Biosommar - Chernobyl Diaries

Filmen handlar om tre vänner som, när de är på semester, blir strandsatta i en spökstad som blev övergiven efter kärnkraftskatastrofen i Tjernobyl. Dock inser snart de tre vännerna att de inte är ensamma i den tomma staden...

Biopremiär 8 juni 2012

Erik Hassle - Stay

Idag har vi på Carl-Alfred valt låten "Stay" med Erik Hassle till dagens låt då vi gillar låten och tycker att Erik är en fantastisk sångare och låtskrivare. Låten är helt ny, så lyssna gärna på den här ovanför.


KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120531


Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Jason Smith (fyller 28 år), Jonathan Tucker (fyller 30 år), Eric Olsen (fyller 35 år) och Colin Farrell (fyller 36 år) - Grattis!

Gamla deltagare på besök i BB-huset

Idag har vi fått höra att förra årets BB-finalister Peter, Martin och Simon har besökt huset vilket vi på Carl-Alfred tycker är oerhört roligt då vi verkligen gillade dessa deltagare förra säsongen. Vi hoppas självklart att de ska skvallra lite om saker från utsidan och att de livar upp i huset. Dessutom har vi hört rykten om att det kommer bli fest i huset imorgon...

Eric Saade - It's gonna rain

Eric Saade är en stor favorit för oss på Carl-Alfred och därför tyckte vi att det passade att hans låt "It's gonna rain" blev dagens låt. Höj ljudet på högtalarna och njut!

Biosommar - Snow White and the Huntsman


Filmen handlar om Snövit som är vackrare än den onda drottningen och när hon får reda på det sänder hon ut en jägare för att förgöra henne. Det drottningen dock inte vet är att Snövit har tränat krigskonst och tillsammans med prinsen gör de allt för att försöka förgöra drottningen.

Biopremiär 8 juni 2012

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120530


Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Steven Gerrard (fyller 32 år), Rachael Stirling (fyller 35 år), Tonya Pinkins (fyller 50 år) och Marie Fredriksson (fyller 54 år) - Grattis!

Biosommar - Moonrise kingdom


Filmen, som utspelar sig under ett scoutläger på 60-talet, handlar om ett ungt kärlekspar som ingår en pakt om att de ska rymma ut i vildmarken och bosätta sig där.

Biopremiär 6 juni 2012

Bachelor Number One - I Am The Summertime

Idag har vi på Carl-Alfred valt låten "I am the summertime" med Bachelor number one eftersom vi får sommarkänslor av den och tänker tillbaka på 90-talet då vi var små och sommarloven bestod av sol och bad. Lyssna och minns.

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120529


Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Ana Beatriz Barros (fyller 30 år), Melanie Brown (fyller 37 år), Rupert Everett (fyller 53 år) och La Toya Jackson (fyller 56 år) - Grattis!

Biosommar - Prometheus


Filmen, som är en spin-off till Alien-filmerna,  handlar om att en grupp forskare gör en hemsk upptäckt när de under en expedition strandsätts och de inser snart att deras kamp för överlevnad är viktigare än allt annat.

Biopremiär 1 juni 2012

Biosommar 2012


Förra året drog vi igång med kategorin biosommar då vi tipsade om olika filmer som kommer på bio och nu drar vi igång det igen. Vi kan lova att det kommer bli en sommar späckad med bra och spännande filmer som ni sedan kan gå och se på bio. Vi kommer att lägga in ett filmtips om dagen och vi hoppas att ni kommer att ha nytta av tipsen.

James Blunt - Carry you home

Idag har Carl-Alfred valt den vackra låten "Carry you home" med James Blunt till dagens låt. Lyssna gärna på låten här ovanför och vi lovar att några av er kommer att gilla den.

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120528


Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Joseph Cross (fyller 26 år), Carey Mulligan (fyller 27 år), Alexa Davalos (fyller 30 år) och Monica Keena (fyller 33 år) - Grattis!

Big Brother-finalister 2012


Då är det alltså klart att de som sitter i finalen av Big Brother 2012 är Amandus, Annica och Hanna J. Detta är inte de som vi egentligen ville se i final, men om vi får välja vem vi vill ska vinna så tycker vi Hanna J är den mest värdiga då hon varit sig själv hela tiden och har fått utstå både det ena och det andra. Dessutom anser vi att det är hon som behöver pengarna mest av de tre så hon kan göra saker för sina barn.

