Ring och rösta på er favorit


BB-final på Söndag

Nu är det bara 5 dagar kvar tills finalen i Big Brother 2011 och de tre som är i final är Peter, Martin och Simon. Som vi tidigare skrivit vill vi att Peter ska vinna och vi tror att finalen kommer att bli oerhört spännande. Vi på Carl-Alfred kommer att ladda fram tills på söndag och vi hoppas självklart på att få se våra favoriter Rodney, Gurkan och Chrille då.

Vem vill ni ska vinna BB 2011?

Sara fick lämna huset

För några minuter sedan avslöjades det att Sara fick minst röster och måste alltså lämna huset. Vi på Carl-Alfred blev inte förvånade då vi under flera veckor undrat varför hon inte åkt ut än, eftersom hon inte gör speciellt mycket i huset. Nu har vi på Carl-Alfred bestämt oss för att vi hejar på Peter i finalen då han är den vi gillar mest av de tre som är kvar.

Var det rätt att Sara fick lämna?

TV-serie tips - Stolthet och fördom

När Mr Bingley flyttar in på Netherfield Park blir Mrs Bennet överlycklig och vill genast gifta bort en av sina döttrar med honom. Mr Bingley blir direkt intresserad av äldsta dottern Jane, men hans nära vän Mr Darcy blir desto mindre populär då han är högdragen och otrevlig. Då Mr Darcy under en tillställning är otrevlig mot Elisabeth Bennet, börjar hon avsky honom och blir mer negativt inställd efter att hon hör de rykten som sprids om honom.

Miniserien är baserad på en roman av författaren Jane Austen och är en otroligt bra skildring av boken (då delar av Carl-Alfred har läst den) och en väldigt vacker och mysig serie som innehåller mycket kärlek. Colin Firth spelar Mr Darcy och gör det otroligt bra, då han spelar den stolte och högdragne karaktären som efter många om och men kanske inte är så som man tror. Serien består av 6 avsnitt och när man väl börjar se på den vill man inte sluta då den riktigt bra. Vi rekommenderar er att se den om ni gillar Jane Austen och filmatiseringar av hennes böcker, men också om man gillar den typ av genren.

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110531

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Jonathan Tucker (fyller 29 år), Colin Farrell (fyller 35 år), Chris Elliott (fyller 51 år) och Clint Eastwood (fyller 81 år) - Grattis!

Filmtips - En ung Jane Austen

Filmen handlar om Jane Austens liv och hur det har präglat henne som författare. I filmen är Jane 22 år och hennes föräldrar som är fattiga oroar sig eftersom hon inte har gift sig ännu, men när en av Hampshires rikaste män ber om hennes hand tackar hennes föräldrar ja åt henne. Samtidigt faller Jane för Tom Lefroy som spenderar sin sommar hos sina släktingar och de förälskar sig i varandra, men med ryktet som Tom har och Janes förlovning kan kärlekshistorien bara sluta på ett sätt.

 

Vi på Carl-Alfred älskar Jane Austens böcker och filmer och när vi såg filmen insåg man verkligen att hon fick många av sina ideér från sitt eget liv. Filmen är väldigt vacker och skildrar hennes liv på ett jättebra sätt. Filmen innehåller mycket kärlek, sorg och vackra platser och vi älskar den här genren vilket den här filmen speglar väldigt bra. Vi kan verkligen rekommendera er att se den.


Filmtips - Hairspray

Filmen handlar om Tracy Turnblad som har som högsta dröm att vara med i the Corny Collins Show och hon är även förälskad i showens stora kändis Link Larkin. Filmen utspelas 1962 och belyser trycket mot färgade människor under den tiden, vilket Tracy tycker är helt fel och kämpar för deras rättigheter.

Detta är en väldigt underhållande film med mycket bra musik och dans. Handlingen är också välgjord och gör att man inte vill gå ifrån filmen förräns den är slut. Huvudkaraktären Tracy spelas av Nikki Blonsky och Zac Efron spelar Link som Tracy är kär i och de gör ett otroligt bra jobb som dessa karaktärer, men den bästa rollen görs enligt oss av John Travolta som spelar Tracys mamma i filmen och han gör ett superbra jobb som henne. Som sagt det är en otroligt sevärd film och vi tycker ni ska ha sett den i alla fall en gång.

Finns inga ord ...

Vi var inne på aftonbladet för en stund sedan och hittade en fruktansvärd artikel. Den handlade om hunden Star som sköts fyrtio gånger för att sedan begravas levande. Finns verkligen inga ord att använda sig av när man stöter på en sådan här händelse och det sorgliga är att det är mycket vanligt. Vi på Carl-Alfred är otroligt stora djurvänner och brinner verkligen för att hjälpa utsatta djur. Varje gång djurplågeri kommer på tal förs tankarna omedelbart till de små liven som lider och ögonen fylls med tårar och det knyter sig rejält i magen. Dessutom går det inte att beskriva smärtan som man känner i hjärtat (alla ”friska” individer vet vilken känsla vi talar om). Tankarna går också till sina egna djur och det är helt ofattbart hur man kan utsätta en oskyldig liten varelse för något så hemskt.

 

Vi på Carl-Alfred ”driver” inte bara en filmblogg utan vi har även ett projekt som heter Guldrosetten som hjälper vanvårdade och utsatta djur. Självklart blir vi bara glada om ni vill kika in på sidan! Vi länkar också till den fruktansvärda artikeln och vi vill varna för starka bilder och text - Star.


KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110530

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Steven Gerrard (fyller 31 år), Elyssa Davalos (fyller 52 år), Marie Fredriksson (fyller 53 år) och Johan Ulveson (fyller 67 år) - Grattis!

Finalvecka i Big Brother 2011

Imorgon börjar finalveckan i BB och vi på Carl-Alfred ser med spänning fram emot den, trots att ingen av våra favoriter är kvar i huset. På tisdag får vi veta vem den tredje finalisten blir och vi är väldigt nyfikna på vad BB kommer att hitta på under veckan. Vi på Carl-Alfred hoppas att BB hittar på något riktigt roligt för deltagarna och att kanske de gamla deltagarna kommer in och festar med dem, självklart hoppas vi då att våran favvo Roddan kommer in för vi saknar honom fortfarande. De ska också bli riktigt spännande att se vem som vinner hela tjottaballongen och vi på Carl-Alfred tror att Simon tar hem det.

Vem vinner Big Brother 2011?

Ingemar Stenmark blev Mästarnas Mästare

Efter en mycket spännande final blev det till slut Ingemar Stenmark som blev Mästarnas Mästare. I den sista tävlingen utklassade han sin motståndare Anders Limpar och vann finalen. Vi på Carl-Alfred säger grattis till Stenmark och tycker verkligen att han var en värdig vinnare.

Chrille fick lämna huset

Idag blev det Chrilles tur att lämna BB-huset och han slutar alltså femma i BB 2011. Vi på Carl-Alfred tycker självklart att detta är väldigt tråkigt då han var en klar favorit hos oss och nu vet vi inte riktigt vem vi vill ska vinna. Ikväll skulle även en till åka hem och Peter blev utröstad - trodde vi, men BB fintade och tog in honom till finalrummet med Martin. Det är alltså en av Sara och Simon som får åka hem nu på tisdag och den andra är i final med Martin och Peter. Detta vet ju självklart inte Simon och Sara om ,då de båda tror att de är i final, men enligt säkra källor säger de att de har hört två röster ifrån uppdragsrummet och är BB på spåren.

Vem tror ni är i final med Martin och Peter?

Final - Mästarnas mästare

Ikväll avgörs det vem av Anders Limpar, Maria Brandin och Ingemar Stenmark som kammar hem finalen och därmed blir årets Mästarnas mästare. Vi på Carl-Alfred är helt övertygade om att det kommer att bli en stenhård final och om man ser till tidigare avsnitt så är Ingemar Stenmark en klar favorit till segern. Tävlingar i kvällens final kommer att vara klippan, jaktstart och tillsist mästarduellen.


Mästarnas Mästare - 20:00 - SVT1

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110529

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Ana Beatriz Barros (fyller 29 år), Justin Chon (fyller 30 år), Melanie Brown (fyller 36 år) och Rupert Everett (fyller 52 år) - Grattis!

Mission Accomplished

Imorgon är det ”Mors dag” och vi på Carl-Alfred tar självklart detta på största allvar. Sedan länge har det varit bestämt att vi skulle ge oss ut i skogen och plocka liljekonvalj och vi har givetvis utfört uppdraget. För drygt en kvart sedan kom vi hem från skogen med två ståtliga nyplockade liljekonvaljbuketter, dock öste regnet konstant ner under hela vistelsen i det gröna, men vi var lika glada för det. Nu hoppas vi att våra vackra buketter blir uppskattade ♥


Fredriks egengjorda mästerverk - CSI

Här kommer filmen som vi utlovade tidigare i veckan. Det är vår gode vän Fredriks projektarbete och vi tycker absolut att ni ska ta er en titt. Enligt oss är det en mycket bra och lärorik film, hoppas att ni med tycker det.


Stora saker på G

Inom en snar framtid kommer vi på Carl-Alfred att presentera en ny och mycket spännande idé här på bloggen. Idén slog ner som blixten för ett tag sedan och vi är mycket glada över att snart ha den i handling. Vi hoppas och tror att många av er kommer att tycka om den och om vi ska vara riktigt ärliga så kan det inte bli annat än en stor succé!Jeff Conaway död efter överdos

Jeff Conaway avled igår (27 maj 2011) tragiskt endast 60 år gammal efter sviterna av en överdos. Det var den 11 maj som skådespelaren hamnade i koma efter att ha tagit en överdos och igår gav hans kropp upp. 1978 fick Conaway sitt stora genombrott i klassikern ”Grease” med bland annat John Travolta och Olivia Newton-John. Privat har Jeff under flera år kämpat med sitt drogmissbruk, en strid han till sist förlorade. Vikki Lizzi (Conaways exflickvän) var den som hittade honom medvetslös. Jeff fördes direkt till sjukhus, men vaknade aldrig upp ur koman.


KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110528

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Kylie Minogue (fyller 43 år), Colbie Caillat (fyller 26 år), Mark Feehily (fyller 31 år) och Jesse Bradford (fyller 32 år) - Grattis!

Filmtips - Stardust

Stardust handlar om Tristan som är förälskad i den vackra Victoria och för att bevisa sin kärlek lovar han att hämta en nedfallen stjärna.

 

Detta är en vacker film i fantasygenren och den påminner mycket om Pirates-filmerna, Sagan om ringen och Narnia-filmerna. Filmen innehåller mycket kärlek, spänning, mystik och onaturliga ting - allt som vi på Carl-Alfred tycker att en film ska innehålla. Vi på Carl-Alfred har sett den väldigt många gånger och den är lika bra varje gång. Vi kan verkligen rekommendera er att se den.


Filmtips - Prinsessa

Prinsessa handlar om 18-åriga Maja som bor i Alingsås och har som högsta dröm att bli skådespelerska. Maja älskar att stå i centrum och vill att alla ska se den vackra människa som hon är inuti och vi får följa hennes kamp när hon försöker förverkliga sina drömmer under sista terminen på gymnasiet.

Prinsessa handlar om 18-åriga Maja som bor i Alingsås och har som högsta dröm att bli skådespelerska. Maja älskar att stå i centrum och vill att alla ska se den vackra människa som hon är inuti och vi får följa hennes kamp när hon försöker förverkliga sina drömmer under sista terminen på gymnasiet.

 

Detta är en film som väcker mycket känslor och man känner verkligen för stackars Maja. Den är filmad ungefär som en dokumentärfilm vid vissa tillfällen och det passar verkligen in i filmen. Filmen innehåller även mycket fördomar och att bli hånad och känna sig sämre än vad alla andra är. Man blir verkligen inspirerad av Maja och hennes kamp och hur hon övervinner de hinder som hon möter på sin väg.

Detta är en film som väcker mycket känslor och man känner verkligen för stackars Maja. Den är filmad ungefär som en dokumentärfilm vid vissa tillfällen och det passar verkligen in i filmen. Filmen innehåller även mycket fördomar och att bli hånad och känna sig sämre än vad alla andra är. Man blir verkligen inspirerad av Maja och hennes kamp och hur hon övervinner de hinder som hon möter på sin

Fredagsfilm - The long kiss goodnight

Sent ikväll kommer filmen "The long kiss" goodnight på TV och den handlar om Samantha som lever ett vanligt förortsliv, men hemsöks av vaga minnen och konstiga impulser. När hon ser ett nyhetsinslag på tv väcks flera obehagliga minnen till liv och hon anlitar en privatdetektiv för att hjälpa henne få reda på mer.

Detta är en väldigt bra film som är oerhört spännande och lite komisk ibland. Under filmens gång får man flera ledtrådar och när allt till sist uppdagas får man rysningar och förstår varför Samantha är som hon är. Detta är en film för er som vill se något riktigt bra och spännande ikväll och vi rekommenderar er verkligen att se den.

The long kiss goodnight - 23.25 - TV3

Carl-Alfred på facebook

Nu finns det äntligen en gilla-sida på facebook för alla Carl-Alfred fantaster ♥


Avalon High premiär ikväll

Ikväll har filmen Avalon high premiär på Disney channel och som vi tidigare har skrivit tycker vi på Carl-Alfred att den är riktigt bra och rekommenderar er att se den.

Avalon High - Disney Channel - 19.00

Danny - In love with a lover

Här kommer en "ny" låt (In love with a lover) med Danny Saucedo som vi på Carl-Alfred ville dela med oss av. Har ni inte hört den innan eller vill lyssna igen – kolla in klippet ovanför. Vi måste i alla fall säga att vi gillar't ♥


Abso-freaking-lutely

På förmiddagen igår gjorde vi på Carl-Alfred något som kan tyckas vara lite galet av många. Eftersom ett av våra största intressen är film kände vi att det var dags att göra en liten beställning. På varsitt håll skrev vi ihop en lista på de filmer som vi verkligen ville ha och utan problem fyllde vi två A4-papper. Efter det satte vi oss ner och klickade hem filmerna vi hade på våra listor. Detta resulterade i att vi nu väntar på en leverans med närmare trettio filmer. Vad ”notan” hamnade på är det nog bäst att vi behåller för oss själva…


KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110527

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Jamie Oliver (fyller 36 år), Paul Bettany (fyller 40 år), Chris Colfer (fyller 21 år) och Shiloh Nouvel Jolie-Pitt (fyller 5 år) - Grattis!

Gurkan klar för Fångarna på fortet


Filmtips - Starstruck

Starstruck handlar om Jessica som har en syster som är galen i pop-stjärnan Christopher Wilde, medan Sara är helt ointresserad. När de en dag reser till LA tar hennes syster med henne till en klubb där Christopher Wilde är och av misstag träffar Jessica Christopher. Efter det råkar de träffa på varandra hela tiden och känslor börjar växa fram.

Detta är en Disneychannel original movie och det märks i och med hur handlingen är. Som i alla Disneyfilmer börjar det bra och sedan sker något så att huvudkaraktärerna blir ovänner och sedan blir det bra igen, precis som i alla andra filmer. Vi på Carl-Alfred gillar så klart detta konceptet och tycker även att den här filmen är bra även om det kan bli lite töntigt ibland. Vi rekommenderar er i alla fall att se den och vi tror att speciellt den yngre publiken kommer tycka den är bra.

Nomineringar - Vecka 21

Denna veckan är alla förutom Martin nominerade, eftersom han vann en finalplats genom veckans tävlingar. Vi på Carl-Alfred hoppas att Chrille på något sätt lyckas ta sig till en final.

Vem/vilka av Simon, Sara, Peter och Chrille vill ni ska komma till final?

Tv-serie tips - Tracys hämnd

Tv-serien handlar om Tracy som hamnar i fängelse för ett brott hon inte begått och hennes enda mål när hon kommer ut ur fängelset är att rentvå sitt namn. I sin jakt styrs hennes liv in på brottets bana och hon blir skolad av en av världens bästa juveltjuvar till en extrem talang som enkelt kan lura sin omgivning. Under sina uppdrag träffar hon sol och våraren Jeff som blir hennes kumpan, men som retar gallfeber på henne.

Detta är en kultförklarad tv-serie ifrån 80-talet som är otroligt bra och innehåller väldigt bra musik. Serien innehåller verkligen allt från spänning till kärlek och har med många bra skådespelare. Vill man se en serie som passar alla i familjen ska man se Tracys hämnd och vi kan nästan lova att alla kommer att gilla den.

Martin i tårar

Här kommer ett klipp ur ”Biggan” där Martin får besök av sin syster under momentet ”freeze”. Klippet är väldigt känslosamt och vi kan lova att man fäller en tår eller två.


Finbesök

Om ett tag är det dags för oss på Carl-Alfred att bege oss till tågstationen och hämta upp en väldigt kär vän till oss – Gabriella. Vi har inte träffat henne på ett tag och det ska bli grymt roligt att nu äntligen få göra det igen. Hon har precis avslutat sin lilla vistelse i Italien, där hon arbetade som au pair och självklart ska vi få henne att berätta allt om denna ”lilla” resa. Vi hoppas även att hon vill ställa upp på "Veckans Bubblare" och förhoppningsvis kommer den att publiceras i slutet av veckan.


KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110526

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Lenny Kravitz (fyller 47 år), Matt Stone (fyller 40 år), Helena Bonham Carter (fyller 45 år) och Kronprins Frederik av Danmark (fyller 43 år) - Grattis!

Pirates of the caribbean - I främmande farvatten

För exakt en vecka sedan skickade vi på Carl-Alfred ut Lill-Bertzon för att se den nya Pirates-filmen och det här är vad hon har att säga om den:

"Filmen var superbra och innehöll många bra och spännande scener. Jag tycker att den är bäst av alla pirates-filmerna och det kändes inte som en uppföljare utan mer som en helt ny film. Jag tyckte också att det var kul att de blandade in zombies och sjöjungfrur i den här filmen vilket var väldigt coolt. Dessutom var Jack Sparrow snyggare och coolare än någonsin. Filmen är helt klart en femma av fem".

Vi tackar Lill-Bertzon för denna lilla recension och ser själva fram emot att se filmen.

Filmtips - The Breakfast club

The Breakfast club handlar om fem elever som alla har fått kvarsittning av olika skäl. De samlas i skolans bibliotek och ska skriva en uppsats, men istället ägnar de sig år att prata, retas och röka. De fem eleverna känner varandra inte, men avslöjar sina innersta känslor för varandra.

Detta är en film som gjordes 1985 och blev oerhört känd. Vi på Carl-Alfred hade väldigt höga krav på filmen eftersom alla alltid har sagt att den är så bra och vi blev inte besvikna när vi såg den trots att handlingen är väldigt annorlunda. Filmen innehåller olika stereotypa karaktärer som idrottaren, den smarta, den kriminelle, den populära ochden udda. Detta är väldigt vanligt i amerikanska filmer och passar även in väldigt bra i den här filmen. Detta är en klassiker och vi på Carl-Alfred tycker att alla borde se den minst en gång.

Filmtips - Valentine's day

Valentine's day är en amerikansk romantisk film där några av Hollywoods största stjärnor medverkar. Filmen handlar om några olika kärlekspar i La runt alla hjärtans dag. Några av de stjärnor som medverkar är Jessica Alba, Jessica Biel, Bradley Cooper, Eric Dane, Patrick Dempsey, Jamie Foxx, Jennifer Garner, Anne Hathaway, Ashton Kutcher, Taylor Lautner och Taylor Swift.

