Filmtips - Danielle Steel's: Jewels

Filmen är baserad på en roman av författaren Danielle Steel och handlar om amerikanska Sarah som besöker England och där träffar hon William som är hertig av Whitfield och de gifter sig med varandra. Efter bröllopet flyttar de in i ett slott i Frankrike, men när andra världskriget bryter ut förändras deras liv för alltid.

Detta är en helt underbar film som är uppdelad i två delar och man blir både tagen och lycklig av den. Filmen innehåller storslagna scener, mycket kärlek, sorg och komiska inslag, det är helt enkelt en film som innehåller lite av allt. Har man sett Danielle Steel's andra filmer och tycker om dem, kommer man definitivt att tycka om den här med. Vi på Carl-Alfred kan verkligen rekommendera er att se den och vi tror att alla kan tycka om den.

Vi fem

När vi på Carl-Alfred var yngre älskade vi TV-serier som innehöll karaktärer som var i vår egen ålder och "Vi fem" var en sådan serie. Vi fem innehöll vänskap, spänning och detektivarbete, vilket vi älskade på den tiden och än idag tycker vi om den genren. Vi fem handlade om fem ungdomar som umgicks en hel sommar och hela tiden stötte på brott som de var tvungna att lösa, vilket vi tyckte var väldigt spännande. Ovanför kan ni se lite från ett avsnitt av serien och vi tror nog att några av er kommer ihåg den.

 

Kommer ni ihåg "Vi fem"?


Premiär för The Killing

Ikväll får ni absolut inte missa den nya serien ”The Killing” som kommer att sändas på TV4. The Killing är en amerikansk kriminalserie från 2011 i tretton delar och i en av huvudrollerna ser vi vår älskade Joel Kinnaman i rollen som Stephen Holder. Serien har hyllats upprepade gånger och blivit en stor succé i USA och för ett tag sedan blev det klart att det kommer att bli en andra säsong av serien. Dock är det fortfarande oklart vilka karaktärer som kommer att vara med i säsong två, men vi och säkert många andra hoppas på att de behåller Joel. Vi på Carl-Alfred kommer att sitta bänkade ikväll, kommer ni?


The Killing - 22:30 - TV4

Kungligt bröllop - Furst Albert & Charlene Wittstock

På lördag är det dags för ännu ett kungligt bröllop och vi på Carl-Alfred ser självklart fram emot detta då vi älskar kungligheter. Denna gång står bröllopet mellan Furst Albert II av Monaco och Charlene Wittstock. Lördagen kommer med största sannolikhet att bli mäktig och sagolik och vi kan knappt vänta tills vi får se Charlenes brudklänning. Det ska även bli roligt och spännande att återse övriga kungligheter. Vi på Carl-Alfred har skapat en liten tradition av att se kungliga bröllop och självklart kommer vi att sitta bänkade framför tv:n på lördag för att ta del av även detta bröllop.

Furst Alberts Bröllop i Monaco - 16:30 - TV4

Eric Saade feat. J-Son - Hearts In The Air

För ett par dagar sedan släppte Eric Saade sin nya video till låten ”Hearts In The Air”. Vi på Carl-Alfred gillar både låten och videon och tycker absolut att ni ska kolla in den. Har ni inte sett videon innan eller vill se den igen, kolla in klippet ovan.


Säsongsstart - Sommar med Ernst 2011

Ikväll är det premiär för Ernst Kirchsteigers härliga sommarprogram ”Sommar med Ernst”. Denna gång har Ernst beslutat sig för att ta sig an en gammal och medfaren magasinsbyggnad utanför Filipstad i Värmland. Tanken är att byggnaden ska förvandlas till ett smakfullt och ombonat sommarboende och som vanligt tror vi på Carl-Alfred att Erns kommer lyckas med sin plan.

 

Sommar med Ernst – 20:00 – TV4

Biosommar - Smurfarna

Den elake trollkarlen Gargamel jagar Smurfarna ut ur deras by och får dem att falla genom en portal som tar dem till vår värld, en port som bara öppnas en gång varje"blå måne". Smurfarna upptäcker att dem har fastnat mitt på Manhattan, och de måste frammana en riktig blå måne för att kunna ta sig hem igen, innan Gargamel hittar dem.
Filmen handlar om smurfarna som blir jagade ut ur sin by av den elake trollkarlen Gargamel och han får smurfarna att falla genom en portal som tar dem till vår värld. Smurfarna försöker därför göra allt för att komma tillbaka till sin egen by.

Biopremiär 2 september 2011

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110630

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Allegra Versace (fyller 25 år), Michael Phelps (fyller 26 år), Cheryl Cole (fyller 28 år) och Rami Shaaban (fyller 36 år) - Grattis!

America Ferrera har gift sig

I måndagskväll gifte sig America Ferrera med pojkvännen Ryan Piers Williams. Paret valde att ha ett väldigt intimt bröllop och på ceremonin närvarade endast nära familj och vänner. Några som fick ta del av bröllopet var bland annat Blake Livley och Rebecca Romijn som båda har spelat mot America i diverse filmer. Vi på Carl-Alfred önskar America och Ryan all lycka och är glada för deras skull.

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110629

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Clementine Ford (fyller 32 år), Melora Hardin (fyller 44 år), Nicole Scherzinger (fyller 33 år) och Amanda Donohoe (fyller 49 år) - Grattis!

Filmtips - Flipped

Detta är en familjefilm som handlar om Bryce och Juli som bor grannar med varandra. Juli känner direkt första gången de träffas att det är kärlek emellan dem, men Bryce tycker bara att Juli är irreterande som följer efter honom överallt. Bryce försöker göra allt för att Juli inte ska gilla honom, men när hon väl tappar intresset för honom är det han som börjar bli intresserad av henne.

Detta är en väldigt bra men lite konstig film då man får se den från både Bryce och Julis egna synsätt. Det gäller att hänga med i filmen redan från början eftersom samma scener kan visas igen fast det är den andra karaktären som berättar hur han/hon kände just i det ögonblicket. Detta kanske låter dåligt, men det är faktiskt det som gör att filmen blir bra i slutändan. Vi kan verkligen rekommendera er att se filmen, men den passar nog mer som en söndagsfilm än som en fredagsfilm.

Lejonkungen - Känn en doft av kärleken

När vi på Carl-Alfred var små älskade vi Disneylåtar och framförallt låtarna i Lejonkungen, som vi kunde lyssna hur mycket som helst på. Därför kände vi att vi bara måste dela med oss av den låten vi gillade allra mest i filmen, vilken är "Känn en doft av kärleken" och självklart kunde vi hela låten trots att vi inte var så gamla då.

Vilken är/var er favorit Disney-låt?

Biosommar - Jägarna 2

Filmen är uppföljaren till den första filmen med samma namn och det har nu gått 15 år sedan Erik lämnade sin polistjänst i Norrland och han jobbar nu i Stockholm som Riksmordkommisionens bästa förhörsledare. På grund av ett brutalt mord tvingas han hem till sina hemtrakter igen och det visar sig att det är en mer komplicerad mordhistoria än någon någonsin kunde tro.

Biopremiär 2 september 2011

Morden i Midsomer

Ikväll efter Allsång på Skansen är det äntligen dags för sommarens höjdpunkt - Morden i Midsomer. Nytt för i år är att det inte längre kommer att kretsa kring Tom Barnaby och hans familj, utan man kommer att följa hans kusin John Barnaby istället eftersom att Tom har gått i pension. I kvällens avsnitt hittas kroppen från en avliden racerförare, 40 år efter att han skulle ha tagit livet av sig. Vi på Carl-Alfred har alltid älskat Morden i Midsomer och kommer självklart att sitta bänkade framför TV:n när det börjar ikväll.

Morden i Midsomer - 21.00 - SVT1

SÄSONGSPREMIÄR - Allsång på Skansen 2011

Här kommer en liten påminnelse om att ”Allsång på Skansen” har premiär på SVT ikväll. Programmet direktsänds från Sollidenscenen, Skansen i Stockholm. Nytt för i år är att Måns Zelmerlöw har tagit över som programledare efter Anders Lundin och vi på Carl-Alfred tror att han kommer klara det galant.


I premiärprogrammet gästas ”Allsång på Skansen” av Benny Anderssons Orkester med Helen Sjöholm och Tommy Körberg, Lunds Studentsångare, Danny Saucedo och September.


Allsång på Skansen – 20.00 – SVT1


KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110628

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Alessandro Nivola (fyller 39 år), Benito Martinez (fyller 40 år), John Cusack (fyller 45 år) och Camille Guaty (fyller 33 år) - Grattis!

Filmtips - Ten inch hero

Filmen handlar om de fyra vännerna Piper, Tish, Jen och Priestly som jobbar på en smörgåsbar som bara tar in anställda som inte är normala. Vi får följa de fyra vännerna när de försöker hantera sina kärleksliv och försöker hitta sig själva.

Detta är en otroligt bra feel-good film som får en att känna sig väldigt glad. Filmen innehåller mycket kärlek, humor och vänskap och dessutom innehåller den ett riktigt bra soundtrack. Skådespelarna i filmen gör också ett väldigt bra jobb som sina karaktärer och det är egentligen dem som gör hela filmen bra. Vi på Carl-Alfred kan verkligen rekommendera er att se den och vi kan lova att man mår väldigt bra efteråt.