Vem vill ni ska vinna Big Brother 2012?

Andra deltagaren att lämna huset - Marcelo


Den andra och sista deltagaren att lämna huset blev Marcelo, vilket vi på Carl-Alfred tycker är oerhört tråkigt då han var en stor favorit för oss. Nu tror vi att det kommer att bli en väldigt tråkig vecka då ingen av våra favoriter finns kvar i huset.

Var det rätt att Marcelo fick lämna?

Första deltagaren att lämna huset - Lars

Lars blev kvällens första deltagare att lämna huset efter att ha varit en av de två deltagare som fick minst röster av TV-tittarna. Lars har inte lämnat något större avtryck hos oss då han har varit lite anonym, men vi beundrar att han alltid är positiv och glad.

Var det rätt att Lars blev utan finalplats?

Nomineringar - Vecka 21


Denna veckan är alla deltagare förutom finalklara Amandus nominerade och det ska bli oerhört spännande att se vilka som blir kvar till finalen nästa söndag.

Vilka tror ni får lämna?

Eurovision song contest 2012 - Dagen efter


Då var det alltså dagen efter den stora finalen i Eurovision song contest 2012 och trots att vi fortfarande inte har fattat det så vann vi hela tävlingen efter 13 år av torka. Vi på Carl-Alfred kan inte uttrycka hur stolta vi är över Loreen och hon gjorde sitt livs bästa framträdande igår när hon tog oss till seger. Röstningen började nervöst, men vi insåg snabbt vart det var på väg och njöt igenom hela omröstningen. Förutom Sverige vill vi också skänka en tanke till Irland, Cypern och Island som också gjorde väldigt bra framträdanden och hade inte Sverige vunnit hade vi velat se någon av dem som vinnare. Nu ser vi på Carl-Alfred fram emot nästa års tävling som kommer att äga rum på svensk mark och självklart kommer vi att vara på plats när detta sker.

Counting Crows - Accidentally in Love

Idag är vi oerhört glada efter vnsten igår kväll och därför valde vi den glada låten "Accidentally in love" med Counting crows till dagens låt. Lyssna på låten här ovanför och många av er känner nog igen den från filmen Shrek.

Bal - Tylösand

Mer info och bilder kommer inom kort! :)

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120527


Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Chris Colfer (fyller 22 år), Darin Brooks (fyller 28 år), Stuart Manning (fyller 33 år) och Richard Schiff (fyller 57 år) - Grattis!

Wohoo - Lorpan vann ESC!

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAA! Vi vann hela tjottaballongen och vi på Carl-Alfred är i extas då vi inte har vunnit på 13 år. Senast vi vann var 1999 med Charlotte Perelli och vi var endast 9 år gamla och kommer endast ihåg fragment av den kvällen, men efter ikväll kommer vi att komma ihåg allt. Vi är oerhört stolta över att vara svenskar ikväll och nu har vi korkat upp champagnen och ska skåla till tonerna av "Euphoria". Skål och grattis Sverige!

EUROVISION SONG CONTEST 2012 - Final

Ikväll är det äntligen dags för finalen av Eurovision song contest 2012 och vi på Carl-Alfred är verkligen laddade inför den nervpirrande kväll vi har framför oss. Nu håller vi alla tummar och tår för att vi tar hem allt!

Detta är kvällens startfält:

 • UNITED KINGDOM - Engelbert Humperdinck - Love Will Set You Free
 • HUNGARY - Compact Disco - Sound Of Our Hearts
 • ALBANIA - Rona NIshliu - Suus
 • LITHUANIA - Donny Montell - Love Is Blind
 • BOSNIA & HERZEGOVINA - Maya Sar - Korake Ti Znam
 • RUSSIA - Buranovskiye Babushki - Party For Everybody
 • ICELAND - Greta Salóme & Jónsi - Never Forget
 • CYPRUS - Ivi Adamou - La La Love
 • FRANCE - Anggun - Echo (You And I)
 • ITALY - Nina Zilli - L'Amore È Femmina (Out Of Love)
 • ESTONIA - Ott Lepland - Kuula
 • NORWAY - Tooji - Stay
 • AZERBAIJAN - Sabina Babayeva - When The Music Dies
 • ROMANIA - Mandinga - Zaleilah
 • DENMARK - Soluna Samay - Shoud've Known Better
 • GREECE - Eleftheria Eleftheriou - Aphrodisiac
 • SWEDEN - Loreen - Euphoria
 • TURKEY - Can Bonomo - Love Me Back
 • SPAIN - Pastora Soler - Quédate Conmigo (Stay With Me)
 • GERMANY - Roman Lob - Standing Still
 • MALTA - Kurt Calleja - This Is The Night
 • F.Y.R. MACEDONIA - Kaliopi - Crno I Belo
 • IRELAND - Jedward - Waterline
 • SERBIA - Željko Joksimović - Nije Ljubav Stvar
 • UKRAINE - Gaitana - Be My Guest
 • MOLDOVA - Pasha Parfeny - Lăutar

 • Eurovision song contest 2012: Final - 21:00 - SVT 1

  Loreen - Euphoria

  Idag är det dags för Loreen att representera Sverige i finalen av ESC och därför tyckte vi att det passade att ha hennes "Euphoria" som dagens låt. Nu håller vi alla tummar och tår för att hon tar hem hela tjottaballongen!

  KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120526


  Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Elisabeth Harnois (fyller 33 år), Nicki Aycox (fyller 37 år), Patsy Palmer (fyller 40 år) och Helena Bonham Carter (fyller 46 år) - Grattis!

  ESC- update inför finalen

  Imorgon är det dags för finalen i Eurovision song contest 2012 och vi på Carl-Alfred är otroligt förväntansfulla och nervösa eftersom Loreen har rekordlåga odds och i praktiken bara kan hämta ut priset utan att vara med och tävla. Inget annat land har någonsin fått så låga odds i tävlingen, vilket bådar gott inför morgondagen. Dessutom har Sverige slått ett rekord till då 10 av bidragen som kommer att tävla i finalen imorgon helt eller delvis är skrivna av svenska låtskrivare, vilket gör oss otroligt stolta. Angående dagens första rep kan vi meddela er om att det inte har gått helt bra då Loreen har glömt en del text i låten och även missat några kameror, men det ska tydligen inte vara något problem imorgon. Vi hoppas verkligen att hon är bäst när det väl gäller, men efter gårdagens inte helt felfria framträdande är vi lite smått nervösa. Vi tror dock genuint att vi kan vara årets vinnare och det gör det bara ännu roligare att se ESC-finalen imorgon. Här ovanför kan ni se hennes framträdande från igår.


  One Direction - What makes you beautiful

  Dagens låt har vi valt till "What makes you beautiful" med One Direction eftersom man blir så glad av den och full av energi, vilket kan behövas på en fredag. Lyssna och njut!

  KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120525


  Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Petter Askergren (fyller 38 år), Jamie Kennedy (fyller 42 år), Anne Heche (fyller 43 år) och Mike Myers (fyller 49 år) - Grattis!

  ESC - VIDARE TILL FINAL FRÅN SEMIFINAL 2

  Vi på Carl-Alfred är i extas över att Loreen tog sig vidare till final i ESC! Vi är väldigt stolta och kunde inte vara gladare för henne och Sveriges skull. De bidrag som är vidare till finalen på lördag är: Litauen, Bosnien, Serbien, Ukraina, Sverige, Makedonien, Norge, Estland, Malta och Turkiet. Vi på Carl-Alfred hade även denna kväll 7 av 10 rätt och det får ses som godkänt. Nu ser vi fram emot lördagens final och vi hoppas självklart att vi tar hem hela tjottaballongen!

  SEMIFINAL 2 - REVIEW

  Nu har alla tävlande i semifinal 2 av ESC uppträtt och vi på Carl-Alfred är oerhört stolta och imponerade av Loreens framträdande. Hon tog alla kameravinklar, sjöng riktigt bra, dansade alla steg rätt och numret var kanonhäftigt. Nu håller vi alla våra tummar och tår för att vi går hela vägen till final!