Valentine's day är en väldigt fin och varm film som utspelar sig under alla hjärtans dag. Man får möta många olika karaktärer som är kära, otrogna, osäkra och ljuger. Det som gör att filmen blir otroligt bra är att även om filmen ibland är lite förvirrande i och med alla karaktärer och relationer, så flätas allt samman på något sätt och blir till en helt underbar film som man kan se med den man älskar. Vi på Carl-Alfred gilar den här filmen och vi tror att ni också kommer att göra det.

Glee

Ikväll kommer ett nytt avsnitt av Glee som heter "Rumors" och handlar om att Sue skriver provocerande saker i skoltidningen och att New directions får veta ny intressant information om Sam. Dessutom återvänder April Rhodes som vill att Will ska samarbete med henne i ett nytt projekt.

Glee - 20.00 - Tv 11

Kim Kardashian förlovad

Bekräftelsen som vi alla har väntat på har kommit och det är sant – Kim Kardashian är förlovad. Kris Humphries är mannen som har lyckats fånga Kims hjärta och sedan sex månader tillbaka har dem varit ett par. Vi på Carl-Alfred kan inte göra annat än att gratulera de nyförlovade – Grattis!


KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110525

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Petter Askergren (fyller 37 år), Molly Sims (fyller 38 år), Anne Heche (fyller 42 år) och Ian McKellen (fyller 72 år) - Grattis!

TV-serie tips - Förintelsen

Förintelsen
Den starkaste skildringen någonsin av förintelsens mörker...
"Förintelsen" följer en judisk familj under Andra världskriget. Under Hitlers regim försöker de hålla sig vid liv. En skildring av en mörk period i historien...
Dubbla Oscar®vinnaren Meryl Streep och Oscar®nominerade James Woods spelar huvudrollerna i denna tidlösa miniserie som fick enormt gehör i slutet av 70- talet. Miljoner tv-tittare berördes djupt och den kända scenen från "kristallnatten" fick tusentals tyskar att bekänna sin medverka
Detta är en TV-serie som anses vara den starkaste skildringen någonsin av det som förintelsen orsakade. I serien får man följa en judisk familj under andra världskriget och hur de tar sig igenom en av de mörkaste perioderna i historien. Serien fick ett enormt gehör i slutet av 70-talet och miljoner tittare världen över berördes oerhört djupt av den. I serien skildrades även "Kristallnatten" som blev oerhört känd och fick tusentals tyskar att bekänna sin medverkan.

Detta är en serie som berör oerhört mycket och minnet och känslan av den stannar kvar i flera veckor efteråt. Alla har läst om andra världskriget och förintelsen under historielektionerna i skolan och vet att det var fruktansvärt, men det som skildras i serien går inte att beskriva med ord. Man blir så oerhört berörd och känner mycket hat och ledsamhet. Vid vissa tillfällen blir man också förvånad över hur människor handlar i vissa situationer och att hoppet om att få det bättre aldrig försvinner. I "Förintelsen" får man vara med om att se Kristallnatten, deportationen av judarna, förintelselägrena och mycket mycket mer. Vi rekommenderar er verkligen att se den och vi lovar att ni inte lämnas oberörda av detta mästerverk.

Filmtips - Den vita massajen

Filmen är baserad på en sann berättelse och handlar om Carola som är på solsemester med sin fästman i Kenya. Efter ett par dagar får hon syn på Samburukrigaren Lemalian och blir blixtförälskad i honom och hon lämnar hela sitt gamla liv bakom sig för att skapa en ny framtid med honom i hans hemby.
Den vita massajen är väldigt bra och man förvånas över vilka kulturskillnader det finns här i världen. Filmen innehåller mycket kärlek, kulturkrockar och svartsjuka.
Filmen är baserad på en sann berättelse av Corinne Hofmann och handlar om Carola som är på solsemester med sin fästman i Kenya. Efter ett par dagar får hon syn på Samburukrigaren Lemalian och blir blixtförälskad i honom och hon lämnar hela sitt gamla liv i Schweiz bakom sig för att skapa en ny framtid med honom i hans hemby.

Den vita massajen är väldigt bra och man förvånas över vilka kulturskillnader det finns här i världen. Filmen innehåller mycket kärlek, kulturkrockar och svartsjuka. Detta är en film som får en att både bli förbannad och jätteglad med jämna mellanrum då det ena stunden är kärleksfullt och i andra blir det bråk på grund av svartsjuka. Det man förundras av när man ser filmen är vilken stark karaktär Carola är och trots att hon kommer till ett land där kvinnan mer eller mindre ska lyda mannen går hon helt emot detta och går sin egen väg. Detta är en väldigt bra film och den blir ännu bättre av att man vet att den basseras på en sann berättelse. Dock ska vi också berätta att filmen till mestadels är på tyska, vilket vi på Carl-Alfred gillar då det blir mer verklighetstroget.

Filmtips - Spiderwick

Efter att föräldrarna har sepererat flyttar familjen Grace till det ensliga gamla huset Spiderwick och de märker direkt att det händer konstiga saker där. När Jared börjar undersöka vad det är som händer hittar han Arthur Spiderwicks fälthandbok där Spiderwickherrgårdens hemlighet avslöjas, vilket bidrar till att de dras in i ett oförglömligt äventyr.

Spiderwick är en film i ungefär samma anda som Narnia och Harry Potter, men den kommer inte riktigt upp i lika hög klass som de två. Filmen innehåller mycket mystik, hemligheter, sagofigurer och spänning. Filmen är väldigt bra, men går kanske bättre hem hos de yngre tittarna och de kan säkert lättare relatera till de unga karaktärerna i filmen. Trots detta är filmen bra och vi rekommenderar er att se den.

Filmtips - Dear John

Dear John handlar om John som är en amerikansk soldat som är hemma på permission över sommaren, där han bor hos sin lite udda pappa. På stranden träffar han Savannah och de blir snabbt förälskade i varandra och får uppleva två underbara veckor ihop innan John måste ut i tjänst igen och Savannah tillbaka till skolan. Ett år är de borta från varandra, men de skriver hela tiden brev till varandra. Allt förändras efter den 11 september 2001 och John känner sig tvungen att stanna kvar i armén...

Detta är en helt underbar film som är baserad på Nicholas Sparks (Dagboken, The last song, A walk to remember) bok med samma namn och regisserad av svenska Lasse Hallström. Filmen innehåller riktigt bra skådespel, mycket kärlek, känslosamma ögonblick och det är en väldigt fin handling. Om ni tycker om Nicholas Sparks andra filmer kommer ni absolut inte att bli besvikna av den här filmen för den håller lika hög klass som de andra. Vi rekommenderar er verkligen att se den här och tänk på att det antagligen finns många liknande berättelser i USA just nu...

David Schwimmer har blivit pappa

Den 8 maj välkomnade ”Vänner”- stjärnan David Schwimmer och frun Zoe Buckman en liten flicka. Paret som blev föräldrar för första gången har gett sin dotter namnet Cleo Buckman Schwimmer. Häromdagen lade David upp ett foto på Twitter på det lilla tillskottet och välkomnade henne till en ”knäpp men underbar värld”. Vi på Carl-Alfred säger grattis och önskar all lycka och välgång till de nyblivna föräldrarna.

Fredrik gör comeback på Carl-Alfred

Inom kort kommer vi att dela med oss av en film som Fredrik (en väldigt god vän till oss) har gjort som sitt projektarbete. Vi fick se det färdiga resultatet igår och vi måste säga att vi är grymt imponerade över hans verk. Ni som har följt oss på Carl-Alfred en längre tid kommer att känna igen Fredrik då han hade ”huvudrollen” i vår egna film Lonely Days.


KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110524

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Jens Lapidus (fyller 37 år), Alfred Molina (fyller 58 år), Kristin Scott Thomas och John Christopher Reilly (fyller 46 år) - Grattis!

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110523

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Heidi Range (fyller 28 år), Drew Carey (fyller 53 år), Frida Nordin (fyller 29 år) och Livia Millhagen (fyller 38 år) - Grattis!

TV-serie tips - Krigets vindar

Tv-serien kretsar kring den amerikanska militärfamiljen Henry under andra världskriget. Under seriens gång får man följa pappa Victor, mamma Rhoda och de vuna barnen Warren, Byron och Madeline när andra världskriget pågår fram tills att Pearl Harbor bli attackerat av Japan.

Vi på Carl-Alfred är väldigt intresserade av andra världskriget och den här serien skildrar det mycket bra. Den är spännande, innehåller kärlek och är enligt oss väldigt verklighetstrogen. Det bästa med serien är att man får följa familjen Henry som sprider ut sig från USA till Italien och hur de drabbas av krigets framfart. Den här serien finns att köpa på DVD och har även en följetong som heter "Krig och hågkomst", men som tyvärr inte finns att tillgå än. Vi rekommenderar er verkligen att se den här serien då den är riktigt bra.


Gurkan fick lämna huset

Det blev Gurkan som fick lämna BB-huset ikväll och det är nog många som känner sig lite chockade eftersom han alltid har varit lite av en favorit. Som vi tidigare skrivit tyckte vi på Carl-Alfred att det var tråkigt att våra två favoriter var nominerade den här veckan, men Chrille är fortfarande kvar i huset och nu hoppas vi att han vinner hela tjottaballongen.

Var det rätt att Gurkan fick lämna?

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110522

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna CariDee English (fyller 26 år), Ginnifer Goodwin (fyller 33 år), Naomi Campbell (fyller 41 år) och Katie Price (fyller 33 år) - Grattis!

Filmtips - Mannequin

Mannequin handlar om Jonathan som skapar en vacker skyltdocka som kommer till liv på ett varuhus om nätterna, men vad han inte vet är att skyltdockan har tagits över av en vacker kvinna som har förflyttats dit från forntida Egypten.

Detta är en väldigt rolig film med bra musik och mycket kärlek. Handlingen låter väldigt konstig men blir otroligt bra på film. I huvudrollerna ser vi en ung Kim Cattrall som spelar Samantha i Sex and the city och hon gör rollen väldigt bra. Detta är en typisk 80-tals film, men vi på Carl-Alfred rekommenderar er att se den eftersom att den är väldigt speciell, innehåller mycket humor och kärlek som går över gränserna.

