som Benny skrev i ett lite tidigare inlägg är han på plats med kungafamiljen. Han lovade även att vinka om han skulle synas i tv:n ikväll, men vi får väl se hur det blir med det ...


Harrison Ford

Carl-Alfred gratulerar Harrison Ford som blir hela 67 år idag. Ford har medverkat i en rad stora filmer och en av dem som vi minns och aldrig kommer att glömma är "What Lies Beneath" (Dolt Under Ytan) som har satt mörka djupa spår i vår barndom.

Ni hittar en recension på filmen "What Lies Beneath" här.


Grattis Sara med familj

Vi på Carl-Alfred gratulerar våran biologilärare Sara och hennes man Patrik till det nya lilla tillskottet i familjen. Den 7 juli fick de nämligen en liten pojke och denna lilla krabat ser ni på bilden nedanför. Grattis säger vi också till Hugo som vi vet kommer att bli en utmärkt storebror!


Många stora kramar
                            / Angelica, Frida och Benny :D


(Bild: Webbisar - Halland)

Vecka 29

Vi har otroligt mycket spännande saker att se fram emot denna vecka. På onsdag är det till exempel premiär för den nya Harry Potter-filmen och naturligtvis kommer det att bli ett ganska stort reportage här på bloggen om detta evenemang. Både bilder, en recension på filmen och lite annat smått och gott har vi tänkt att dela med oss av. Under veckan kommer det också att bli Tv-tablån, födelsedagar och lite annat roligt skvaller.

/ Carl-Alfreds Filmhörna :D


Andra Avenyn - Bilder

Som vi har berättat för er innan var vi och besökte inspelningsplatsen där Andra Avenyn spelas in och det var ganska roligt att få ha varit där. Kändes lite konstigt att verkligen vara "på plats" och man såg verkligen hur de hade "förskönat" en hel del. Nu ska vi inte tjata mer, utan vi låter bilderna från denna lilla snabbvisit tala.(Vi började med att besöka Svt eftersom de krävde att vi kom inom på en visit )


(Håll med om att det är en vacker utsikt?)


(Fick gå en bit innan vi kom till inspelningsplatsen)


(Här håller "Hästen" och hans polare till)


(Nu bränns det rejält, eller vad säger ni? Det var också här "Ulla" staplade omkring onykter.)


(Vi välkomnar er till Harry Brandelius)


("Konstverket" i mitten känner ni väl alla igen?)


(Ingången till "skolan")


(Vi tog en liten "vandring" genom "Liv" och "Markus" eget lilla näste)

 
(Det berömda trädet)


(Det var här "Kim" och "Adam" brukade hålla till. Självklart lämnade vi på Carl-Alfred några avtryck.) 


   


Självklart finns det en hel drös till med bilder, men det blev dessa som vi valde att dela med oss av. Hoppas att de duger :D


Carl-Alfred on the set - Andra Avenyn

Lite senare under dagen kommer det att komma några bilder från när vi var och besökte inspelningsplatsen för Andra Avenyn. Vi hoppas att ni ska tycka om dem och att ni känner igen några av alla de roliga plaster som vi har tagit kort på.

/ Carl-Alfreds Filmhörna :D


Benny - the handsome man

Ärade vänner, det är er älskade vän Benny som präntar ett litet inlägg igen. Sorgligt nog har jag inte hunnit skriva så värst mycket då jag har haft annat för mig, men jag ska försöka att bättra mig på den fronten.

Om ett par dagar åker jag till Öland för att fira Vickans födelsedag. Som jag har meddelat er tidigare är jag kolossalt nära vän med den kungliga familjen och jag är naturligtvis en självklar gäst på denna lilla tillställelse. Jag kommer förmodligen att ha en väldigt central plats i publiken och jag skulle tippa att jag placeras bakom kungen och gör jag det lovar jag att vinka till er alla.


Nu mina friends ska jag gå kräftgång till det som jag höll på med innan jag bestämde mig för att lämna ett litet avtryck här. Förhoppningsvis hörs vi imorgon igen och då ska jag avslöja en spännande liten hemlighet ...


Carl-Alfreds Tv-tablå vecka 28

Fredagen den 10/7

Lördagen den 11/7

Söndagen den 12/7


Harry Potter - Världspremiär

Den nya Harry Potter-filmen, "Harry Potter and the Halv Blood Prince" har nu äntligen haft sin världspremiär och premiären ägde rum på Odeon Leicester Square i London den 7/7. Självklart var det en massa folk på plats, både kända och mer okända, för att ta del av den nya filmen. Nedanför finner ni lite bilder från detta stora spektakel.      
   