  EUROVISION SONG CONTEST 2012 - SEMIFINAL 2


  Ikväll är det dags för den andra semifinalen i ESC 2012 och de länder som är med och tävlar idag är Serbien, Makedonien, Nederländerna, Malta, Vitryssland, Portugal, Ukraina, Bulgarien, Slovenien, Kroatien, Sverige, Georgien, Turkiet, Estland, Slovakien, Norge, Bosnien och Hercegovina och Litauen. Vi på Carl-Alfred håller självklart stenhårt på Sverige och är tvärsäkra på att hon kommer att gå vidare till finalen på lördag. Lite skvalller från Baku är att Sverige gjorde ett ruskigt bra genrep igår kväll och det bådar gott inför kvällen.

  Vår schlagerexpert förutspår att följande tio bidrag går till finalen på lördag: Serbien, Malta, Vitryssland, Ukraina, Slovenien, Kroatien, Sverige, Turkiet, Estland och Norge.

  ESC 2012: Semifinal 2 - 21:00 - SVT1  Loreen - My heart is refusing me

  Ikväll är det dags för Loreen att representera Sverige i ESC och därför tyckte vi att det var passande att hennes låt "My heart is refusing me" från förra årets melodifestival fick bli dagens låt. Lyssna gärna på låten här ovanför.

  KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120524


  Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Cayden Boyd (fyller 18 år), Sarah Hagan (fyller 28 år), Bryan Greenberg (fyller 34 år) och John C. Reilly (fyller 47 år) - Grattis!

  ESC: Update


  Imorgon är det dags för Loreen att representera Sverige i den andra semifinalen av ESC och vi både hoppas och tror att hon kommer att ta sig vidare till finalen. Idag hade hon även sin första dress rehersal och ni har säkert hört talas om hennes nya omtalade kläder som hon ska ha på sig på scenen, som sedan ändrades på grund av påtryckningar från det svenska folket. Kläderna hon nu ska ha har en hel del fransar (se bilden ovan), men ser betydligt mycket bättre ut än de hon egentligen skulle ha. Enligt säkra källor har vi fått höra att repet gick kanonbra idag och att speciellt öppningen av numret är toksnyggt. Effekterna med snön och slowmotioneffekten i slutet av numret fungerar som det ska nu vilket får oss att bli lugna inför morgondagens framträdande.

  Moa Lignell - When I held ya

  Idag har Carl-Alfred valt Moa Lignells låt "When I held ya" till dagens låt då vi gillade henne när hon var med i Idol 2011. Lyssna gärna på låten här ovanför om ni inte har hört den innan, eller lyssna på den igen.

  KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120523


  Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Heidi Range (fyller 29 år), Kelly Monaco (fyller 36 år), Karen Duffy (fyller 50 år) och Linden Ashby (fyller 52 år) - Grattis!

  ESC - Vidare till final från semifinal 1

  Vi på Carl-Alfred är helt överväldigade över att ESC äntligen har startat och våra tre favoriter från Island, Cypern och Irland gjorde otroligt bra ifrån sig. De bidrag som är vidare till finalen på lördag är: Rumänien, Moldavien, Island, Ungern, Danmark, Albanien, Cypern, Grekland, Ryssland och Irland. Vi på Carl-Alfred hade 7 av 10 rätt vilket får räknas som godkänt och nu ser vi fram emot att se Loreen i semifinal 2 på torsdag!

  Semifinal 1 - Review

  Nu har alla de som tävlar i semifinal 1 i ESC uppträtt och våra tre favoriter från Island, Cypern och Irland gjorde grymt bra ifrån sig och det vore otroligt konstigt om de inte skulle gå vidare. Jedward (Irland) var riktigt grymma ikväll och vi gillade deras vattentrick på scenen, detsamma med Ivi (Cypern) som sjöng väldigt bra ikväll och Island gjorde ett storslaget framträdande.