Eva och Adam

Eva och Adam är TV-serien som gick 1999 och handlade om Adam som började i Evas klass och de blev kära i varandra. Det gjordes två säsonger av serien och även en film som fick namnet "Eva och Adam- Fyra födelsedagar och ett fiasko". Vi på Carl-Alfred älskade serien när vi var små och gör det fortfarande än idag eftersom den är så enkel men ändå väldigt rolig. Vi kan fortfarande ibland titta på serien och drömma oss tillbaka till då vi var lika små som karaktärerna. Ovanför kan ni se ett klipp från serien som är lite roligt.

Gillade ni också Eva och Adam när ni var små?

Biosommar - Försvunnen

Det försvinner spårlöst flera människor varje år, men man tror inte att det kommer att hända en själv. Detta är en svensk film som handlar om Malin som tänker lämna sin hemstad och börja om på en helt ny plats. Hon beger sig iväg med sitt flyttlass en tidig morgon, men under en paus vid vägkanten blir plötsligt mardrömmen verklighet.


Biopremiär 26 augusti 2011


Daniel Craig och Rachel Weisz har gift sig

Daniel Craig (James Bond) och Rachel Weisz (Mumien) gifte sig för några dagar sedan under en hemlig cermoni i New York. Med på bröllopet var bara fyra personer varav två var Rachels son Henry och Daniels dotter Ella. Vi på Carl-Alfred önskar de två all lycka och hoppas att de får det väldigt bra tillsammans.

Kalle Blomkvist

Vi på Carl-Alfred har alltid älskat Astrid Lindgrens filmer och hennes filmer om Kalle Blomkvist var alltid våra favoriter. Vi låtsades ofta att vi var detektiver som skulle lösa mordgåtor och tittade ofta på filmerna. Trots att det var flera år sedan vi såg filmerna för första gången älskar vi dem fortfarande lika mycket och de är faktiskt otroligt spännande för att vara barnfilmer. Vi kan också avslöja att någon på Carl-Alfred var kär i en av karaktärerna när vi var små. Ovanför kan ni se början på den första filmen som heter Kalle Blomkvist - Mästerdetektiven lever farligt.

Vilken är er favoritfilm av Astrid?

Biosommar - Cowboys and Aliens

Filmen handlar om en främling med minnesförlust som anländer till ökenhålan Absolution. Han vet inte vem han är, men hans ända ledtråd till sitt förflutna är en mystisk boja som han har runt sin ena vrist. Efter en kort tid i den lilla staden upptäcker han att invånarna inte välkomnar främlingar och att det är en stad som lever i fruktan.

Biopremiär 26 augusti 2011

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110627

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Matthew Lewis (fyller 22 år), Edward Westwick (fyller 24 år), Drake Bell (fyller 25 år) och Raúl González Blanco (fyller 34 år) - Grattis!

Johan Falk - Vapenbröder

Här kommer en liten påminnelse om att den andra filmen ”Vapenbröder” i Johan Falk serien visas på TV4 ikväll. Vapenbröder är en stor favorit hos oss på Carl-Alfred och enligt oss är den mycket bättre än den första filmen (GSI). Precis som förra måndagen kommer vi på Carl-Alfred att sitta bänkade för att spana in dramat, men kanske framförallt ”Frankan”.

Johan Falk (Vapenbröder) – 21:30 – TV4


KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110626

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Gretchen Wilson (fyller 38 år), Chris Isaak (fyller 55 år), Jason Schwartzman (fyller 31 år) och Hans Wahlgren (fyller 74 år) - Grattis!

Pelle Svanslös

Vi fortsätter med ännu en julkalender idag och detta är ännu en favorit för oss på Carl-Alfred. Pelle Svanslös sändes på SVT 1997 och handlade om Pelle som var en svanslös katt som bodde hos en familj och blev kär i kattflickan Maja Gräddnos. Detta var en väldigt bra, mysig och rolig julkalender och tvillingarna Bill och Bull fick oss att skratta mer än en gång när de höll på med sina upptåg. Ovanför kan ni se lite från det första avsnittet av Pelle Svanslös.

Kommer ni ihåg Pelle Svanslös?

Biosommar - Jag saknar dig

Filmen baseras på en roman av Peter Pohl och Kinna Gieths och handlar om hur livet förändras när någon dör. Berättelsen kretsar kring tvillingarna Tina och Cilla och vi får följa deras uppväxt i en svensk småstad genom sorg och glädje.

Biopremiär 19 augusti 2011

Michael Jackson 1958-2009

Idag är det 2 år sedan Michael Jackson dog och vi på Carl-Alfred minns fortfarande vad vi gjorde när vi fick höra nyheterna om hans död. Vi på Carl-Alfred skickar en tanke till Michaels nära och kära på denna sorgliga dag och hoppas att de har det bra trots omständigheterna.

BOKTIPS - VAMPIRE ACADEMY: TÖRST

Boken handlar om Rose som är en dhampir (halvvampyr) och hon har tillsammans med Lissa, som är en moroiprinsessa (helvampyr), varit på rymmen i två år från S:t Vladimirskolan, men är nu tillbaka igen. I boken får vi följa Rose när hon lever som bloddonator åt Lissa, när hon träffar sin tränare Dimitri som hon utvecklar starka känslor för och när hon försöker skydda sin bästa vän Lissa från att bli kidnappad av de onda strigoi.

Detta är egentligen en bokserie om 6 böcker som alla följer en röd tråd vilket gör att det känns som att de hör ihop. Den första boken som heter Törst är en väldigt bra och spännande bok med många oväntade inslag och händelser. Många jämför böckerna med Twilight-böckerna, men det kan man egentligen inte göra då det inte alls handlar om samma sak och kärlekshistorien är inte lika framträdande i den här boken som i Twilight-böckerna. Trots att den inte alls påminner om de böckerna, tycker vi ändå väldigt mycket om den här serien och vi kan verkligen rekommendera er att läsa den.


Säsongspremiär - Sommarkrysset 2011

Ikväll är det säsongspremiär för ”Sommarkrysset” på Gröna Lund med Gry Forssell som programledare. Sommarkrysset bjuder på en salig blandning med bland annat ”kluriga” kryssfrågor och en hel drös av olika artister.

 

I premiärprogrammet gästas Sommarkrysset av Eric Saade, Sahara Hotnights och Patrik Isaksson. Dessutom kommer vi att få ta del av det första avsnittet av en helt ny miniserie där vi får följa med dansbandet ”Rolandz” på turné.

 

Sommarkrysset – 20.00 – TV4

Sunes jul

Sunes jul är julkalendern som gick julen 1991 och blev väldigt populär och som många har älskat sedan dess. Vi på Carl-Alfred tycker givetvis också väldigt mycket om den och några favoritscener är när pappan åker pulka och när pappan ska göra knäcken. Detta är nog en serie som aldrig kommer att glömmas bort och som kommer att ses av många generationer framöver. Ovanför kan ni se de bästa klippen med Rudolf från serien och vi kan utlova många skratt.

Gillar ni också Sunes jul?

Biosommar - Apornas planet: (R)evolution

Filmen handlar om ett forskarlag som försöker finna ett botemedel för Alzheimers, vilket leder till att en grupp apor utvecklar en liknande intelligens som människan. Detta skapar ett krig mellan människor och apor om planeten jorden.

Biopremiär 17 augusti 2011

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110625

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Bengt Johansson (fyller 69 år), George Michael (fyller 48 år), Linda Cardellini (fyller 36 år) och Jason Lewis (fyller 40 år) - Grattis!

Glad midsommar

Vi på Carl-Alfred önskar alla våra läsare en riktigt glad midsommar och hoppas att dagen bjuder på många härligheter. Själva kommer vi att fira midsommar på olika håll med nära och kära, men redan imorgon kommer vi att ”samlas” igen för att arbeta lite med våra olika projekt. Inom en mycket snar framtid hoppas vi även kunna presentera ett av våra projekt här på bloggen som vi hoppas och tror kommer bli en stor succé.


KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110624

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Peter Weller (fyller 64 år), Lionel Messi (fyller 24 år), Mikael Nilsson (fyller 33 år) och Luis García Sanz (fyller 33 år) - Grattis!

Vintergatan 5a

Vintergatan 5a är även det ett sommarlovsprogram som gick under sommaren 2000 och fick även flera uppföljare då den blev mycket populär. Serien handlade om Mira, Henrik, Glen och Peo som blev uppskickade i rymden i ett rymdskepp på ett hemligt uppdrag och där råkar de ut för olika äventyr då de besöker mystiska planeter. Detta är verkligen en stor favorit för oss på Carl-Alfred och vi följde alla avsnitten den sommaren. Än idag kan vi minnas när vi satt och såg på när karaktärerna trollade fram mat i den konstiga maskinen, de konstiga sängarna de sov i och den mystiska varelsen som kallades för femman. Vi tycker verkligen att sommarprogrammen var bättre förr och de var mer spännande än det är nu och vi hoppas verkligen för kommande generationers skull att de kommer att göra liknande program som när vi var små. Ovanför kan ni se introt till vintergatan 5a och vi tror nog att många av er minns det.

Fredagsfilm - Bodyguard

Detta är en film som handlar om popstjärnan Rachel Morron som blir tvungen att anlita livvakten Frank Farmer eftersom hon får väldigt många hotfulla brev från en galen person. Frank ordnar väldigt mycket säkerhetsåtgärder som inkräktar på Rachels privatliv vilket leder till stora komplikationer, men vad ingen av de två hade räknat med var de känslor som skulle uppstå mellan de två.