Filmtips - The Others

The others är en spökhistoria som handlar om Grace som är hustru till en försvunnen soldat som antas ha dött i andra världskriget. Grace bor på grund av detta i ensam i ett stort hus med sina två barn som har problem med hälsan, eftersom att båda barnen är extremt ljuskänsliga och får inte utsättas för direkt solljus. Efter ett tag hävdar Graces dotter att hon ser  en pojke och att någon drar bort gardinerna från fönstrena. Sakta men säkert uppdagas det att familjen inte är ensamma i huset...

 

The Others är en väldigt bra och spännande film som lockar fram gåshud över hela kroppen. Filmen innehåller mycket spänning och mystiska inslag och trots att det är en slags skräckfilm kan alla titta på den eftersom den inte är för hemsk utan mer mystisk. Vi rekommenderar främst den här filmen till personer som inte egentligen tycker om skräckfilmer, men tycker om när det är väldigt spännande.


Filmtips - Tuck Everlasting

Filmen utspelar sig 1914 och handlar om Winnie Foster som är dotter till stadens mest förmögna man. Winnie drömmer om ett friare liv och en dag rymmer hon ut i skogen och träffar där på Jesse Tuck som står och dricker ur en källa. Detta får Jesses bror att tro att Winne vet om familjen Tucks hemlighet och de tar med henne hem för att förhindra att hon berättar för någon annan. Sakta växer en vänskap fram mellan Winne och Jesse som snart går över i en förälskelse.

Detta är en helt underbar film som är gjord av Disney och har med Alexis Bledel från Gilmore Girls i huvudrollen. Filmen innehåller äventyr, mystik, vänskap, spänning och kärlek och filmen är väldigt vackert gjord. Dessutom är filmens handling väldigt bra och man rycks verkligen med i storyn. Vi på Carl-Alfred varnar även för att man kan fälla en tår eller två under filmens gång. Vi rekommenderar er verkligen att se den här filmen eftersom den är otroligt sevärd.

Beyoncé - Run The World (Girls)


I dagarna släppte Beyoncé sin nya video till låten "Run The World". Videon har varit efterlängtad av många och vi på Carl-Alfred måste säga att den är riktigt bra. Har ni inte sett videon ännu eller vill se den igen, kolla in klippet ovanför.

Randy Savage död

Randy Savage som var en av tidernas största wrestlare avled igår tragiskt på grund av en bilolycka. Den 58-årige stjärnan uppges ha avlidit efter att ha fått en hjärtattack bakom ratten och kört rakt in i ett träd. Randy fördes omgående till sjukhus där han sedan avled på grund av skadorna. I bilen befann sig även Randys fru som överlevde bilolyckan. Carl-Alfred skänker givetvis en tanke till Randys alla nära och kära en dag som denna ♥

Stjärnorna på slottet 2011

I slutet av veckan spikade SVT vilka stjärnor som ska få flytta in på Görvälns Slott utanför Stockholm. Resultatet blev fyra skådespelare och en dragshowartist. Huvudpersonerna tillika årets stjärnor blev Christer Lindarw, Maria Lundqvist, Johan Rheborg, Kim Anderzon och Johan Rabaeus. Programmet spelas in en vecka i sommar och kommer att sändas någon gång kring jul.

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110521

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Olivia Olson (fyller 19 år), Mutya Buena (fyller 26 år), Nick Cassavetes (fyller 52 år) och Judge Reinhold (fyller 54 år) - Grattis!

Update

Dagen har inte bjudit på så många inlägg och det finns en väldigt bra anledning till det - nämligen en massa pluggande. Självklart ber vi om ursäkt för detta och lovar att helgen kommer att bjuda på desto fler uppdateringar. Trots att klockan är halv nio kämpar vi fortfarande på med ett arbete (trots att A är inne och uppdaterar här på Carl-Alfred) och vi ger oss inte förrän vi är färdiga. Som ni ser på bilden har vi god hjälp av Molly, även om hon gärna ställer till det lite genom att lägga sig på alla böcker och papper. Vi hoppas i alla fall att ni har en lite roligare fredagskväll än vi ♥


KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110520

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Iker Casillas (fyller 30 år), Andreas Lundstedt (fyller 39 år), Cher (fyller 65 år) och Frida Sandén (fyller 17 år) - Grattis!

Filmtips - Whip it!

Whip it! handlar om Bliss som bor i den lilla staden Bodeen i Texas med sin familj. Hennes mamma vill gärna att hon ska delta i skönhetstävlingar, men Bliss tycker inte att det är speciellt roligt. En dag när hennes mamma tar med henne på en shoppingtur till Austin träffar hon på sporten Roller Derby, som är en amerikansk sport på rullskridskor och går snatr med i klubben.

Detta är en film som är regisserad av Drew Barrymore, som också är med i filmen själv och huvudrollen som Bliss spelas av Ellen Paige som spelade Juno i filmen med samma namn. Filmen är väldigt bra och handlar mycket om att gå sin egen väg och att tro på sig själv. Vi på Carl-Alfred hade inga höga förväntningar när vi såg den första gången, men den var riktigt bra och det var inte sista gången vi såg den. Se den själva, med kompisar eller med er familj för vi kan garantera att alla kommer att tycka om den.


Filmtips - The boat that rocked

Filmen utspelar sig under 60-talet i England och handlar om Carl som hamnar på en båt i Nordsjön som är en piratradio som spelar illegal musik. På båten träffar han en rad tuffa DJ:s som sänder dygnet runt till Storbritanniens folk, men landets premiärminister försöker göra allt för att stoppa Radio Rock.

Filmen är gjord av skaparen till Love actually, Notting Hill och Fyra bröllop och en begravning och man kan riktigt känna att det är samma stämning i den här filmen som i de andra filmerna. Detta är en väldigt speciell film och i vissa stunder väldigt konstig och ibland förstår man den inte riktigt, men trots detta är den otroligt bra och den innehåller riktigt bra musik som man känner igen.

Nomineringar - Vecka 20

Denna veckan är det Gurkan och Chrille som är nominerade, vilket vi på Carl-Alfred tycker är väldigt tråkigt då vi tycker om dem mest i huset. Som vi tidigare skrivit hade vi helst sett att Sara var nominerade den här veckan, men det verkar som att det är "Björnligan" som bestämmer vilka som blir nominerade nu.

Vem vill ni helst se lämna BB-huset?

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110519

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Lily Cole (fyller 23 år), Drew Fuller (fyller 31 år), Grace Jones (fyller 63 år) och James Fox (fyller 72 år) - Grattis!


Sex and the city 3?

Det ryktas nu om att det eventuellt blir en Sex and the city 3, då Sarah Jessica Parker nyligen hintade om det under en intervju i Cannes.

Vill ni se en Sex and the city 3?

Glee

Vi på Carl-Alfred vill tipsa er läsare om att Glee visas på TV ikväll. Kvällens avsnitt heter "Born this way" och är dedikerat till Lady Gagas hitlåt med samma namn. Vi får även följa med karaktärerna på deras bal, vilket skapar problem för vissa par.

Glee - 20.00 - TV 11

Gladiatorerna tillbaka i TV-rutan

Familjesuccén Gladiatorerna kommer tillbaka till TV igen och den här gången är det Gry Forssell som ska leda programmet. Vi på Carl-Alfred ser fram emot dettat och återkommer med mer information.

Filmtips - Avalon High

Filmen handlar om Allie som börjar i en ny skola där hon upptäcker att hennes klasskamrater är en återfödelse av Kung Arthur och riddarna runt det runda bordet. När hon träffar Will misstänker hon att han är Kung Arthur och försöker stoppa de onda från att göra kungen illa.

Detta är en Disneyfilm med alla detaljer som en sådan film ska innehålla såsom kärlek, vänskap, spänning, hemligheter och mystik. Vi på Carl-Alfred tycker väldigt mycket om Disney-filmer och den här går i samma anda som alla andra av deras "riktiga" filmer, vilket är väldigt uppskattat om man gillar den genren. Avalon High är en skön blandning av både nutid och dåtid och de har gjort historien om Kung Arthur till något modernt som även de yngre barnen kommer att tycka om. Vi kan verkligen rekommendera er den här filmen och dessutom ska vi tipsa om att den kommer att gå på Disney Channel i nästa vecka.

Avalon High - 27 Maj - 19.00 - Disney Channel

Grattis Gurkan!

Idag fyller legenden Gurkan "Gurkis" Gasi 27 år och självklart uppmärksammar vi det här på Carl-Alfred. Vi hoppas att Gurkan får en bra dag i BB-huset och att hans "vänner" i huset firar honom rejält. Dock verkar det som om det bara är Simon som har kommit ihåg Gurkans födelsedag...

Premiär - Pirates of the Caribbean 4

För någon dag sedan var det stor piratpremiär för Pirates of the Caribbean 4 (On Stranger Tides) i Stockholm. Självklart var mattan fullspäckad med diverse stjärnor och här kommer ett urval av alla de bilder som knäpptes på premiären.KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110518

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Anders Ahlbom (fyller 64 år), Lena T Hansson (fyller 56 år), Nanne Grönvall (fyller 49 år) och Victoria Svensson (fyller 34 år) - Grattis!

Pirates 4 - biopremiär 18/5-2011

Imorgon är det biopremiär för den fjärde pirates-filmen och självklart kommer vi på Carl-Alfred att närvara genom vår representant ”Lill-Bertzon”. Innan veckan är slut kommer hon dessutom att bjuda på en liten ”recension” av filmen. Carl-Alfred önskar ”Lill-Bertzon” lycka till och hoppas att hon får en trevlig kväll imorgon.


Vi väntar med spänning på att få höra allt om filmen!