  ESC: Semifinal 1 update


  Igår hade de som ska tävla i kvällens semifinal sin dress-rehersal för att förbereda sig inför dagens event. Lite skvaller från gårdagen är att ljudet i Bakus nya arena är katastrof och att det märks att de inte har någon erfarenhet av akustik, dock låter det väldigt bra på TV. Efter att varje artist har uppträtt ska de gå på en catwalk genom publikhavet för att komma till greenroom, men denna del tas bort under varje framträdande. Tanterna som representerar Ryssland i år får högst applåder av publiken i arenan, vilket får många att tro att finalen kommer att gå i Moskva nästa år. Jedward som även i år representerar Irland bor på samma hotell som den svenska delegationen och coachas av ESC-vinnaren Linda Martin. Dessutom har de tydligen slopat de höga frisyrerna och kör på en platt sådan.

  Några nyheter för i år är att man endast kan rösta 20 gånger på varje bidrag, vilket bidrar till att balansen blir mer rättvis. Vi i Sverige kan dock inte rösta i kvällens semifinal då det endast är folk från de länder som är med i varje semi som får rösta. Vi på Carl-Alfred håller alla tummar och tår för att allt går som det ska ikväll och vi hoppas att de som vi håller på ska gå vidare.

  Eurovision song contest 2012 - Semifinal 1


  Ikväll drar Eurovision song contest igång med den första semifinalen i årets tävling. De som tävlar idag är Montenegro, Island, Grekland, Lettland, Albanien, Rumänien, Schweiz, Belgien, Finland, Israel, San Marino, Cypern, Danmark, Ryssland, Ungern, Österrike, Moldavien och Irland. Vi på Carl-Alfred håller på tre av bidragen denna kväll och de är Cypern, Island och Irland. För att göra kvällen lite extra spännande ska vår schlagerexpert försöka peka ut de tio bidrag som kommer att gå till finalen som sänds på lördag.

  Vår schlagerexpert förutspår att följande tio bidrag går till finalen på lördag: Island, Grekland, Rumänien, Schweiz, Finland, Cypern, Danmark, Ryssland, Österrike och Irland.


  ESC 2012: Semifinal 1 - 21:00 - SVT1

  Jedward - Lipstick

  Dagens låt får idag bli "Lipstick" med duracellkaninerna i Jedward, då det var en av våra favoritlåtar i förra årets ESC. De galna bröderna tävlar även i år för hemlandet Irland och vi hoppas givetvis att de kommer att gå vidare. Lyssna gärna på detta energiknippe till sång här ovanför.

  Estelles dop i bilder

  Bilder och annat smått och gott från Prinsessan Estelles dop kommer att komma upp inom kort.

  KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120522


  Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna CariDee English (fyller 27 år), Ginnifer Goodwin (fyller 34 år), Tom Chambers (fyller 35 år) och Sean Gunn (fyller 38 år) - Grattis!

  Prinsessan Estelles dopdag

  Dagen som många av oss har väntat på är äntligen här, Prinsessan Estelles dopdag. Ni som har följt oss på Carl-Alfred under en längre tid vet att vi älskar kungligheter och givetvis kommer vi sitta bänkade för att följa dopet och inmundiga prinsesstårta.

  (Foto: Kungahuset.se)

  ESC-veckan har börjat


  Idag börjar en vecka fylld av spänning, förväntan och glädje då 42 länder skall mötas i världens största musiktävling. Vi på Carl-Alfred är otroligt laddade och väldigt förväntansfulla eftersom Loreen som tävlar för Sverige i år är favorittippad till tusen och det är faktiskt en väldigt stor chans att vi vinner hela tjottaballongen. För att göra veckan så bra som möjligt, kommer vi att ha dagliga uppdateringar om evenemanget och vi kommer att hålla er uppdaterade om vilka som går vidare i varje semifinal och även lite skvaller. Vi hoppas att ni kommer att ha en helt underbar ESC-vecka!

  Ska ni titta på ESC i år?

  Alma Cogan - Tennessee Waltz

  Dagens låt har vi utsett till "Tennessee Waltz" med Alma Cogan då det är en skön låt från förr som vi tycker om att lyssna på. Här ovanför kan ni lyssna på låten om och om igen.

  KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120521


  Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Sarah Ramos (fyller 21 år), Fairuza Balk (fyller 38 år), Noel Fielding (fyller 39 år) och Brett Tucker (fyller 40 år) - Grattis!