Detta är en oerhört bra och spännande film som innehåller mycket kärlek och action. I huvudrollerna ser vi Whitney Houston och Kevin Costner som har en väldigt bra personkemi och gör sina roller perfekt. Detta är en film som man blir både glad och ledsen av och både tjejer och killar kan se den eftersom den innehåller så mycket olika teman. Lite kuriosa är att Whitneys låt "I will always love you" är soundtrack till filmen och hon sjunger även den i filmen. Vi på Carl-Alfred kan verkligen rekommendera er att se den ikväll.

Bodyguard - 21.30 - TV3

Biosommar - Horrible Bosses

Filmen handlar om Nick, Kurt och Dale som fantiserar om att bli av med sina outhärdliga chefer och efter en kväll på krogen bestämmer de sig för att göra sig av med sina respektive arbetsgivare för gott. Det enda problemet är att det inte riktigt går som de tänkt sig.

Biopremiär 12 augusti 2011

Breaking Dawn part 1 news

Det är nu bekräftat att den fjärde filmen i Twilight-serien har biopremiär den 16 november i år. Vi på Carl-Alfred älskar serien och kan knappt vänta tills den har premiär.

Längtar ni?

Mysteriet på Greveholm

Mysteriet på Greveholm var julkalendern som gick december 1996 och det har blivit en stor favorit hos oss på Carl-Alfred. Serien är både rolig och spännande och är enligt oss den bästa julkalendern någonsin. Ni kanske tycker att det är konstigt att vi skriver om detta mitt i sommaren, men vi tycker faktiskt att man kan se den här serien när som helst och det har vi också gjort vid flera tillfällen. Ovanför kan ni se introt till serien som vid flera tillfällen blivit röstad som den bästa julkalendern genom tiderna.

Vad tycker ni?

Biosommar - Captain America: The first Avenger 3D

Filmen handlar om Steve som frivilligt deltar i ett experiment som får honom förvandlad till supersoldaten Captain America. Tillsammans med sina vänner startar Captain America ett krig mot den onda organisationen HYDRA.

Biopremiär 12 augusti 2011

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110623

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Bingo Rimér (fyller 36 år), Zinedine Zidane (fyller 39 år), Per Morberg (fyller 51 år) och Matias Padin Varela (fyller 31 år) - Grattis!

Britney Spears - I Wanna Go

Ni har väl inte missat att spana in Britney Spears nya musikvideo till singeln ”I Wanna Go”? Vi på Carl-Alfred tycker faktiskt att den är ganska rolig och den bjuder även på en och en annan överraskning. Har ni inte sett videon innan eller vill se den igen, kolla in klippet ovan.

The greatest game ever played

Filmen är baserad på en sann historia och handlar om den unge amatörgolfaren Francis Ouimet som har en dröm om att en dag får utmana världens golfelit. Vi får följa Francis när han slits mellan sin tuffa tillvaro och hoppet om att en dag får ett bra liv.
Detta är en väldigt bra film som vi på Carl-Alfred tycker väldigt mycket om och trots att vi har tipsat om den en gång tidigare kände vi att vi bara var tvungna att göra det igen. Filmen är väldigt mysig och man blir både glad och rörd av att se den, vilket gör att man inte kan sluta titta på den. Vi på Carl-Alfred tycker inte att den här filmen har fått den cred den borde få och därför rekommenderar vi er nu att ta er en titt på den för den är otroligt bra.
Filmen är baserad på en sann historia och handlar om den unge amatörgolfaren Francis Ouimet som har en dröm om att en dag får utmana världens golfelit. Vi får följa Francis när han slits mellan sin tuffa tillvaro och hoppet om att en dag få ett bra liv.

Detta är en väldigt bra film som vi på Carl-Alfred tycker mycket om och trots att vi har tipsat om den en gång tidigare kände vi att vi bara var tvungna att göra det igen. Filmen är väldigt mysig och man blir både glad och rörd av att se den, vilket gör att man inte kan sluta titta på den. Vi på Carl-Alfred tycker inte att den här filmen har fått den cred den borde få och därför rekommenderar vi er nu att ta er en titt på den för den är otroligt bra.

Badeboda Bo

Vi på Carl-Alfred fortsätter vår nostalgitripp genom gamla sommarlovsprogram och en klar favorit var det sommarlovsmorgon som hette "Badeboda Bo". Vi älskade det grå hotellet som de två bröderna Ebert och Eugen drev och alla upptåg de gjorde, dessutom hade vi en dröm om att få flytta in i hotellet eftersom vi tyckte det var så mysigt. Ovanför kan ni se lite av ett avsnitt av programmet.

Biosommar - Source Code

Source Code
Filmen handlar om marinsoldaten Colter som genom en värvning till ett statligt program får i uppdrag att hitta terroristen som planerat att bomba ett tåg i Chicago. Genom att ta över medvetandet hos en av passagerarna försöker Colter hitta information som kan förhindra en attack.
Biopremiär 3 augusti 2011
Filmen handlar om marinsoldaten Colter som genom en värvning till ett statligt program får i uppdrag att hitta terroristen som planerat att bomba ett tåg i Chicago. Genom att ta över medvetandet hos en av passagerarna försöker Colter hitta information som kan förhindra en attack.

Biopremiär 3 augusti 2011

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110622

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Dan Brown (fyller 47 år), Bruce Campbell (fyller 53 år), Meryl Streep (fyller 62 år) och Laila Freivalds (fyller 69 år) - Grattis!

The Muppets

Den nya filmen The Muppets med Jason Segal och Amy Adams i huvudrollerna har snart premiär och den verkar jätterolig. Ovanför kan ni se trailern till filmen och vi tror nog att den kommer dra många tittare.

Mirror Mirror

Mirror Mirror var en TV-serie som gick under sommarlovsmorgon ett år och handlade om några ungdomar som kunde resa i tiden med hjälp av en spegel. Vi på Carl-Alfred älskade den här serien och kommer än idag ihåg mycket av vad som hände och hur spännande vi tyckte det var. Ovanför kan ni lyssna och se på introt till serien som vi aldrig kommer att glömma.

Kommer ni ihåg Mirror Mirror?

Biosommar - Bad Teacher

Filmen handlar om Elizabeth som är en lärare med helt fel attityd och som inte alls är intresserad av sina elever. När det börjar en ny lärare på skolan börjar Elizabeth och skolans mest älskade lärare att bråka om vem som ska vinna hans hjärta.

Biopremiär 25 juni 2011

Ryan Dunn är död

Jackass-stjärnan Ryan Dunn dog för några timmar sedan i en bilolycka, då bilen hade kört igenom ett räcke och fattat eld. Med honom i bilen satt en ännu oidentifierad person som också omkom. Ryan Dunn är mest känd som en del av Jackassgänget tillsammans med bland annat Steve-O, Johnny Knoxville och Bam Margera. Ryan Dunn blev 34 år gammal.

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110621

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Chris Pratt (fyller 32 år), Juliette Lewis (fyller 38 år), Bert Karlsson (fyller 66 år) och Prins William (fyller 29 år) - Grattis!

Filmtips - 40 dagar och 40 nätter

Filmen handlar om Matt Sullivan som blivit dumpad av sin drömtjej och för att fylla tomrummet efter henne tar han med sig en ny tjej hem varje kväll. Till slut får han panik och ber sin bror som är präst om råd och Matt beslutar sig efter det för att avstå från sex i 40 dagar och 40 nätter
Detta är en väldigt rolig och bra film med snyggingen Josh Hartnett i huvudrollen som Matt. Filmen innehåller många bra scener och mycket kärlek, vilket vi på Carl-Alfred gillar. Vi kan verkligen rekommendera er att titta på filmen och ni kommer nog att skratta både en och två gånger.
Filmen handlar om Matt Sullivan som blivit dumpad av sin drömtjej och för att fylla tomrummet efter henne tar han med sig en ny tjej hem varje kväll. Till slut får han panik och ber sin bror som är präst om råd och Matt beslutar sig efter det för att avstå från sex i 40 dagar och 40 nätter.

Detta är en väldigt rolig och bra film med snyggingen Josh Hartnett i huvudrollen som Matt. Filmen innehåller många bra scener och mycket kärlek, vilket vi på Carl-Alfred gillar. Vi kan verkligen rekommendera er att titta på filmen och ni kommer nog att skratta både en och två gånger.

Salve

Vi på Carl-Alfred har tidigare berättat här på bloggen att vi älskade sommarlovsmorgon när vi var mindre och en annan stor favorit var Salve som handlade om Nils som råkar bli förflyttad till medeltiden när han är ute och åker på sin moped. Vi tror nog att många av er kommer ihåg den här serien och därför har vi lagt in introt till den här ovanför.

Grillkväll

Lite senare idag kommer vi på Carl-Alfred att sluta upp med några utav våra närmaste vänner på hemlig ort. Tanken är att vi ska grilla, spela spel och ha det allmänt mysigt. Vädret är inte på topp just nu, men vi håller tummar och tår för att det blir lite bättre framåt kvällen. Vi kommer även att planera en hel del som kommer att hända i sommar och självklart kommer vi att dela med oss av det här på bloggen senare. Bilder och annat smått och gott från vår grillkväll kommer att komma upp här på bloggen under veckan.


Johan Falk tillbaka i TV4

Ikväll visar TV4 den första filmen ”Gruppen för särskilda insatser” (GSI) i Johan Falk serien. Filmerna har hyllats upprepade gånger i vårt avlånga land och inte minst vår älskade Joel Kinnaman som gör en enastående insats i rollen som Frank Wagner. Vi på Carl-Alfred älskar dessa filmer och enligt oss är det helt omöjligt att tröttna på dem. Därför kommer vi nu åter sitta bänkade sex måndagar framöver och följa med Johan och Frankan i deras spännande arbete.