Filmtips - Ciderhusreglerna

Ciderhusreglerna är en film med Tobey Maguire och Charlize Theron i huvudrollerna och utspelar sig till stor del på ett barnhem där Homer Wells blev adopterad som liten. Läkaren och föreståndaren på barnhemmet har tagit Homer till sig och gett honom läkarundervisning. Candy och hennes fästman besöker barnhemmet för att göra en abort, vilket doktorn utför i hemlighet då detta var förbjudet på den tiden. Detta blir vändpunkten för Homer som annars levt ett väldigt enformigt liv.

Detta är en väldigt vacker film som är gjord av svenske Lasse Hallström och den har samma anda som alla hans andra filmer. Filmen innehåller mycket vänskap och kärlek och den tar upp många intressanta ämnen som bland annat abort, som på den tiden var förbjudet. Filmen gjorden 1999, men den skulle lika gärna vara gjord igår för allt är så bra gjort i filmen. Vi på Carl-Alfred rekommenderar er att se den och den lämnar kvar många tankar hos den som tittar.

Filmtips - Nio månader

Nio månader handlar om Samuel och Rebecca som har varit ihop i 5 år och har ett perfekt liv med blomstrande karriärer och romantiska kvällar i deras hem i San Francisco. En dag får de en överaskning som vänder upp och ner på hela deras liv - Rebecca är gravid.

Detta är en komedi med Hugh Grant och Julianne Moore i huvudrollerna och de gör sina karaktärer otroligt bra. Filmen innehåller väldigt mycket humor och många hysteriskt roliga scener som framkallar många skratt. Om ni vill se en rolig film så ska ni se den här för den lär definitivt lämna kvar ett leende på era läppar.

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110517

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Nikki Reed (fyller 23 år), Sasha Alexander (fyller 38 år), Cameron Bancroft (fyller 44 år) och Bill Paxton (fyller 56 år) - Grattis!

Filmtips - Percy Jackson och kampen om åskviggen

Filmen handlar om Percy Jackson som en dag får reda på att han är son till havsguden Poseidon och då förändras hela hans tillvaro. Det visar sig att Percy är en halvgud och han förs till ett läger för halvblod, men han blir inte där länge då han anklagas för att ha stulit Zeus åskvigg. Han tvingas ge sig ut på en resa med sina två vänner Annabeth, som också är halvgud och hans beskyddare Grover för att förhindra ett krig mellan Gudarna.

Filmen är riktigt bra och innehåller action, äventyr, fantasy och vänskap. Den går lite i samma anda som Harry Potter när det gäller de tre vännerna och deras vänskap. Karaktärerna i filmen tolkas otroligt bra av de unga skåderspelarna och ibland kan man inbilla sig att filmen är på riktigt. Vi på Carl-Alfred tycker väldigt mycket om den här filmen.

Måndagsfilm - Pirates of the caribbean - Svarta pärlans förbannelse

Vi på Carl-Alfred vill tipsa om att den första filmen i pirates-triologin visas på tv ikväll. Filmen handlar om piraten Jack Sparrow (Johnny Depp) och svärdsmeden Will Turner (Orlando Bloom) som ger sig iväg för att rädda Elisabeth (Keira Kneightly) som har blivit kidnappad av pirater som är drabbade av en förbannelse.

Vi på Carl-Alfred tycker att pirates-filmerna är jättebra och som det brukar vara i triologier är den första filmen bäst. Filmen innehåller spänning, äventyr, kärlek och en massa häftiga scener. Vi kan verkligen rekommendera er att se filmen som innehåller några av världens mest kända skådespelare.

Pirates of the caribbean - Svarta pärlans förbannelse - 21.00 - TV3

Carl-Alfred förutspår 2012 års vinnare av melodifestivalen

Melodifestivalen och Eurovision Song Contest är över för det här året, men vi på Carl-Alfred ser redan fram emot nästa års festival. 2011 har varit ett otroligt bra år för Sverige och det hoppas vi på Carl-Alfred att det kommer att vara även nästa år.

Vi på Carl-Alfred tänkte ta oss friheten att förutspå nästa års vinnare av Melodifestivalen och vi tror att det blir Danny Saucedo som får representera Sverige i ESC år 2012. Detta eftersom att han kom väldigt bra i årets mello och att han delade ut poängen i ESC, vilket hände med Eric förra året.
Kom ihåg var ni läste det först!

Vad tror ni?

Gomorron Sverige - Eric Saade

Eric Saade gästade Gomorron Sverige imorse och berättade om sina två intensiva veckor i Düsseldorf i och med sitt deltagande i Eurovision Song Contest. Missade ni programmet - kolla in klippet här ovanför!


KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110516

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Megan Fox (fyller 25 år), Tori Spelling (fyller 38 år), Debra Winger (fyller 56 år) och Pierce Brosnan (fyller 58 år) - Grattis!

Madde fick lämna huset

Det blev Madde som fick lämna BB-huset ikväll och det var en av dem som vi på Carl-Alfred ville skulle åka ut, eftersom hon inte gör speciellt mycket i huset. Nästa vecka ser vi gärna att Sara får åka hem och eftersom hon var en av dem två som det i slutet stod emellan, antar vi att det kommer att bli så nästa söndag.

Var det rätt att Madde fick åka hem ikväll?

Filmtips - Trassel

Trassel handlar om tjuven Flynn Rider som under en flykt gömmer sig i ett högt torn, men i tornet bor Rapunzel som är en vacker tonåring med ett 20 meter långt hår som har superkrafter. Tillsammans ger de två sig ut på ett äventyr där allt kan hända.

Trassel är en väldigt mysig film som innehåller många roliga scener och bra musik. Ni som är Disneyälskare ska definitivt se den här filmen och den har den klassiska disneykänslan i sig. Vi på Carl-Alfred tycker att detta var en väldigt bra film och Molly Sanden och Måns Zelmerlöw gör ett väldigt bra jobb som röster åt Flynn och Rapunzel.
Trassel handlar om tjuven Flynn Rider som under en flykt gömmer sig i ett högt torn, men i tornet bor Rapunzel som är en vacker tonåring med ett 20 meter långt hår som har superkrafter. Tillsammans ger de två sig ut på ett äventyr där allt kan hända.

Trassel är en väldigt mysig film som innehåller många roliga scener och bra musik. Ni som är Disneyälskare ska definitivt se den här filmen och den har den klassiska disneykänslan i sig. Vi på Carl-Alfred tycker att detta var en väldigt bra film och Molly Sanden och Måns Zelmerlöw gör ett väldigt bra jobb som röster åt Flynn och Rapunzel.

Pirates of the caribbean - I främmande farvatten

Den 18:e maj har den fjärde pirates-filmen sverigepremiär och det ser vi på Carl-Alfred väldigt mycket fram emot. Filmen handlar om att kapten Jack Sparrows träffar Angelica, som är en kvinna från hans förflutna och han är osäker på om det är kärlek eller om hon använder honom för att hitta den mytomspunna ungdomens källa. Jack finner ett oväntat äventyr när hon tvingar ombord honom på skeppet Drottning Annes hämnd och han vet inte om han ska vara mest rädd för henne eller skeppets ägare.
Filmen innehåller ett antal kända skådespelare som exempelvis Johnny Depp, Penélope Cruz, Geoffrey Rush, Keith Richards och Richard Griffiths.
Den 16:e maj kommer det visas en förhandsvisning ur filmen på kanal 5.
Inför Pirates of the caribbean - I främmande farvatten - 16 maj -21.00 - Kanal 5
Pirates of the caribbean - I främmande farvatten - Biopremiär 18 maj
Den 18:e maj har den fjärde pirates-filmen sverigepremiär och det ser vi på Carl-Alfred väldigt mycket fram emot. Filmen handlar om att kapten Jack Sparrows träffar Angelica, som är en kvinna från hans förflutna och han är osäker på om det är kärlek eller om hon använder honom för att hitta den mytomspunna ungdomens källa. Jack finner ett oväntat äventyr när hon tvingar ombord honom på skeppet Drottning Annes hämnd och han vet inte om han ska vara mest rädd för henne eller skeppets ägare.

Filmen innehåller ett antal kända skådespelare som exempelvis Johnny Depp, Penélope Cruz, Geoffrey Rush, Keith Richards och Richard Griffiths. Den 16:e maj kommer det visas en förhandsvisning ur filmen på kanal 5.

Inför Pirates of the caribbean - I främmande farvatten - 16 maj - 21.00 - Kanal 5

Pirates of the caribbean - I främmande farvatten - Biopremiär 18 maj

Söndagstipset - P.S I love you

Idag tipsar Carl-Alfred om filmen P.S I love you som visas på tv ikväll.
Filmen handlar om Holly och Gerry som bråkar om allt och inget, men är oerhört kära i varandra. När Gerry drabbas av en sjukdom och dör känns det som att Hollys liv också har tagit slut, men innan Gerry dog tänkte han på hur han skulle kunna hjälpa Holly genom sorgen. Innan han dog skrev han ett antal brev till Holly som skulle kunna hjälpa henne genom sorgen och få henne att vilja leva igen.
Detta är en otroligt bra och känslosam film med Gerard Butler och Hilary Swank i huvudrollerna. Filmen innehåller många fina scener och visar att trots att det känns som att livet är över kan man komma tillbaka och känna sig levande igen. Vi på Carl-Alfred rekommenderar den här filmen och tror nog inte att ni kommer att bli besvikna.
P.S I love you - 21.00 - TV 4
Idag tipsar Carl-Alfred om filmen P.S I love you som visas på tv ikväll. Filmen handlar om Holly och Gerry som bråkar om allt och inget, men är oerhört kära i varandra. När Gerry drabbas av en sjukdom och dör känns det som att Hollys liv också har tagit slut, men innan Gerry dog tänkte han på hur han skulle kunna hjälpa Holly genom sorgen. Innan han dog skrev han ett antal brev till Holly som skulle kunna hjälpa henne genom sorgen och få henne att vilja leva igen.

Detta är en otroligt bra och känslosam film med Gerard Butler och Hilary Swank i huvudrollerna. Filmen innehåller många fina scener och visar att trots att det känns som att livet är över kan man komma tillbaka och känna sig levande igen. Vi på Carl-Alfred rekommenderar den här filmen och tror nog inte att ni kommer att bli besvikna.