  Camilla blev den andra deltagaren att lämna huset

  Efter att Rodney hade åkt ut var det dags för ytterligare en att lämna, men som vanligt gjorde BB det mer spännande genom att plocka ut två till. Dessa var Marcelo och Camilla och eftersom att bara en skulle lämna fick de deltagarna som var kvar i huset välja vem som skulle få komma tillbaka. Efter att ha singlat slant blev det alltså Camilla som fick lämna huset efter att ha varit där inne sedan dag 1.

  Var det rätt att Camilla fick lämna?

  Rodney först att lämna huset

  I början av kvällens program avslöjades det att det var två av deltagarna som skulle få lämna huset och först ut var Rodney som fick lämna efter att ha fått minst röster av tittarna. Vi på Carl-Alfred tycker självklart att detta är otroligt tråkigt eftersom Roddan är våran favorit och vi är övertygade om att det kommer bli tråkigare utan honom i TV-rutan.

  Var det rätt att Rodney fick lämna?


  Kent - Utan dina andetag

  Idag har Carl-Alfred valt Kent med "utan dina andetag" till dagens låt då den är riktigt bra med en fin text. Lyssna gärna på låten här ovanför om ni inte har hört den, eller lyssna på den igen.

  KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120520


  Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Candace Bailey (fyller 30 år), Matt Czuchry (fyller 35 år), Tina Hobley (fyller 40 år) och Mindy Cohn (fyller 46 år) – Grattis!

  Simple Plan - When I'm gone

  Simple Plan är ett band som vi på Carl-Alfred lyssnade mycket på när vi var yngre och låten "When I'm gone" var en av de låtar som vi gillade och därför valde vi den till dagens låt. Lyssna gärna på låten här ovanför.

  Amandus i Vakna med The Vocie

  Amnadus fick igår sitt pris för bästa busringning vilket var att gästa "Vakna med The Voice". Precis som många andra Big Brother-fantaster satt vi på Carl-Alfred bänkade och missade ni intervjun med Amandus eller vill se den igen, kolla in klippet ovan.

  KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120519


  Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Lily Cole (fyller 24 år), Jessica Fox (fyller 29 år), Rebecca Hall (fyller 30 år) och Drew Fuller (fyller 32 år) – Grattis!

  One Direction - More than this


  Carl-Alfred är som ni säkert vet fans av One Direction och vi tycker att många av deras låtar är bra och därför valde vi deras låt "More than this" till dagens låt. Lyssna och njut!

  Inför det kungliga dopet

  Missa inte allt inför Prinsessan Estelles dop i "Inför det kungliga dopet" med Ebba von Sydow. Vi får följa med Ebba på en resa genom tid och rum där vi får se unika bilder från kungliga dop och Hagasessor. Vi får även följa med i kronprinsessparet Victoria och Daniels kärleksaga där det senaste tillskottet är Prinsessan Estelle. Vi på Carl-Alfred kommer självklart att sitta bänkade då Ebba är en stor förebild och dessutom gör hon alltid fina och välgjorda program.

  Inför det kungliga dopet - 20:00 - SVT1

  KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120518


  Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Spencer Breslin (fyller 20 år), Matt Long (fyller 32 år), Chad Donella (fyller 34 år) och Tina Fey (fyller 42 år) - Grattis!

  NOMINERINGAR - VECKA 20


  Vem lämnar huset den här veckan?

  Taylor Swift - Love story

  Idag har Carl-Alfred valt låten "Love Story" med Taylor Swift till dagens låt, då den är soundtrack till den underbara filmen "Letters to Juliet" och Taylor är en riktigt duktig sångerska och låtskrivare. Lyssna gärna på låten här ovanför och vi tror att ni som inte redan har hört den kommer att gilla den.


  KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120517


  Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Nikki Reed (fyller 24 år), Ayda Field (fyller 33 år), Sendhil Ramamurthy (fyller 38 år) och Sasha Alexander (fyller 39 år) - Grattis!

  KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120516


  Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Megan Fox (fyller 26 år), Jim Sturgess (fyller 31 år), Tori Spelling (fyller 39 år) och Pierce Brosnan (fyller 59 år) - Grattis!

  Westlife - I wanna grow old with you

  Idag har Carl-Alfred valt låten "I wanna grow old with you" med Westlife till dagens låt då den är otroligt vacker och har en fin text. Luta er tillbaka och lyssna på den här underbara låten.