 

Johan Falk (GSI) – 21:30 – TV4


Säsongsstart - Lotta på Liseberg 2011

Då var det åter dags för en ny säsong av ”Lotta på Liseberg” med Lotta Engberg i spetsen. Allsången direktsänds varje måndag från Lisebergs stora scen i Göteborg och denna sommar kommer vi bland annat att få se folkkära artister som Eric Saade, Charlotte Perrelli, Orup, Lill Lindfors, Sanna Nielsen och många fler.

Först ut denna sommar är Alexander Rybak, Orup, Loa Falkman och Sanna Nielsen. Vi på Carl-Alfred kommer sitta bänkade, kommer ni?


Lotta på Liseberg – 20.00 – TV4


Biosommar - Kyss mig

Detta är en svensk film som handlar om Mia och Frida som träffas när Mias pappa Lasse och Fridas mamma Elisabeth har förlovningsfest. Trots att Mia planerar bröllop med sin pojkvän Tim, uppstår det känslor mellan Mia och Frida som inte går att förhindra.
Biopremiär 29 juli 2011

Detta är en svensk film som handlar om Mia och Frida som träffas när Mias pappa Lasse och Fridas mamma Elisabeth har förlovningsfest. Trots att Mia planerar bröllop med sin pojkvän Tim, uppstår det känslor mellan Mia och Frida som inte går att förhindra.

Biopremiär 29 juli 2011

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110620

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Frank Lampard (fyller 33 år), Nicole Kidman (fyller 44 år), Lionel Richie (fyller 62 år) och John Goodman (fyller 59 år) - Grattis!

Lady Gaga - The Edge Of Glory

Ni har väl inte missat Lady Gagas nya video ”The Edge Of Glory” som släpptes för ett par dagar sedan? Vi på Carl-Alfred är stora Gaga-fans och gillar i princip allt hon gör, även detta. Saxofonisten Clarence Clemons har en central roll i videon och som vi tidigare denna dag har uppmärksammat här på bloggen, gick han idag tragiskt bort efter sviterna av en stroke. Har ni inte sett videon innan eller vill se den igen, kolla in klippet ovan.

Grattis på årsdagen - Victoria & Daniel

Hela ett år har gått sedan Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel sade ”ja” till varandra i Storkyrkan i Stockholm. Den 19 juni förra året var en fantastisk dag och vi på Carl-Alfred satt bänkade framför tv:n precis hela dagen och missade inte en enda sekund av bröllopet. Bröllopet var magiskt och precis lika underbart som det brukar vara i sagornas värld. Ni som har följt oss ett tag vet att vi älskar kungligheter och vi är självklart väldigt glada och tacksamma över att vi fick uppleva den där historiska dagen för precis ett år sedan. Vi på Carl-Alfred säger grattis till Vickan och Daniel och önskar dem fler kärleksfulla år.

Mormors magiska vind

När vi på Carl-Alfred var små älskade vi sommarlovsmorgon och speciellt det sommarlovsmorgon som hette "Mormors magiska vind". Här kan vi nu dela med oss av det sista avsnittet av serien, eftersom det inte finns fler klipp av det på nätet. Hoppas ni tycker om det och kommer ihåg det.

Minns ni programmet?

Brolle ska bli pappa

Brolle som bland annat varit med i Popstars och Melodifestivalen ska bli pappa. Brolle och hans flickvän Petra bor i ett hus utanför Skellefteå och de är båda otroligt glada över tillskottet och har redan börjat inreda barnkammaren. Vi på Carl-Alfred är jätteglada för deras skull och önskar dem all lycka.


Clarence Clemons död

Clarence Clemons dog i natt efter sviterna av stroken han fick i förra veckan. Clemons anlitades under tidigt 70-tal som saxofonist i Bruce Springsteens E street band och stannade där tills han dog. Clemons var aktiv ända till slutet och har bland annat medverkat på två av låtarna på Lady Gagas senaste skiva. Clarence Clemons blev 69 år gammal.

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110619

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Jared Padalecki (fyller 29 år), Paula Abdul (fyller 49 år), Kathleen Turner (fyller 57 år) och Magnus Härenstam (fyller 70 år) - Grattis!

Söndagstipset - Million dollar baby

Filmen handlar om Maggie som har bestämt sig för att bli proffsboxare och vill att proffsboxaren Frankie, som driver en boxningsklubb, ska träna henne. Detta vill dock inte Frankie eftersom han inte tror att Maggie har någon chans, men hon ger sig inte och är fast besluten att nå sitt mål.
Detta är en film som vi på Carl-Alfred inte har sett, men vi har nästan bara hört bra omdömen om den och vågar därför rekommendera er att se den ikväll.

Million dollar baby - 21.00 - TV 4

Biosommar - Green Lantern

Filmen handlar om testpiloten Hal Jordan som lever ett bekymmersfritt liv med snabba flygplan och många relationer. När han en dag rekryteras till att bli en Green Lantern mot sin vilja, blir han medlem i en styrka som måste viga sina liv åt att skydda universum.
Biopremiär 29 juli 2011
Filmen handlar om testpiloten Hal Jordan som lever ett bekymmersfritt liv med snabba flygplan och många relationer. När han en dag rekryteras till att bli en Green Lantern mot sin vilja, blir han medlem i en styrka som måste viga sina liv åt att skydda universum.

Biopremiär 29 juli 2011

Bumbibjörnarna

Vi på Carl-Alfred känner oss lite nostalgiska ikväll och ville därför lägga in introlåten till Bumbibjörnarna som var ett av våra favoritprogram när vi var små. Hoppas ni också kan relatera till låten och drömma er tillbaka till en tid där det största problemet var vilken leksak man skulle leka med.

Lördagsfilm - Föräldrafällan

Filmen handlar om Hallie och Annie som träffas på ett sommarläger och upptäcker att de är tvillingar som separerades vid födseln. När de sedan ska resa hem igen bestämmer de sig för att byta plats för att de ska kunna lära känna den andra föräldern och de bestämmer dig också för att para ihop föräldrarna igen.

Detta är en bra och mysig film som alla kan se och vi på Carl-Alfred tycker väldigt mycket om den. Filmen innehåller mycket humor, bra handling och bra skådespeleri. Lindsay Lohan spelar både rollen som Hallie och Annie och i den här filmen märker man verkligen vilken bra skådespelare hon är. Vi på Carl-Alfred kan verkligen rekommendera er som inte har sett filmen att se den och vi tror nog att ni kommer att tycka om den.

Föräldrafällan - 14.20 - TV4

Filmtips - Taken

Filmen handlar om Bryan som har sagt upp sitt jobb inom CIA för att kunna vara nära sin dotter Kim i LA. När Kim vill flyga till Paris med sin kompis Amanda motsätter sig Bryan det, men tillåter det ändå för att inte göra henne ledsen. När Kim och Amanda är framme i lägenheten i Paris bryter sig några människohandlare in och kidnappar de båda flickorna. Bryan flyger genast till Paris för att hitta dem och han har bara 96 timmar på sig innan de är borta för alltid.

Detta är en av de bästa filmerna några av oss på Carl-Alfred har sett eftersom det händer någonting hela tiden. Filmen innehåller otroligt mycket spänning och man får nästan kalla kårar av att veta att det som händer i filmen, händer på riktigt också. Liam Neeson som spelar huvudrollen Bryan gör det otroligt bra och han imponerar verkligen i sin rolltolkning. Vi på Carl-Alfred kan inte annat än att rekommendera er att se filmen och vi tror nog att nästan alla kommer att gilla den.

Lasse Hallström regisserar ny film i USA

Lasse Hallström är klar som regissör för filmatiseringen av Nicholas Sparks bok "Safe Haven" och inspelningen börjar senare i år. Filmen handlar om en kvinna som flyttar till North Carolina för att fly från sitt förflutna och där blir hon kär i en änkeman. Hallström har tidigare regisserat filmen "Dear John" som också är en bok av Nicholas Sparks och den blev en stor succe i USA och petade till och med ner filmen Avatar från första platsen på biotoppen.

Biosommar - Bridesmaids

Filmen handlar om Annie som har ett rörigt liv, men när hennes bästa vän blir förlovad tackar hon ja till att bli Lillians brudtärna. Annie är både singel och pank, men hon bluffar sig igenom allt möjligt och visar Lillian och hennes tärnor hur långt man går för någon man älskar.
Biopremiär 22 juli 2011
Filmen handlar om Annie som har ett rörigt liv, men när hennes bästa vän blir förlovad tackar hon ja till att bli Lillians brudtärna. Annie är både singel och pank, men hon bluffar sig igenom allt möjligt och visar Lillian och hennes tärnor hur långt man går för någon man älskar.

Biopremiär 22 juli 2011

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110618

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Willa Holland (fyller 20 år), Isabella Rossellini (fyller 59 år), Magnus Uggla (fyller 57 år) och Paul McCartney (fyller 69 år) - Grattis!

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110617

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Jason Patric (fyller 45 år), Greg Kinnear (fyller 48 år), Jon Gries (fyller 54 år) och Venus Williams (fyller 31 år) - Grattis!