P.S I love you - 21.00 - TV 4

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110515

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Lee Horsley (fyller 56 år), Tilde Fröling (fyller 31 år), Sofia Wistam (fyller 45 år) och Chazz Palminteri (fyller 59 år) - Grattis!

Grattis Azerbaijan till vinsten!!!

Det blev alltså tillslut Azerbaijan som kammade hem vinsten i Eurovision Song Contest 2011 efter en mycket jämn och spännande omröstning. Vi på Carl-Alfred är inte alls besvikna över att Ell/Nikki vann med låten ”Running Scared” då det är en bra låt. Dessutom blev det på något sätt en vinst för Sverige då de flesta i Azerbaijans ”crew” är svenskar.

 

Vad tycker ni - vann rätt låt?


Grattis Eric till tredjeplatsen!!

Vi på Carl-Alfred är oerhört stolta över våran Eric Saade!! Han gjorde allt rätt i sitt framträdande och han sjöng otroligt bra.
Under omröstningen höll delar av Carl-Alfred på att dö av nervositet eftersom att Sverige låg etta ett bra tag, men trots att vi inte vann är vi oerhört glada och stolta över att vi har fått vår bästa placering i ESC på 12 år.

England imponerar big time


England har de senaste åren kämpat i uppförsbacke med den ena dåliga låten efter den andra, men i år har de lyckats få fram en kanonbra låt och en väldigt proffsig grupp.
Blue imponerade jätte mycket ikväll och deras framträdande var väldigt bra. Vi tror att England får en riktigt bra placering i år.

Carl-Alfred i extas


Vi på Carl-Alfred blev oerhört stolta över Eric när vi såg hans framträdande och som vanligt höll det väldigt hög klass.
Irland visade också var skåpet skall stå ikväll och de var lika bra och energiska som vanligt. Vi på Carl-Alfred blir oerhört glada när vi ser deras framträdande och de har blivit lite favoriter hos oss.
Vi håller alla tummar och tår för Sverige ikväll!

Carl-Alfred sågar öppningsnumret i ESC


Vi på Carl-Alfred tyckte inte alls att öppningsnumret med Stefan Raab och alla Lena-kopiorna var bra och hela framträdandet var en ända röra. De hade kunnat göra det tusen gånger bättre...

Eurovision Song Contest final

Missa inte finalen i ESC ikväll där Eric går ut som bidrag nummer 7 i startfältet. Vi hoppas och tror att Sverige får en riktigt bra placering i 2011 års Eurovision Song Contest. Håll nu alla tummar och tår för vårt svenska bidrag!

 

Eurovision Song Contest final - 21.00 - SVT 1


ESC - Skvaller

 


♦ Duncan James i Blue avslöjade under gårdagen att han i början av 2000-talet var ihop med årets melodifestivalprogramledare Marie Serneholt.

 

♦ Lena som representerade Tyskland i fjol och vann hela ESC är även med i årets upplaga av tävlingen och detta har aldrigt tidigare hänt.

 

♦ Det ryska bidraget "Get you" som framförs av Alexej Vorobjov är skriven av svenske Red One som bland annat gjort låtar till Lady Gaga. Dessutom är hela hans crew ett hopplock av svenskar.

 

♦ Azerbaijans bidrag är svenskskriven och i kören står Vera Prada och Jessica Marberger som var med i Shirley's Angels i årets melodifestival.

 

♦ Finlands bidrag framförs av Paradise Oscar som har tagit namnet från Astrid Lindgrens bok Rasmus på luffen.

 

♦ Jedward som framför Irlands bidrag upptäcktes i brittiska - factor och har som image att alltid vara lite i otakt.

 

♦ Det danska bidraget har anklagats för plagiat av ett flertal låtar. Bland annat ska det vara plagiat av Andreas Johnssons "Sing for me" och Take That's låt "Shine".

 

♦ Ukraina tävlar med ett bidrag som vann efter ett röstfusk då det bidraget fick 2000 telefonröster medan 2:an fick 6000 röster.


Filmtips - Robin Hood

Ikväll är det ju som sagt final i ESC, men ni som inte tänker titta på finalen ikväll ska få ett litet filmtips av oss på Carl-Alfred.

 

Robin Hood (2010) är en nyversion av legenden som har filmatiserat vid ett flertal gånger tidigare, men just den här versionen är regisserad av veteranen Ridley Scott. Filmen visar en helt annan historia om den annars så välkända legenden. I "Robin Hood" får vi följa Robin Longstride som efter att ha krigat i det tredje korståget kommer hem till England och tar över identiteten efter riddaren Robert Loxley som har dött i kriget. Robin kämpar även mot orättvisan som rådde i England under den tiden och leder ett uppror mot den korrumperade engelske kungen.

 

Filmen innehåller många storslagna krigsscener och spännande ögonblick och gillar man Ridley Scotts tidigare filmer kommer man definitivt inte bli besviken. Filmen innehåller även mycket kärlek och Russel Crowe och Cate Blanchett gör ett oerhört bra jobb som Robin och Lady Marion och de har en väldigt bra kemi. "Robin Hood" är en väldigt bra film som alla som älskar äventyrsfilmer borde se och vi på Carl-Alfred kan verkligen rekommendera er att se den.


Inför ESC-finalen ikväll

Nedräkningen har börjat inför finalen i Eurovision Song Contest ikväll. Vi på Carl-Alfred är oerhört laddade och nervösa inför kvällen och kommer självklart sitta bänkade då festivalen börjar.

För några minuter sedan hade Eric sitt sista rep innan finalen ikväll och enligt folk på plats i arenan gjorde han riktigt bra ifrån sig och såg riktigt laddad ut, vilket bådar väldigt gott inför kvällen. Enligt flera betting-sidor på nätet är Sverige tippade att bli 10:a i finalen, vilket vi på Carl-Alfred inte tycker är ett så speciellt bra odds, men det kan självklart ändras under kvällen. Frankrike är tippade som vinnare och Irland som 2:a.

Vi återkommer under dagen med mer info om den stora finalen ikväll.


KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110514

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Amber Tamblyn (fyller 28 år), Cate Blanchett (fyller 42 år), Danny Huston (fyller 49 år) och Tim Roth (fyller 50 år) - Grattis!

Startfältet i Esc-finalen

 

1. Finland: Paradise Oskar - "Da da dam"

2. Bosnien-Herzegovina: "Love in rewind"

3. Danmark: A friend in London - "New tomorrow"

4. Litauen: Evelina Sasenko - "C'est ma vie"

5. Ungern: Kati Wolf - "What about my dreams?"

6. Irland: Jedward - "Lipstick"

7. Sverige: Eric Saade - "Popular"

8. Estland: Getter Jaani - "Rockefeller street"

9. Grekland: Loikas Giorkas ft. Stereo Mike - "Watch my dance"

10. Ryssland: Alexej Vorobjov - "Get you"

11. Frankrike: Amaury Vassili - "Sognu"

12. Italien: Raphael Gualazzi - "Madness of love"

13. Schweiz: Anna Rossinelli - "In love for a while"

14. Storbritannien: Blue - "I can"

15. Moldavien: Zdob si zdub - "So lucky"

16. Tyskland: Lena - "Taken by a stranger"

17. Rumänien: Hotel FM - "Change"

18.Österrike: Nadine Beiler - "The secret is love"

19. Azerbaijan: Elia and Nikki - "Running scared"

20. Slovenien: Maja Keuc - "No one"

21. Island: Sjonni's friends - "Coming home"

22. Spanien: Lucia Pérez - "Que med quiten lo bailao"

23. Ukraina: Mika Newton - "Angel"

24. Serbien: Nina - "Caroban"

25. Georgien: Eldrine - "One more day"


Filmtips - Fredagen den 13:e

Eftersom att det är fredagen den 13:e idag så tänkte vi på Carl-Alfred ge den nya versionen av filmen med samma namn som filmtips ikväll.

Filmen som gjordes 2009 är en nyversion av "Fredagen den 13:e" från 1979 och handlar om Clay Miller som letar efter sin försvunna syster i närheten av den legendariska platsen Crystal Lake. Trots varningar från både lokalbefolkning och polisen fortsätter Clay sin jakt på att hitta sin syster. Från oväntat håll kommer hjälp från Jenna och hennes vänner som rest till Crystal Lake över helgen. Det dem får reda på är dock värre än de någonsin kunnat föreställa sig i sin värsta mardröm.

Filmen är inte direkt en remake av den första filmen, utan mer en slags fortsättning då man förstår i filmen att något hemskt har hänt där för många år sedan. Filmen innehåller mycket spänning och hemska scener som lockar fram skrik hos den som tittar. Detta är alltså den perfekta filmen att se en sådan här fredagskväll.


Update inför Esc-finalen

Igår var det en nervpirrande semifinal innan man fick reda på om Sverige gick vidare och imorgon är det en spännande final i 2011 års Eurovision song contest.

 

Efter semifinalen var det en lättad Eric Saade som dök upp på presskonferensen och han höll inte inne med att han hade varit oerhört nervös när de finalklara länderna ropades upp. På presskonferensen fick han ett startnummer tilldelat sig och det blev nummer 7, som enligt Christer B inte är ett speciellt bra startnummer då artisterna gärna vill ha nummer i slutet av festivalen. Trots detta var Eric glad och han menade att han nu inte har någonting att förlora och att semifinalen bara var en repetition inför morgondagens final.

 

En australiensk journalist sade igår någonting på presskonferensen som fick oss på Carl-Alfred att tro lite på en seger för Sverige.
År 1973 ställde Abba upp i melodifestivalen med låten "Ring, Ring" och kom då 3:a i finalen. År 1974 ställde dem upp igen med låten "Waterloo" och vann då både melodifestivalen och Eurovision song contest det året.
År 2010 ställde Eric Saade upp i melodifestivalen med låten "Manboy" och kom då 3:a i finalen. År 2011 ställde han upp igen med låten "Popular" och vann då melodifestivalen. Frågan är då om Eric tar hem hela Eurovision också, vi hoppas i alla fall på det.