Som vanligt regnade det i London denna dag...


Tom Hanks

Carl-Alfreds Filmhörna säger grattis till Tom Hanks som idag fyller 53 år :D


Harry Potter och Halvblodsprinsen

Den 15 Juli är det biopremiär för den sjätte Harry Potter-filmen, Harry Potter och Halvblodsprinsen, och självklart har Carl-Alfred premiärbiljetter.


I den sjätte filmen i Harry Potter-serien tvingas trolldomsministeriets Cornelius Fudge ta sitt förnuft till fånga och bekräftar att Han-som-inte-får-nämnas-vid-namn är tillbaka och försöker värva anhängare för att få makten. Harrys sjätte skolår på Hogwarts blir en blandning av rädsla och varningar och han lyckas äntligen klara lektionerna i trolldryck, då han har lånat en bok som en gång tillhörde någon vid namn Halvblodsprinsen. Albus Dumbledore ger även Harry privatlektioner och avslöjar hemligheten bakom Voldemorts odödliga själ.


Detta är en mycket efterlängtad film hos oss här på Carl-Alfred och vi kan redan nu avslöja att vi kommer att publicera en recension efter biobesöket.


 


(Klicka på bilden för att se en trailer av filmen)

"This is it"

Här kommer "första halvan" av bilder ifrån Michael Jacksons minnesstund. ♥
   
  
   
  
  
  
  
  

Påminnelse - Morden i Midsomer

Vi slänger in ett snabbt inlägg och påminner er alla om att det är näst sista avsnittet av Morden i Midsomer ikväll och det får man verkligen inte missa. Eftersom "Morden" krockar med Michael Jacksons minnesstund blir det till att ställa videon och kolla på Morden i Midsomer imorgon.


Idag begravs Michael Jackson

TV4 direktsänder minnesstunden för Michael Jackson (från Staples Center i Los Angeles) med start klockan 18:10 i TV4 Plus och klockan 19.30 fortsätter sändningen i TV4. Man kommer också att kunna se minnesstunden direkt på SVT:s webb med start omkring kl 18.Vecka 28

Då vi inte hann lägga ut våra bilder från Göteborg under förra veckan kommer vi att slänga in några reportage därifrån denna vecka istället. Vi kommer också att bjuda på lite "skvaller", födelsedagar, Tv-tablån och vi kommer även att presentera en ny inriktning som vi på Carl-Alfred kommer att börja "jobba" med.

/ Carl-Alfreds Filmhörna :D


Carl-Alfreds Tv-tablå vecka 27

Fredagen den 3/7

Lördagen den 4/7

Söndagen den 5/7

Lindsay Lohan

Denna fantastiskt soliga dag gratulerar vi Lindsay Lohan som fyller 23 år. Linds fick sitt stora genombrott år 2004 med huvudrollen i filmen Mean Girls och har därefter varit med i andra stora filmer så som " Freaky Friday", " Herbie Fully Loaded" och "Georgia Rule".

/ Grattis ♣Morden i Midsomer

Ni har väl inte missat att vår älskade "Barnaby" är tillbaka i den sista säsongen av Morden i Midsomer? Igår (tisdag 21.00) visades avsnitt 2/4 och vi börjar närma oss finalen av denna kriminalklassiker.


/ Carl-Alfreds Filmhörna :DMichael ska få komma "hem"

Som ni säkert alla vet är inte vi på Carl-Alfreds Filmhörna någon "skvallersida", men ibland kan det hända att det finns några "stora" händelser att uppmärksamma och en av dessa är definitivt Michael Jacksons död.


Här kommer därför "det senaste" gällande MJ:

Michael Jacksons kropp kommer att föras tillbaka till sin favoritplats i världen, Neverland. LA-Polisen har bekräftat att Michaels kropp kommer att transporteras från LA till Neverland imorgon torsdag och en offentlig visning av hans kropp kommer att ske i en glaskista under helgen så att alla fans ska få en chans att ta farväl av superstjärnan. På grund av alla Michaels skulder var han för några år sedan tvungen att sälja Neverland och därför kommer han förmodligen inte att begravas där. Familj Jackson har ännu inte bekräftat var MJ ska begravas, men det kommer troligtvis att avslöjas snart.


(Några bilder utanför Neverland idag)


RSS 2.0