Biosommar - Harry Potter och dödsrelikerna: Part 2

Detta är den sista filmen i Harry-Potter-serien och är en direkt fortsättning på Harry Potter och dödsrelikerna del 1. I den här filmen får vi se uppgörelsen mellan de goda och de onda i magins värld och eftersom ondskan numera finns överallt går ingen längre säker. Harry Potter måste göra den största uppoffringen då han en sista gång ställs mot den onde Lord Voldemort.
Biopremiär 13 juli 2011
Detta är den sista filmen i Harry-Potter-serien och är en direkt fortsättning på Harry Potter och dödsrelikerna part 1. I den här filmen får vi se uppgörelsen mellan de goda och de onda i magins värld och eftersom ondskan numera finns överallt går ingen längre säker. Harry Potter måste göra den största uppoffringen då han en sista gång ställs mot den onde Lord Voldemort.

Biopremiär 13 juli 2011

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110616

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Jenny Shimizu (fyller 44 år), May Andersen (fyller 29 år), Veronica Echegui (fyller 28 år) och Laurie Metcalf (fyller 56 år) - Grattis!

Filmtips - Dödskallegänget

Filmen handlar om bröderna Mikey och Brandon som är på väg att flytta ifrån sin stad Astoria eftersom det är planerat att man ska riva staden och bygga en golfbana där. Det enda som kan förhindra det hela är om lyckas få ihop tillräckligt mycket pengar för att stoppa projektet och när Mikey hittar en skattkarta ger han sig iväg med sin bror och några vänner för att hitta skatten.
Detta är en kultförklarad film som gjordes 1985 och har älskats av människor i flera generationer. Vi på Carl-Alfred är några av dem som verkligen tycker om den här filmen och även om den kanske från början var gjord mer för barn kan verkligen alla tycka om den. Filmen innehåller allt ifrån spänning till lite kärlek och mycket vänskap. Vi har tidigare tipsat om den här filmen, men eftersom det är sommar nu ville vi ge ett bra filmtips. Se den.
Filmen handlar om bröderna Mikey och Brandon som är på väg att flytta ifrån sin stad Astoria eftersom det är planerat att man ska riva en del av staden och bygga en golfbana där. Det enda som kan förhindra det hela är om de lyckas få ihop tillräckligt mycket pengar för att stoppa projektet och när Mikey hittar en skattkarta ger han sig iväg med sin bror och några vänner för att hitta skatten.

Detta är en kultförklarad film som gjordes 1985 och har älskats av människor i flera generationer. Vi på Carl-Alfred är några av dem som verkligen tycker om den här filmen och även om den kanske från början var gjord mer för barn kan verkligen alla tycka om den. Filmen innehåller allt ifrån spänning till lite kärlek och mycket vänskap. Vi har tidigare tipsat om den här filmen, men eftersom det är sommar nu ville vi ge ett bra filmtips. Se den!

Torsdagsfilm - För evigt - En Askungesaga

Filmen är en modern version av den klassiska Askungesagan och handlar om Danielle som får börja jobba som tjänare hos sin styvmor och sina styvsystrar när hennes far dör. Danielle växer trots detta upp till en positiv kvinna med en stark vilja och en dag korsas hennes väg av Prins Henry och de får känslor för varandra.

Detta är en väldigt fin film som påminner mycket om den klassiska sagan. Det är ingen kopia utan innehåller "drag" från originalet, vilket är väldigt bra. Filmen innehåller bland annat kärlek, orättvisa och komiska scener och Drew Barrymore som spelar huvudrollen gör det otroligt bra. Detta är en film som alla kan se och man blir glad av den. Vi kan verkligen rekommendera er att se den.

För evigt - En askungesaga - 21.00 - TV 11

Biosommar - Transformers 3: Dark of the moon

Detta är den tredje filmen i Transformers-serien och i den här filmen är Autobots och dess ledare Optimus Prime tillbaka och tar sig an Decepticons som är fast beslutna att hämnas det senaste nederlaget. Än en gång måste Sam Witwicky hjälpa sina vänner då de bli invloverade ett rymdrace mellan Ryssland och USA.
Biopremiär 29 juni 2011
Detta är den tredje filmen i Transformers-serien och i den här filmen är Autobots och dess ledare Optimus Prime tillbaka och tar sig an Decepticons som är fast beslutna att hämnas det senaste nederlaget. Än en gång måste Sam Witwicky hjälpa sina vänner då de blir invloverade i ett rymdrace mellan Ryssland och USA.

Biopremiär 29 juni 2011

Filmtips - Clueless

Clueless handlar om Cher Horowitz som bor i ett stort hus med sin rika pappa och går i skola i Beverly Hills. Cher och hennes bästa vän Dionne är båda vackra, rätt klädda och populära och eftermiddagarna spenderar de på köpcentret. En dag kommer Tai till skolan och Cher bestämmer sig för att ge henne en ny image och en ny pojkvän.
Detta är en film som är löst baserad på Jane Austens bok Emma och den är riktigt bra. Filmen innehåller mycket humor och kärlek och man blir glad av att se den. Dessutom innehåller den många bra scener och musik, vilket får filmen att bli ännu bättre. Vi på Carl-Alfred gillar den här filmen och vi hoppas att ni också kommer göra det.
Clueless handlar om Cher Horowitz som bor i ett stort hus med sin rika pappa och går i skola i Beverly Hills. Cher och hennes bästa vän Dionne är båda vackra, rätt klädda och populära och eftermiddagarna spenderar de på köpcentret. En dag kommer Tai till skolan och Cher bestämmer sig för att ge henne en ny image och en ny pojkvän.

Detta är en film som är löst baserad på Jane Austens bok Emma och den är riktigt bra. Filmen innehåller mycket humor och kärlek och man blir glad av att se den. Dessutom innehåller den många bra scener och musik, vilket får filmen att bli ännu bättre. Vi på Carl-Alfred gillar den här filmen och vi hoppas att ni också kommer göra det.

Glee

Kvällens avsnitt av Glee heter "New York" och är det sista för säsongen. Ikväll får vi bland annat se när New Directions åker till New York för att delta i den nationella tävlingen. Vi får följa Finns kamp i att försöka vinna tillbaka Rachel och hur Will försöker behålla en hemlighet.

Glee - 20.00 - TV 11

Natalie Portman har blivit mamma

Natalie Portman och hennes fästman Benjamin Millepied har blivit föräldrar för första gången till en liten pojke. Natalie och Benjamin träffades under inspelningen av filmen "The Black Swan" och i december förra året avslöjade hon att hon och pojkvännen hade förlovat sig och väntade sitt första barn. Sedan dess har man bland annat kunnat se henne och hennes växande mage på Oscarsgalan där hon blev Oscarsbelönad för sin insats i filmen "The Black Swan". Vi på Carl-Alfred önskar Natalie och Benjamin all lycka och är glada för deras skull.

Biosommar - Kronjuvelerna

Detta är en svensk film som handlar om Fragancia som blir anhållen för mordförsök på direktörssonen Richard och under polisförhöret får man se hela hennes livshistoria spelas upp. Björn Gustafsson medverkar i filmen, men det är bara en väldigt liten roll och han är nästan inte med någonting.
Biopremiär 29 juni 2011
Detta är en svensk film som handlar om Fragancia som blir anhållen för mordförsök på direktörssonen Richard och under polisförhöret får man se hela hennes livshistoria spelas upp. Filmskaparna har marknadsfört filmen genom att ha med Björn Gustafsson på alla posters, men vi på Carl-Alfred vill varna för att han bara har en liten roll i filmen och är nästan inte med någonting.

Biopremiär 29 juni 2011

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110615

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Helen Hunt (fyller 48 år), Nadine Coyle (fyller 26 år), Elizabeth Reaser (fyller 36 år) och Courteney Cox Arquette (fyller 47 år) - Grattis!

Nostalgi - Kullamannen

Kullamannen är en svensk miniserie som gjordes 1967 och handlar om bröderna Kaj och Tommy som ska spendera sommaren hos sina kusiner Marianne och Peter, då föräldrarna ska åka utomlands. Deras sommar blir fylld av äventyr då de dras in i en trasslig spionhärva där de inte vet vilka som är goda eller onda.
Detta är en TV-serie som vi på Carl-Alfred såg mycket när vi var små och som vi även idag kan titta på då det är lite nostalgi. Serien utspelar sig i Mölle och platsen där Marianne och Peter bor heter Himmelstorp och ligger nära kullaberg. I sommar är det tänkt att vi på Carl-Alfred ska åka till Mölle och besöka platserna som är med i serien och vi ser verkligen fram emot detta med spänning. Vi vill också passa på att rekommendera er att se på serien ,som numera finns på DVD, eftersom den är otroligt bra och spännande .

Joel Kinnamans framgång fortsätter

Joel Kinnamans framgångssaga i Hollywood fortsätter. Hans hyllade TV-serie The killing får en fortsättning och han har fått huvudrollen i den romantiska komedin "Lola Versus". Filmen handlar om en kvinna som dumpas några veckor innan sitt bröllop och Joel ska spela en tatuerare som förstör hennes bröllop och krossar hennes hjärta. Vi på Carl-Alfred är oerhört glada att det går så bra för honom och hoppas att det i fortsätter så.

Biosommar - Unknown

Filmen handlar om Dr. Martin Harris som efter en bilolycka vaknar upp och upptäcker att en annan man stulit hans identitet och att hans fru inte har någon aning om vem han är. Martin blir sedan jagad av myndigheter och lönnmördare och han får hjälp av taxichauffören Gina för att ta reda på sanningen och få tillbaka sitt liv. 

Biopremiär 17 juni 2011

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110614

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Boy George (fyller 50 år), Donald Trump (fyller 65 år), Kevin McHale (fyller 23 år) och Kristian Luuk (fyller 45 år) - Grattis!