  ESC - Loreens första rep i Baku

  Idag hade Loreen sin första repetition av "Euphoria" på scenen i Baku och vi måste säga att det ser riktigt bra och lovande ut, trots att det märktes att hon höll igen en del. Nu börjar äntligen nedräkningen till Europas mest sedda TV-program.


  KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120515


  Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Alexandra Breckenridge (fyller 30 år), Jamie-Lynn Sigler (fyller 31 år), David Krumholtz (fyller 34 år) och Caroline Dhavernas (fyller 34 år) - Grattis!

  Baksmällan (2009)

  Detta är den galna filmen om ett gäng vänner som åker på en svensexa till Las Vegas och efter den här resan blir ingenting som förut. All galenskap startar dagen efter de har kommit dit och de upptäcker att killen som ska gifta sig är försvunnen. Där börjar ett äventyr som vännerna sent kommer att glömma.

  Vi på Carl-Alfred hade hört en massa bra saker om filmen innan vi såg den, som bland annat att den är utsedd till världens roligaste film. Detta resulterade i att vi hade oerhört stora förväntningar på filmen. Vi tycker på riktigt att detta är den roligaste filmen vi någonsin sett och mer än en gång höll vi på att skratta ihjäl oss. Skådespelarna i filmen gör ett otroligt bra jobb och det är egentligen dem och inte så mycket handlingen som gör filmen så bra och rolig som den är. Vi kan verkligen rekommendera alla som inte har sett filmen att se den och har redan sett den, se den igen!

  Michael Bublé - Home

  Vi på Carl-Alfred älskar filmen The Wedding Date och eftersom Michael Bublés underbara låt "Home" är med i den valde vi den till dagens låt. Luta er tillbaka och lyssna på denna vackra låt.

  Marcelo får besök av sina systrar


  Vobban fick lämna huset


  Igår var det som vanligt Big Brother live och det blev Vobban som fick lämna huset efter att ha fått minst röster av tittarna. Vi på Carl-Alfred tycker att det var rätt person som fick lämna då han inte har varit inne i huset lika länge som de andra deltagarna. Nu ser vi fram emot en ny BB-vecka.

  Var det rätt att Vobban fick lämna?

  Darin Zanyar - Nobody knows

  Darin blev känd efter att han kom tvåa i Idol 2004 och efter att ha varit anonym till och från har han släppt den nya singeln "Nobody knows". Låten är otroligt bra och av den anledningen tyckte vi att den passade bra som dagens låt och här ovanför kan ni lyssna på den.

  KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120514


  Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Miranda Cosgrove (fyller 19 år), Martine McCutcheon (fyller 36 år), Sofia Coppola (fyller 41 år) och Cate Blanchett (fyller 43 år) - Grattis!

  Laleh - Some die young

  Laleh blev folkkär när hon deltog i förra årets upplaga av "Så mycket bättre" och vi på Carl-Alfred blev berörda av hennes kärlek till musik. "Some die young" är Lalehs senaste låt som har blivit väldigt omtyckt och därför tycker vi att den passar som dagens låt.

  KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120513


  Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Candice Accola (fyller 25 år), Robert Pattinson (fyller 26 år), Prins Carl Philip (fyller 33 år) och Lasse Berghagen (fyller 67 år) – Grattis!

  Jantelagen

  Sverige, eller som vi kanske borde kalla det "lilla landet lagom", är ett land där man nästan måste be om ursäkt för att finnas till. Tankegångar om att man är störst, bäst och vackrast accepteras inte av samhället vilket resulterar i att människor kämpar hela livet för att passa in i normen. Personer som vågar ta steget utanför ramen anklagas ofta för att ha hybris och folk provoceras av att dessa människor vågar sticka ut och vara sig själva. Jantelagen är en oskriven lag vi har i vårt land och i den beskrivs en rad med saker som vi INTE ska och borde göra, vilket följs av de flesta av landets invånare. Några punkter som beskrivs i lagen är bland annat att man inte ska tro att man är något och att man inte ska tro att man är bättre eller smartare än någon annan.