 

Ikväll är det dags för genrep för Eric och vi hoppas och tror att det kommer att gå lika bra om inte bättre för honom. Detta framträdande är lika viktigt som morgondagens eftersom det är det framträdande som juryn bedömmer.

 

{Feel your heart beat}


Fredagen den 13:e

Kära bloggläsare då var ”Dagen D” åter här igen och för många är fredagen den 13:e en mycket fasansfull dag. Trots att vi på Carl-Alfred är en aning skrockfulla väljer vi att se dagen som en turdag istället. Dock håller vår käre kollega Benny inte med om detta och dessa dagar brukar faktiskt vara de värsta i hans liv.

 

Vad säger ni kära bloggläsare - är ni skrockfulla och ser ni fredagen den 13:e som en otursdag?


KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110513

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Siobhan Fallon (fyller 50 år), Lasse Berghagen (fyller 66 år), Robert Pattinson (fyller 25 år) och Prins Carl Philip (fyller 32 år) - Grattis!

Erics startnummer i finalen

Presskonferensen för de som gick vidare till finalen i ESC pågår fortfarande och alla startnummer inför lördagens tävling är nu utdelade. Eftersom Eric blev uppropad sist av bidragen i semifinal 2 blev han tilldelad det sista startnumret i finalen vilket blev nummer 7, vilket är ett rätt bra startnummer. Vi återkommer imorgon med listan på alla ländernas startnummer inför lördagen.

(Foto: Mattias Bolander)

Nomineringar - vecka 19

Denna vecka är alla förutom Martin nominerade då "Badräktsmaffian" gav honom immunitet. Vi på Carl-Alfred skulle helst vilja se att Sara eller Madde får lämna på söndag och antagligen blir det nog också så eftersom de inte tillför någonting i BB-huset.

Vem vill ni ska åka hem på söndag?

Eric vidare till final i ESC!

Eric Saade gjorde ett otoligt bra framträdande för Sverige ikväll och allt förutom några missade kameravinklar fungerade. Vi på Carl-Alfred var otroligt nervösa när de kvalificerade bidragen skulle ropas upp och det blev inte bättre av att Sverige ropades upp sist av alla länderna. Vi på Carl-Alfred tycker att Eric gjorde ett riktigt bra jobb ikväll och vi är väldigt laddade inför lördagens final. Nu återstår bara att se vilket startnummer Eric får i finalen.

De länder som gick vidare ikväll var Estland, Rumänien, Moldavien, Irland, Bosnien, Danmark, Österrike, Ukraina, Slovenien och Sverige.

(Foto: LINA BOSTRÖM EINARSSON)


Eurovision song contest - Semifinal 2

Ikväll är det dags för den andra semifinalen i ESC och de länder som kämpar om finalplatser ikväll är Österrike, Vitryssland, Belgien, Bosnien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Makedonien, Irland, Israel, Lettland, Moldavien, Rumänien, Slovakien, Slovenien, Sverige, Nederländerna och Ukraina.


Eric går ut som bidrag nummer 8 ikväll, missa inte det!

 

ESC Semifinal 2 - 21.00 - SVT 1

 


Eurovision song contest - Update

Ikväll är det dags för Eric att representera Sverige i semifinal 2 och det är med spänning vi inväntar kvällens tävling. Erics repetitioner har under veckan kantats av dålig teknik, fel kameravinklar och en glasbur som inte fungerar, men under dagens genrep fungerade precis allt och både Eric och Christer B var supernöjda med hela framträdandet. Detta bådar givetvis gott inför kvällens tävling, men om något mot förmodan skulle gå fel och glasburen inte sprängs, har Christer Björkman sagt åt Eric att gå av scenen för att han då förhoppningsvis ska få göra om hela framträdandet en gång till. Detta eftersom reglerna säger att om produktionen gör något fel är det okej att bryta eftersom det inte gör artisten rättvisa. Christer Björkman sade tidigare idag att det inte finns på kartan att Sverige inte går vidare ikväll.

 

Nu håller vi alla tummar och tår för att Eric och hans crew tar sig ända till finalen.


Düsseldorf

Guten tag mina älskade hjärtevänner, det är er vän Benny som sitter här och trycker på tangenterna. Har varit en synnerligen dålig bloggare det senaste året, men en massa ting har kommit emellan. Det har varit alltifrån bröllop, filminspelningar och stora events. Jag tog även en lite längre tripp hem till min födelseplats Hum och besökte nära och kära.

 

För stunden befinner jag mig i Düsseldorf och har precis gått av scenen efter att ha provat Erics glaskross. Jag råkade ut för en liten olycka och fick en smula glassplitter i ena synorganet. Ville uttala mig om olyckan här på Carl-Alfred först och försäkra er alla om att jag mår prima innan pressen får nys om det hela.

 

I afton håller vi alla tummar och tår för att den lille libanesen från Kattarp går vidare till finalen på lördag. Självklart kommer jag att befinna mig i arenan och hålla till i Greenroom tillsammans med Chrille Björkman.

 

/ Benny


Rodney back in the house

I tisdagens avsnitt var vår älskade Rodney tillbaka i BB-huset på en snabbvisit. Dock fick han inte komma in till de andra deltagarna utan fick nöja sig med att besöka bikten. Roddan var där enbart för att lämna en varsin öl till alla deltagare sedan fick vi till vår förtret se honom lämna huset ännu en gång. Vi på Carl-Alfred tyckte det var fantastiskt att se vår favvo innanför husets väggar igen ♥

Filmtips - Shelter

Shelter (2007) handlar om Zach som har drömmar om att börja på konstskola men måste lägga drömmen åt sidan för att ta hand om sin syster och hennes son. För att hjälpa familjen arbetar han som snabbmatskock och på fritiden målar han, surfar och umgås med sin bästa vän Gabe.  När Gabes äldre bror Shaun kommer hem utvecklas en stark vänskap mellan dem som snart övergår i en romans.

Shelter är en oerhört bra och vacker film om att försöka hitta sig själv i livet och att följa sitt hjärta. 
Filmen innehåller många bra och starka scener och huvudkaraktärerna spelar oerhört bra och man kan riktigt tro att de är kära i varandra på riktigt. Dessutom är skildringen av Zach och hans familj oerhört bra och jag tror att det finns en och annan som kan känna igen sig i hans situation.
Vi på Carl-Alfred rekommenderar den här filmen och tror inte att ni kommer bli besvikna.

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110512

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Emilio Estevez (fyller 49 år), Ving Rhames (fyller 52 år), Jason Biggs (fyller 33 år) och Malin Åkerman (fyller 33 år) - Grattis!

Eurovision song contest - update

Imorgon är det dags för Eric Saade att representera Sverige med sin låt ”Popular” i Eurovision song contest och efter gårdagens tävling är spänningen stor. Semifinal 1 bestod av teknikfel vad gäller både stereoljud och kommentatorernas mellansnack och dessutom gick många otippade bidrag vidare till final.

Eric själv blev chockad över att hans favorit norska Stella med låten ”Haba haba” inte gick vidare och säger själv nu att det kan gå hur som helst för honom på torsdag i semifinal 2.
Eric hade sitt näst sista genrep idag och var själv supernöjd med allt efter repet, vilket känns väldigt lovande inför morgondagen

Vi på Carl-Alfred håller alla tummar och tår för att Eric går vidare tills på lördag.

Nedan följer ett klipp från Erics första repetition då glasburen inte kunde sprängas.


Glee

Vi på Carl-Alfred ville bara påminna om att ett nytt avsnitt av Glee visas på tv ikväll. Kvällens avsnitt heter "A Night of Neglect" och handlar om att New Directions börjar ladda inför Nationals och att Sue tar hjälp av Vocal Adrenaline för att förstöra för dem.

Glee - 20.00 - Tv 11

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110511

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Holly Valance (fyller 28 år), Nicky Katt (fyller 41 år), Anna Sahlin (fyller 35 år) och Cory Monteith (fyller 29 år) - Grattis!

Vidare till final i ESC

Ikväll gick 10 bidrag vidare till finalen i ESC och det var många otippade namn som blev framröstade.
De bidragen som gick vidare var Serbien, Litauen, Grekland, Azerbaijan, Georgien, Schweiz, Ungern, Finland, Ryssland och Island.

Tyvärr gick Saade-kopian Aleksej från Ryssland vidare och det märktes att han hade tagit en hel del från Saades nummer. Han hade bland annat kopierat klädstilen och dansen, men en glasbur som det rycktades om att han också hade såg vi inte röken av.

Nu håller vi tummarna för att Eric tar sig till final på torsdag!

Eurovision song cotest - semifinal 1

Ikväll är det den första semifinalen i Eurovision song contest och de länder som är med ikväll är Albanien, Armenien, Azerbaijan, Kroatien, Finland, Georgien, Grekland, Ungern, Island, Litauen, Malta, Norge, PolenPortugal, Ryssland, San Marino, Serbien, Schweiz och Turkiet.

Håll utkik efter Rysslands bidrag Aleksej Vorobjov som enligt uppgifter ska ha kopierat rätt mycket av Erics framträdande.

ESC Semifinal 1 - 21.00 - SVT 1

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110510

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Bono (fyller 51 år), Jordan Francis (fyller 19 år), Linda Evangelista (fyller 46 år) och Odette Yustman (fyller 26 år) - Grattis!

Joel Kinnaman aktuell i ny storfilm

Joel Kinnaman är aktuell i en ny actionfilm som regisseras av svenske Daniel Espinosa (Snabba Cash) och har en rad kända namn i sin rollista. Bland annat hittar man Denzel Washington, Ryan Reynolds, Sam Shepard, Olivia Wilde och Rihanna.

 

Filmen kommer att gå upp på biograferna i februari 2012.