Filmtips - The proposal

Filmen handlar om Margaret Tate som är en otroligt tuff chef som ingen vågar gå emot. Margaret kommer ursprungligen ifrån Kanada och när myndigheterna säger att hon måste deporteras tillbaka till sitt hemland, låtsas hon vara förlovad med sin assistent Andrew. Det nya paret ställs inför många prövningar, men till slut börjar det dyka upp äkta känslor.
Detta är en otroligt rolig film som några av oss på Carl-Alfred sett väldigt många gånger
Filmen handlar om Margaret Tate som är en otroligt tuff chef som ingen vågar gå emot. Margaret kommer ursprungligen ifrån Kanada och när myndigheterna säger att hon måste deporteras tillbaka till sitt hemland, låtsas hon vara förlovad med sin assistent Andrew. Det nya paret ställs inför många prövningar, men till slut börjar det dyka upp äkta känslor.

Detta är en otroligt bra och rolig film som några av oss på Carl-Alfred har sett väldigt många gånger. Den innehåller väldigt bra skådespel från Sandra Bullock och Ryan Reynolds som spelar huvudrollerna och de hamnar i väldigt roliga och konstiga situationer. Filmen innehåller också kärlek och många vackra inspelningsplatser. Vi på Carl-Alfred kan verkligen rekommendera er att se filmen och vi kan lova att ni kommer att skratta många gånger under den.

Katy Perry - Last Friday Night (T.G.I.F.)

Igår släpptes Katy Perrys nya video till låten "Last friday night" och den innehåller många kända namn som Darren Criss, Kevin McHale, Rebecca Black, Hansons bröderna, Corey Feldman och Debbie Gibson. Vi på Carl-Alfred tycker att videon är riktigt bra och rolig och det måste nästan vara den bästa videon hittills i år. Vi hoppas att ni ska tycka om den och har ni inte sett den redan, kolla in klippet ovan.

Biosommar - Super 8

Filmen utspelar sig under sommaren 1979 då några vänner bevittnar en fruktansvärd tågolycka då de håller på att spela in en super 8 film (filmformat för rörliga bilder). De börjar så småningom misstänka att det inte var någon olycka och det börjar också hända andra oförklarliga saker i staden då människor försvinner spårlöst. Den lokale polischefen bestämmer sig för at ta reda på sanningen och det visar sig vara mer fasansfullt än vad någon någonsin kunde tro.

Biopremiär 17 juni 2011

Biosommar

Vi på Carl-Alfred älskar att gå på bio och nu när det är sommar får man alltid lite tid över för att gå och titta på någon bra rulle. Vi tänkte därför tipsa er om en film varje dag som kommer att ha biopremiär i sommar.
Vi hoppas att ni kommer att fatta tycke för någon eller några av filmerna och ta er ut till biograferna för det verkar bli en riktigt bra biosommar i år med många bra filmtitlar.

Big Brother i repris

Vi på Carl-Alfred har precis upptäckt att Big Brother går i repris på kvällarna, så ni som inte har sett BB borde passa på nu.

Big Brother Repris - 23.00 - TV 11

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110613

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Måns Zelmerlöw (fyller 25 år), Stellan Skarsgård (fyller 60 år), Mary-Kate Olsen (fyller 25 år) och Ashley Olsen (fyller 25 år) - Grattis!

Sommarlovsmorgon

Imorgon börjar sommarlovsmorgon och detta är något alla vi på Carl-Alfred älskade när vi var små och med risk för att låta gnälliga tycker vi att det var mycket bättre förr. Förr var sommarlovsmorgon spännande och roligt och det var något man längtade efter varje kväll när man gick och lade sig. Några av våra sommarlovsfavoriter var Badebodabo, mormors magiska vind, salve, vintergatan, sommarkåken och hej hej sommar. Numera utspelar sig sommarlovsmorgon på en båt i Malmös hamn, vilket vi på Carl-Alfred tycker är otroligt tråkigt och det är mer barnsligt nu än det var förr. Trots detta kommer några av oss på Carl-Alfred att gå upp vid 9 imorgon och titta på det eftersom det är lite nostalgi över det och då ska nämnas att alla vi på Carl-Alfred har passerat 20-års gränsen. Vi tror dock att sommarlovsmorgon kommer att vara lika tråkigt som förra året och det blir nog inget vi kommer att följa, utan man kommer att titta på det när man får lite tid över.

Sommarlovsmorgon - 09.00 - Barnkanalen

Lily Allen har gift sig

Igår gifte sig pop-stjärnan Lily Allen med sin kärlek Sam Cooper och cermonin hölls i den pittoreska kyrkan St. James i Cranham och Lily hade på sig en vacker bröllopsklänning från Chanel. Vi på Carl-Alfred önskar all lycka och välgång till det nygifta paret och hoppas att de blir väldigt lyckliga ihop.

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110612

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Adriana Lima (fyller 30 år), Kendra Wilkinson (fyller 26 år), Cecilia Forss (fyller 26 år) och Robyn (fyller 32 år) - Grattis!

Carl-Alfred sågar filmen "Legenden"

Den här filmen handlar om en mytisk skog som är bebodd av älvor, troll enhörningar och människor. Jack som är en skogsinvånare får i uppdrag att rädda en vacker prinsessa från Mörkrets Härskare för att förhindra att världen kastas in i en istid utan slut.

När man har läst vad filmen handlar om låter den rätt bra och när man får reda på att huvudrollen innehas av Tom Cruise och att filmen är regisserad av Ridley Scott känner man att man bara måste se den. Detta gjorde några av oss på Carl-Alfred och slösade bort hela 90 minuter på ingenting, eftersom att filmen var så pass dålig. För det första förstår man knappt handlingen och Toms roll känns bara helt fel, liksom prinsessans roll, dessutom ser platsen där djävulen bor väldigt konstig ut vilket får filmen att kännas helt fel. Vi på Carl-Alfred tycker att detta är en helt meningslös film och vi rekommenderar er inte att se den.

Världens sötaste video


Artisterna till Allsången klara

Nu är alla artister till Allsång på Skansen klara och de är bland annat Danny Saucedo, September, Håkan Hellström, Ulrik Munther, The Moniker, Veronica Maggio, Eric Amarillo, Petter, Eric Saade, Timbuktu, Fredrik Kempe, Linda Bengtzing, Lena Philipsson och Björn Skifs.

Vi på Carl-Alfred spår att det kommer att bli en väldigt bra Allsångs-sommar och vi kommer givetvis försöka titta varje gång då Allsång på Skansen är en tradition för oss.

Filmtips - Sound of music

Sound of music är en musikal från 1959 och handlar om Maria som är en blivande nunna och blir skickad från sitt kloster till familjen von Trapp för att bli barnsköterska. Där träffar hon Georg von Trapp som är en änkling med sju barn och i början är barnen väldigt olydiga och elaka mot henne, men när hon lär barnen att sjunga börjar de tycka om henne.

Detta är en väldigt bra musikalfilm och den innehåller mycket bra musik. Sound of music är en riktig klassiker som nog de allra flesta har sett och den innehåller mycket bra scener och dialoger, trots att den är över 50 år gammal. Vi på Carl-Alfred tycker verkligen att alla ska ha sett filmen en gång i sitt liv och vi tror nog att många av er kommer att tycka om den.

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110611

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Shia LaBeouf (fyller 25 år), Hugh Laurie (fyller 52 år), Adrienne Barbeau (fyller 66 år) och Prins Henrik av Danmark (fyller 77 år) - Grattis!

Paket

Förra veckan kom vår efterlängtade leverans i ett stort paket som innehöll drygt trettio filmer. Snabbare än snabbast öppnade vi lådan och vi behöver väl knappast berätta för er att det kändes som julafton.

Bloglovin

Ni har väl inte missat att ni kan följa oss på Carl-Alfreds Filmhörna via bloglovin? Bloglovin är ett enkelt verktyg som hjälper läsare att hålla reda på alla sina favoritbloggar.


KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110610

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Leelee Sobieski (fyller 28 år), Elizabeth Hurley (fyller 46 år), Shane West (fyller 33 år) och Prinsessan Madeleine (fyller 29 år) - Grattis!

Filmtips - Hundpensionatet

Hundpensionatet handlar om syskonen Andi och Bruce som är föräldralösa och har hunden Friday som de måste gömma för sina fosterföräldrar. De hittar ett övergivet hotell och låter honom bo där och snart samlas hela stadens herrelösa hundar där och de alla har äntligen ett hem.

Detta är en otroligt mysig film för hela familjen och den innehåller allt som en riktig familjefilm ska innehålla. Filmen är både rolig och otroligt fin om ett djurälskande syskonpar. Vi på Carl-Alfred älskar djur och var därför tvugna att titta på den här filmen och vi tyckte genast om den. Vi kan verkligen rekommendera er att se den.

Filmtips - Latter Days

Latter days handlar om Christian, som efter att ha slagit vad med sina kompisar, försöker förföra sin granne Aaron som är en sexuellt förvirrad mormon. Aaron upptäcker hur Christian egentligen är och anklagar honom för att vara ytlig och tom, vilket får Christian att tänka efter och de båda dras in i en passionerad romans som riskerar att förstöra deras liv.

Detta är en mysig film med ett väldigt bra soundtrack och mycket romantik. Filmen innehåller fördomar inom religioner, sorg, bra musik och en massa kärlek. Filmen innehåller inga kända skådespelare, men de som spelar huvudkaraktärerna Aaron och Christian gör det otroligt bra och de har väldigt bra personkemi. Vi på Carl-Alfred kan verkligen rekommendera er att se filmen och den väcker många tankar hos den som tittar.