 

(Foto: Ulf Ryd)


Eurovision-veckan har startat

På torsdag är det dags för Eric Saade att representera Sverige med sin låt "Popular" i Eurovision song contest, men vägen dit har inte varit helt problemfri.
Det började med att rykten spreds om att låten var plagiat och sedan angrep Rysslands representant Aleksej Vorobjov Saade och anklagade honom för att ha stulit hans idé om en glasbur som sprängs på scenen, trots att han inte haft med detta under uttagningen i Ryssland. Detta har resulterat i att stämningen mellan svensken och ryssen är väldigt spänd och Eric vägrar att ställa upp på några bilder tillsammans med Aleksej.

 

Eric har varit på plats i Düsseldorf sedan förra veckan och repeterat sitt framträdande. Det har varit väldigt mycket problem med den glasbur som ska sprängas, då de tyska teknikerna inte varit speciellt duktiga på att spränga den. Både under första och andra repititionen fungerade inte sprängningen och den svenska deligationen fick tigga sig till ytterligare en repetition eftersom Eric var väldigt frustrerad över detta. Under den tredje repetitionen fungerade det att spränga glasburen och nu kan vi inte göra annat än att hålla tummarna för att det kommer att gå vägen när det väl gäller.


Eric kommer att vara med i den andra semifinalen som är på torsdag och han kommer att gå ut som bidrag nummer 8. Nu håller vi alla tummar och tår för att Eric går till finalen som är på lördag.

Eurovision song contest semifinal 1 - 10 maj - 21.00 - SVT 1


Eurovision song contest semifinal 2 - 12 maj - 21.00 - SVT 1


Eurovision song contest Final - 14 maj - 21.00 - SVT 1


Katerina fick lämna huset

Det blev alltså Katerina som fick lämna huset i söndags och vi är helt övertygade om att det är många i huset men även en del tittare som är glada över att Katta fick åka hem. Vi på Carl-Alfred ville egentligen inte ha ut någon av de nominerade och hade helst sett att Sara eller Madde fick lämna huset. Nu lär väl programmet bli ännu tråkigare än vad det redan är och Gurkan och Chrille får ensamma kämpa mot ”Björnligan”.

 

Var det rätt att Katerina fick lämna?


KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110509

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Pierre Bouvier (fyller 32 år), John Corbett (fyller 50 år), Candice Bergen (fyller 65 år) och Gary Daniels (fyller 48 år) - Grattis!

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110508

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Josie Maran (fyller 33 år), Enrique Iglesias (fyller 36 år), Rafael Edholm (fyller 45 år) och Tomas von Brömssen (fyller 68 år) - Grattis!

Update

Dålig uppdatering på bloggen idag, vi vet! Tyvärr blir det så när det har varit ett fullspäckat schema för hela Carl-Alfred redaktionen precis hela dagen. Dessutom har det varit födelsedagsfirande då en tredjedel av Carl-Alfred fyller år idag och när vädret är på topp är det roligare att vara ute än att sitta inne framför datorn. Vi hoppas i alla fall att ni har haft en lika underbar dag som vi har haft ♥KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110507

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Breckin Meyer (fyller 37 år), Eagle-Eye Cherry (fyller 43 år), Traci Lords (fyller 43 år) och Amy Heckerling (fyller 57 år) - Grattis!

Fredagsfilm - Twilight


Missa för allt i världen inte Twilight som visas på svt ikväll med start klockan 21.00. Vi på Carl-Alfred som är helt frälsta av dessa filmer kommer i alla fall att sitta bänkade framför burken och se den första filmen ur Twilight sagan.

 

Twilight - 21.00 - SVT1

Bonde söker fru 2011

Då var det dags för Bonde söker fru igen och ikväll presenteras de fyra första bönderna av totalt åtta stycken. Efter programmet är det fritt fram för tittarna att skriva ett litet brev till den bonden man tyckte bäst om. Fredagen den 13 maj visas andra delen där de fyra sista bönderna presenteras.

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110506

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Gabourey Sidibe (fyller 28 år), George Clooney (fyller 50 år), Katherine Jenkins (fyller 29 år) och Edyta Sliwinska (fyller 30 år) - Grattis!

Sverigepremiär - Lady Gagas nya video

Nu har videon till Lady Gagas nya låt Judas äntligen kommit. Har ni inte hunnit se den ännu - spana in den här nedanför och låt oss veta vad ni tycker.

 


Nomineringar - vecka 18

Denna vecka är det Gurkan, Katerina och Peter som är nominerade. Gurkan blev autonominerad efter att ha lämnat ”helvetet” och gått in till ”himmeln” och det sägs att det var ett taktiskt drag av Gurkis. Att Peter blev nominerad kom nog som en liten chock för honom själv och även vi på Carl-Alfred är en aning förvånade. Vi hade hopats på att Sara eller Madde skulle få lämna huset på söndag, men så blir det inte nu.

Vem vill ni ha ut?

Premiär - Kvällen är din

Kvällen är din är ett nytt svenskt underhållningsprogram i sju delar som kommer att visas på tv4 med start på lördag den 7 maj. I programmet får människor chansen att uppfylla sina drömmar och det kan vara allt mellan himmel och jord. Personen som får sin dröm uppfylld är ovetande och har nominerats av någon som tycker att den förtjänar uppmärksamhet och en belöning. Programledare för ”Kvällen är din” är Martin Stenmarck. Programmet är baserat på BBC-programmet Tonights The Night.

Kvällen är din - 20.00 - TV4


Mariah Carey & Nick Cannon tvillingföräldrar

I slutet av april blev Mariah Carey och hennes man Nick Cannon föräldrar till tvillingar. Spekulationerna kring tvillingarnas namn har varit många och trissades upp ännu mer när Mariah ”twittrade” om att pojken och flickans namn skulle börja på bokstaven M. Namnen har nu offentliggjorts och Mariah och Nick kommer att ge sin son namnet Moroccan Scott och dottern får namnet Monroe. Vi på Carl-Alfred säger grattis och önskar all lycka och välgång till de nyblivna föräldrarna.


KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110505

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Chris Brown (fyller 22 år), Craig David (fyller 30 år), Lasse Åberg (fyller 71 år) och Lance Henriksen (fyller 71 år) - Grattis!

Bibliotekstjuven

För ett bra tag sedan visades miniserien Bibliotekstjuven på svt och i huvudrollen kunde vi se Gustaf Skarsgård briljera i rollen som John Manneus. Serien blev mycket uppskattad i vårt avlånga land och den bygger faktiskt på en verklig händelse. Det är inte bara Gustaf som gör ett utomordentligt bra jobb utan i rollistan hittar vi kända namn som Gunilla Röör, Reuben Sallmander, Liv Mjönes och Maria Kulle. Än så länge finns inte Bibliotekstjuven på DVD och den visas inte längre på svt-play men ett tips är att köpa hem den så fort den kommer ut och ni lär inte bli besvikna då serien håller oerhört hög klass.

(Foto: Peter Cederling/SVT)

Update

Vi är medvetna om att bloggen har varit lite tråkig de senaste dagarna då vi inte har varit lika aktiva som vi brukar. Förklaringen till detta är att det har varit mycket i skolan, men nu ska vi försöka hamna på rätt bana igen.

 

Under veckan hoppas vi kunna bjuda er på ”Veckans Bubblare”, tv-tablån och lite annat smått och gått. Vi hoppas även att vi ska kunna publicera lite tankar och åsikter om ”Biggan” (Big Brother). Känns dock inte lika roligt längre då vår favvo Roddan inte längre befinner sig i huset. Trots detta har vi beslutat oss för att följa kungen, myten och legenden i hans upptåg även utanför huset.


KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110504

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Francesc Fabregas (fyller 24 år), Ashley Rickards (fyller 19 år), Leni Klum (fyller 7 år) och Kimora Lee Simmons (fyller 36 år) - Grattis!

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110503

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Christina Hendricks (fyller 36 år), Christopher Cross (fyller 60 år), Amber Heard (fyller 25 år) och Christian Mulkey (fyller 63 år) - Grattis!

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110502

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Lily Allen (fyller 26 år), David Beckham (fyller 36 år), Dwayne Johnson (fyller 39 år) och Lesley Gore (fyller 65 år) - Grattis!

Sonia fick lämna huset

Den här veckan var alla i huset nominerade och det var en nervös väntan innan man äntligen fick veta vem som blev utröstad ur huset. Den här veckan blev det Sonia som fick lämna och hon fick blommor av vår kära Rodney när hon kom ut.

Var det rätt person som fick lämna?

Breaking News - Rodney tillbaka till BB-huset?

Vi på Carl-Alfred har precis fått uppgifter om att kungen, myten, legenden Rodney kan vara på väg tillbaka in i BB-huset. Rodney kommer tillsammans med Jessica och Tobias, som tidigare varit med i BB, besöka studion ikväll. Genast började spekulationer om att vi tittare kanske får möjligheten att rösta in någon av de tre och i så fall lägger vi på Carl-Alfred självklart våra röster på vår stora favvo Roddan. Vi återkommer med fler detaljer kring de här ryktena.

(Foto: Elias Giertz/Nyheter24)


Betesutsläpp

I morse besökte Carl-Alfred Wapnö gård för att ta del av betesutsläppet av korna. Då vi hade gjort lite research om arrangemanget visste vi att det skulle komma mycket folk, men det var ändå en smula omvälvande att se alla människor. Drygt tvåhundra kor skulle släppas ut och när dem väl blev utsläppta blev man faktiskt en aning varm i hjärtat av att se hur glada dem blev. Vädret var på vår sida och trots att det blåste lite kallt hade vi faktiskt en trevlig förmiddag. Kanske besöker Carl-Alfred betesutsläppet nästa år igen?

 

(Foto: Lill-Bertzon)


KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110501

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Julie Benz (fyller 39 år), Laura Izibor (fyller 24 år), Tim McGraw (fyller 44 år) och Figge Norling (fyller 46 år) - Grattis!

RSS 2.0