Jennifer Connelly & Paul Bettany föräldrar

Den 31 maj välkomnade Jennifer Connelly och maken Paul Bettany en liten flicka till familjen. Makarna har berättat att de tänker ge sin nyfödda dotter namnet Agnes Lark Bettany. Sedan tidigare har paret sönerna Stellan och Kai. Kai är dock inte Pauls biologiska son utan honom har Jennifer med exmaken David Dugan. Vi på Carl-Alfred säger grattis och önskar all lycka och välgång till de nyblivna föräldrarna.

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110609

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Kattis Ahlström (fyller 45 år), Johnny Depp (fyller 48 år), Martina Haag (fyller 47 år) och Natalie Portman (fyller 30 år) - Grattis!

Onsdagsfilm - The day after tomorrow

The day after tomorrow handlar om Jack Hall som efter att flera underliga naturfenomen har inträffat, misstänker att en ny istid är på väg. När hans kollega i Skottland bekräftar hans farhågor, kontaktar han vita huset, som direkt börjar evakuera folk till varmare breddgrader. Jack i sin tur beger sig mot New York som har drabbats av en flodvåg och därefter av enorm kyla. Dessutom befinner sig hans son i staden.

Detta är en i raden av alla katastroffilmer som har gjorts under 2000-talet, men det är en väldigt bra sådan. Filmen är oerhört spännande och innehåller många häftga scener och specialeffekter. Huvudrollerna spelas av Dennis Quaid, Jake Gyllenhaal och Emmy Rossum och de gör sina karaktärer väldigt bra. Vi på Carl-Alfred kan verkligen rekommendera er att se den här filmen ikväll och vi tror inte ni kommer bli besvikna.

The day after tomorrow - 21.00 - TV 11

Glee

Kvällens avsnitt av Glee heter "Funeral" och idag får New Directions hjälp av Jesse st James när de ska planera låtlistan inför "Nationals", men det hela kommer av sig då en oväntad förlust skakar eleverna på skolan.

Glee - 20.00 - TV 11

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110608

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Kanye West (fyller 34 år), Kelli Williams (fyller 41 år), Morgan Alling (fyller 43 år) och Bonnie Tyler (fyller 60 år) -Grattis!

Filmtips - 10 orsaker att hata dig

Filmen handlar om Cameron som blir förälskad i den söta Bianca och för att få henne förälskad i honom hjälper han henne med läxorna. När han ber om att få gå med henne på balen får Bianca veta att hon inte får gå på dejt så länge hennes syster Kat är singel. Då Kat ständigt är på dåligt humör blir det ingen lätt uppgift för Cameron och Bianca att skaffa en dejt åt henne, men för att göra det lättare betalar de Pat för att gå ut med henne.

Detta är en väldigt lättsam film som vem som helst egentligen kan se och den innehåller allt som en romantisk komedi ska innehålla. Heath Ledger, som tragiskt gick bort för ett par år sedan, gör en av huvudrollerna i filmen och det gör han otroligt bra och några på Carl-Alfred tycker också att han är otroligt snygg i filmen. Vi på Carl-Alfred kan verkligen rekommendera er att se den eftersom den får en att må bra.

Reunion

Igår spenderade delar av Carl-Alfred kvällen ute i vackra Tylösand. Vi var hemma hos vår käre vän Pernilla för en liten ”reunion” och nationaldagsfirande med några girls från gymnasietiden. Trots att vi inte har träffat några av tjejerna sen studenten, vilket är två hela år sedan detta år, kändes det som att man senast hade mött dem igår. Konstigt att det kan kännas på det viset med vissa människor. Stannar man upp och reflekterar över tiden, är det skrämmande vad den flyger förbi. Vi hade i alla fall en übermysig afton med god mat, massa prat och kubb på stranden.

 

Bilder från kvällen kommer att komma upp här på bloggen inom en snar framtid.


Sverige - Finland

Ikväll är det EM-kval och svenska herrlandslaget i fotboll tar sig an grannen Finland. Vi på Carl-Alfred hoppas och tror på vinst, men det blir nog inte en helt enkel match. Vi håller i alla fall tummar och tår!

Update: Sverige krossade Finland med 5-0. Dessutom bjöd Zlatan på hattrick.

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110607

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Anna Kournikova (fyller 30 år), Charlie Simpson (fyller 26 år), Prins Joachim av Danmark (fyller 42 år) och Tom Jones (fyller 71 år) - Grattis!

MTV Movie Awards - Vinnare

I söndags var det dags för den årliga MTV Movie Awards och här kommer några av de som vann under kvällen:

◊ Best movie: The Twilight Saga: Eclipse
◊ Best Male Performance: Robert Pattinson - Eclipse
◊ Best Female Performance: Kristen Stewart - Eclipse
◊ Best Breakout Star: Chloë Grace Moretz - Kick-Ass
◊ Best Villain: Tom Felton - Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 1
◊ Best Comedic Performance: Emma Stone - Easy A
◊ Best Scared-As-S**t Performance: Ellen Page - Inception
◊ Best Kiss: Kristen Stewart and Robert Pattinson - Eclipse
◊ Best Fight: Robert Pattinson vs. Bryce Dallas Howard and Xavier Samuel - Eclipse
◊ Best Jaw Dropping Moment: Justin Bieber - Never say never
◊ Biggest Badass Star: Chloë Grace Moretz
◊ Best Line From a Movie: Grown Ups
◊ MTV Generation Award: Reese Witherspoon

Nikki Reed har förlovat sig

På MTV Movie Awards avslöjade Twilightstjärnan Nikki Reed att hennes pojkvän, American Idol- deltagaren, Paul McDonald friat till henne tidigare i veckan. Dock har paret bara varit ihop sedan April, men vi på Carl-Alfred önskar ändå kärleksparet lycka till och hoppas att de blir lyckliga tillsammans.

Breaking Dawn part 1 trailer

Här kommer den första trailern till den fjärde Twilight-filmen Breaking Dawn. Vi på Carl Alfred har svårt att finna ord för hur bra filmen verkar vara och trailern får oss verkligen att längta otroligt mycket till den 18 November då filmen har biopremiär.

Vad tycker ni?

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110606

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Stefan Sauk (fyller 56 år), Marie Richardson (fyller 52 år), Jason Isaacs (fyller 48 år) och Björn Borg (fyller 55 år) - Grattis!

 


Sveriges Nationaldag

Idag är det Sveriges nationaldag och självklart firar vi det här på Carl-Alfred. Vi har en spännande dag framför oss med en massa saker inplanerade och det har även vår gode vän och kollega Benny. Varje år åker han till Stockholm och firar nationaldagen med Kungen som är en nära vän till honom. Benny har lovat att vifta lite extra med flaggan ikväll om han skulle synas i tv vid festligheterna på Skansen.

 

Glad nationaldag ♥

 

(Foto: Göran Östh)

Vinnare av Big Brother 2011 - Simon

Det blev tillslut storfavoriten Simon som kammade hem Big Brother 2011 - Grattis!


Martin först ut...


Spänningen fortsätter!

Carl-Alfred på Twitter

Nu finns Carl-Alfred på Twitter och vår sida hittar ni här.

BB-final!

Snart börjar BB-finalen och vi på Carl-Alfred sitter bänkade framför burken och väntar nu med spänning på att det hela ska dra igång!

Breaking Dawn News

För er som inte har hört det än så släpps den första Breaking Dawn trailern under MTV Movie Awards som kommer gå av stapeln någon gång under dagen. Vi på Carl-Alfred är såklart otroligt nyfikna på detta och kan knappt vänta tills den läggs ut på youtube. Dessutom är den officiella hemsidan till Breaking Dawn klar nu och där avslöjas att filmens Tagline är "Forever is only the beginning", vilket vi på Carl-Alfred tyckte var otroligt fint. Vi kommer naturligtvis hålla er uppdaterade om filmen och lägga ut trailern så fort vi hittar den.

Söndagstipset - Slumdog Millionaire

Ikväll är det som sagt BB-final, men för er som inte har följt detta spektakel och inte tänker kolla på finalen ikväll har vi ett litet filmtips. Ikväll visas filmen Slumdog millionaire på TV som är flerfaldigt oscarsbelönad och handlar om den föräldralöse Jamal som ställer upp i den indiska versionen av "Vem vill bli miljonär". Ingen på Carl-Alfred har sett filmen, men vi har bara hört lovord om den och vågar därför rekommendera den till er läsare.

Slumdog millionaire - 21.00 - TV 4

Finalen närmar sig med stora steg

Om drygt tre timmar äger den stora BB-finalen rum och vi på Carl-Alfred har känslan av att det kommer bli storslaget. Det ultimata denna kväll hade varit om vi hade fått vara på plats, men tyvärr blir det inte så. Istället sitter vi bänkade framför tv:n laddade till max och hoppas och tror att vi kommer få en oförglömlig kväll. Vi hoppas även att vi får en glimt eller två av Roddan och Chrille (våra favvisar).


(Foto:TV11)

P!nk har blivit mamma

För ett par dagar sedan (i torsdags) födde Pink (Alecia Moore) en liten dotter. Pappan till den lilla varelsen är maken Carey Hart, en känd motorcrosstjärna. Paret har meddelat att de tänker ge sin dotter namnet Willow Sage Hart. Vi på Carl-Alfred säger grattis och önskar all lycka och välgång till de nyblivna föräldrarna.


KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110605

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Pete Wentz (fyller 32 år), Liza Weil (fyller 34 år), Mark Wahlberg (fyller 40 år) och Johan Rheborg (fyller 48 år) - Grattis!

BB-final ikväll

Ikväll är det final i Big Brother 2011 och vi på Carl-Alfred ser med spänning fram emot detta. Vi hoppas som vi sagt tidigare på att Peter ska vinna, men vi tror kanske att Simon är för stor favorit och att han därför tar hem hela tjottaballongen. Klockan 23.00 ikväll får vi reda på vem av deltagarna som vinner 500.000 kronor.

Big Brother 2011 Final - 21.00 - TV 11

Filmtips - Fjorton suger

Fjorton suger är en svensk film och handlar om fjortonåriga Emma som har sommarlov och börjar festa med sin storebrors kompisar. På en fest blir Emma väldigt full och lägger sig i en säng för att sova, men hon blir då våldtagen av sin storebrors bästa kompis och livet blir aldrig som förut.

Detta är en film som antagligen haft en liten budget, då den stundtals ser ut som en "hemmagjord" film. Detta är dock ingen nackdel då det får en att känna att det som händer är på riktigt. Ingen av skådespelarna i filmen är kända, vilket även det får filmen att kännas mer äkta. Filmen innehåller allt från obehagliga scener till nyförälskelse och meningarna är delade här på Carl-Alfred hurvida filmen är bra eller inte. Vi är i alla fall överens om att alla bör se filmen, då det som händer i filmen är vanligare än vad man tror.

TV-serie tips - Familjen Macahan

Eftersom James Arness dog igår tänkte vi på Carl-Alfred att vi skulle tipsa om en av de serier han var med i. "Familjen Macahan" handlar om familjen Macahans öde och äventyr då de amerikanska inbördeskriget startar. Vi får följa de olika karaktärerna Zeb, Luke, Kate, Josh, Jessie och många fler i denna fantastiska serie om den amerikanska vilda västern.
Detta är en TV-serie som blev otroligt populär i Sverige i slutet av 70-talet och vi är några på Carl-Alfred som har sett den sen vi var små och den gick i repris på TV. Vi tycker att serien är både spännande och ibland komisk och man kan inte sluta titta eftersom det händer saker hela tiden. Vi kan verkligen rekommendera er att se den och speciellt ni som gillar västern-filmer kommer inte att bli besvikna på denna serie.
Eftersom James Arness dog igår tänkte vi på Carl-Alfred att vi skulle tipsa om en av de serier han var med i. "Familjen Macahan" handlar om familjen Macahans öde och äventyr då de amerikanska inbördeskriget startar. Vi får följa de olika karaktärerna Zeb, Luke, Kate, Josh, Jessie och många fler i denna fantastiska serie om den amerikanska vilda västern.

Detta är en TV-serie som blev otroligt populär i Sverige i slutet av 70-talet och vi är några på Carl-Alfred som har sett den sen vi var små och när den gick i repris på TV. Vi tycker att serien är både spännande och ibland komisk och man kan inte sluta titta eftersom det händer saker hela tiden. Vi kan verkligen rekommendera er att se den och speciellt ni som gillar västern-filmer kommer inte att bli besvikna på denna serie.

Boktips - Om jag kunde drömma

"Om jag kunde drömma" är berättelsen om Bella och vampyren Edwards kärlek och alla hinder de stöter på då deras kärlek går över gränserna för vad som är normalt.
De flesta har nog sett eller hört talas om Twilight-serien och kanske har läst böckerna. Boken "Om jag kunde drömma" är den svenska översättningen av den första Twilight-boken och innehåller allt som filmen har med och mycket mer därtill. För er som har sett filmen och inte har läst boken, kan vi verkligen rekommendera er att göra det eftersom att boken är tusen gånger bättre än filmen och då var filmen riktigt bra. Vi på Carl-Alfred anser att detta är en av våra favoritböcker och när man väl har börjat läsa boken kan man inte släppa den.
"Om jag kunde drömma" är berättelsen om Bella och vampyren Edwards kärlek och alla hinder de stöter på då deras kärlek går över gränserna för vad som är normalt.
De flesta har nog sett eller hört talas om Twilight-serien och kanske har läst böckerna. Boken "Om jag kunde drömma" är den svenska översättningen av den första Twilight-boken och innehåller allt som filmen har med och mycket mer därtill. För er som har sett filmen och inte har läst boken, kan vi verkligen rekommendera er att göra det eftersom boken är tusen gånger bättre än filmen och då var filmen riktigt bra. Vi på Carl-Alfred anser att detta är en av våra favoritböcker och när man väl har börjat läsa boken kan man inte släppa den.

James Arness är död

På fredagen gick skådespelaren James Arness bort i sitt hem. Arness blev känd genom TV-serien "gunsmoke" i USA, men är mest känd som Zeb Macahan i "Familjen Macahan" för oss svenskar. Arness blev 88 år gammal.

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110604

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Russell Brand (fyller 36 år), Angelina Jolie (fyller 36 år), Izabella Scorupco (fyller 41 år) och Björn Kjellman (fyller 48 år) - Grattis!

Sverige - Moldavien

Nu gäller det!

Bambi & Ben ♥

På Aftonbladets sida kan man idag läsa om de två bästa vännerna Bambi och Ben. Kaninen och hjortungen är verkligen urgulliga och vill ni läsa denna söta och varma historia klicka på länken: Bambi och Ben – bästa vänner.

 

(Foto: BULLS)

Späckad dag

Klockan är nu strax efter nio (på morgonen) och vi har varit uppe ett bra tag. Idag är det nämligen en späckad dag och det är mycket som ska hinnas med. Ni som har följt oss på Carl-Alfred ett tag vet att vi har många bollar i luften och idag har vi bestämt oss för att arbeta flitigt med några utav projekten. Dessutom ska vi försöka att skriva några rader på vår bok som vi hoppas kommer stavas succé. Dock kommer dagen att börja i nostalgins tecken då vi har bestämt oss för att ”återuppleva” en film från vår barndom.

 

Utöver en massa arbete ska vi även försöka njuta av det underbara väder som vi har idag. Finns inte ett moln så långt ögat kan nå och mot kvällen kommer vi att köra en grillning. Vår älskade vän och kollega Benny kommer självklart att närvara under hela dagen.

 

Bilder och annat smått och gått kommer att läggas upp här på bloggen regelbundet under dagen.


KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110603

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Rafael Nadal (fyller 25 år), Jonas Larholm (fyller 29 år), James Purefoy (fyller 47 år) och Mi Ridell (fyller 43 år) - Grattis!

Fest i hela huset


KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110602

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Darin Zanyar (fyller 24 år), Justin Long (fyller 33 år), Wentworth Miller (fyller 39 år) och Dana Carvey (fyller 56 år) - Grattis!

Patrick Dempsey lämnar Grey's anatomy

Patrick Dempsey som spelar läkaren Derek Shepherd i den populära TV-serien Grey's anatomy har bestämt sig för att lämna serien efter den åttonde säsongen.Vi på Carl-Alfred undrar så klart vad som kommer att hända med Meredit då, men Shonda Rimes som är seriens skapare har sagt att hon känner att Derek och Meredith är menade för varandra och de kommer att se till att de förblir tillsammans. Ändå hävdar hon att det kan bli så att en av dem kanske dör och det gör oss lite oroliga då vi tycker om båda två. Vi på Carl-Alfred gillar den här serien och är självklart ledsna efter det här beskedet. Vi återkommer när mer information uppkommer.

Filmtips - Månprinsessan

Filmen handlar om 13-åriga Maria Merryweather som precis förlorat sin far och tvingas att flytta till sin fabror i Måndalen. Där avslöjar hon en familjefejd som ödelagt hela Måndalen med en förbannelse och det är bara hon som kan rädda dem.

Detta är en film som påminner väldigt mycket om Narniafilmerna och trots att den inte är så välkänd är den väldigt bra. Vi på Carl-Alfred gillar filmer som är av genren fantasy så den här filmen passade oss perfekt och den innehåller bland annat påhittade djur, mystik, hemligheter, kärlek och spänning. Detta är en film för er som älskar fantasy och tycker om att se på filmer där i princip allt är påhittat. Vi tycker i alla fall väldigt mycket om den.

Filmtips - Dagboken

Dagboken är baserad på en roman av författaren Nicholas Sparks och handlar om Allie och Noah som blir förälskade över en sommar, men tvingas att skiljas åt på grund av klasskillnader. När det har gått några år träffas de igen och Allie är då förlovad med en annan man, men trots att det gått flera år kan de inte släppa taget om varandra.

Vi har tidigare betygsatt den här filmen på Carl-Alfred, men nu när sommaren precis har börjat tänkte vi att vi skulle tipsa om den igen. Vi är alla på Carl-Alfred eniga om att detta är en av våra favoritfilmer och vi älskar den otroligt mycket. Dagboken är en väldigt vacker film som innehåller en otroligt bra handling med mycket romantik. Något av det bästa med filmen är personkemin som huvudrollsinnehavarna har och man kan verkligen tro att de är kära på riktigt (vilket de också blev under filminspelningen). Vi kan verkligen rekommendera alla att se den här och även om man tror det så är det inte bara en tjejfilm, vi lovar att alla kommer att älska den.

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110601

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Oliver James (fyller 31 år), Heidi Samuel (fyller 38 år), Morgan Freeman (fyller 74 år) och Alanis Morissette (fyller 37 år) - Grattis!

RSS 2.0