  Vi på Carl-Alfred har aldrig lagt större vikt vid jantelagen, men vi avskyr idealet som den förespråkar då vi anser att den förminskar den enskilda individen istället för att låta den utvecklas. Vi är och har alltid varit av den åsikten att vi kan bli och göra vad vi vill så länge vi tror på oss själva och litar på den kompetens vi har. Detta har medfört att vi har lyckats med både det ena och det andra i livet och på riktigt skäms vi inte för att erkänna det.

  Det finns en del kända profiler i vårt avlånga land som helt går emot jantelagen och vågar erkänna att de är bäst på det dem gör och det är dessa människor som inspirerar oss i vårt arbete. Några av personerna är bland annat Eric Saade, Zlatan, Isabella Löwengrip, Rodney da Silva och Filip och Fredrik. Eric Saade gick ännu en gång emot normerna när han gick ut med att det kostar 1500 kronor för att träffa honom backstage efter en konsert, vilket fick lilla landet lagom att se rött. Folk blev förbannade, kändisar uttalade sig om att de inte kunde förstå hur han tänkte och vi på Carl-Alfred stod vid sidan av och såg på händelseförloppet med ett leende på läpparna. Detta är inte på något sätt konstigt för oss då kändisar i andra länder gör samma sak och dessutom är herr Saade Sveriges enda riktiga popstjärna, vilket gör att han har belägg för sin handling. Det hela slutade ändå med att folk köpte biljetterna och Eric fick precis som han ville. En annan stor profil är Zlatan som gång på gång uttrycker att han är bäst och av den anledningen har folk stämplat honom som en diva, men seriöst han är ju Sveriges största och bästa fotbollsspelare. Isabella "Blondinbella" Löwengrip är en av Sveriges största bloggerskor och Isabella har gått emot jantelagen genom att uppfylla många av sina drömmar och inte hymlat med det. Framgång är ofta något som sticker folk i ögonen, men vi på Carl-Alfred blir otroligt inspirerarade av andras visioner och mål. Slutligen vill vi bara skriva att vi på Carl-Alfred ser många likheter mellan oss och Filip och Fredrik och vi avslutar med att citera duon - "Vi är genier på allt".

  One Direction - Forever young

  One Direction är just nu i Sverige och spelar in sitt nya album och därför tyckte vi på Carl-Alfred att det passade att deras cover på Alphavilles låt "Forever young" fick bli dagens låt. Lyssna på låten här ovanför och vi kan lova att ni kommer att gilla killarnas version.

  Carl-Alfred på Facebook & Twitter

  Här kommer en liten påminnelse om att Carl-Alfred finns på Facebook och Twitter. Sidorna uppdateras ständigt och tycker ni om det ni ser, lägg gärna till oss eller lämna en liten hälsning.

  One Direction är i Stockholm

  Pojkbandsgruppen "One Direction" är i Stockholm för att under ett par dagar träffa ett gäng svenska producenter för att spela in nytt material. Materialet som spelas in ska användas på uppföljaren till killarnas debutalbum "Up All Night" från förra året. Grabbarna är stora fan av svenska producenter då även deras debutalbum spelades in i Stockholm för drygt ett år sedan. Vi på Carl-Alfred gör tummen upp och väntar med spänning på nya dunderhits från boysen.

  KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120512


  Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Emily VanCamp (fyller 26 år), Jason Biggs (fyller 34 år), Malin Åkerman (fyller 34 år) och Tony Hawk (fyller 44 år) - Grattis!

  Svenska låtskrivare tar över i ESC


  Sverige har alltid varit ett land som har haft många internationellt kända låtskrivare och de har bland annat skrivit låtar till Backstreet boys, Britney Spears och One Direction. Eurovision song contest har också varit ett forum där många svenska låtskrivare har varit med och i år är inget undantag då hela 9 bidrag i tävlingen är svenskskrivna. Länderna som har lånat in svenska låtskrivare är Irland, Italien, Norge, Spanien, Grekland, Cypern, Malta, Storbritannien och självklart Sverige. Vi på Carl-Alfred håller tummarna för alla dessa bidrag, men hoppas och tror att Sverige tar hem hela tjottaballongen.

  Big Brother feat. Bashunter - Fest i hela huset

  Idag är det fredag och några av er läsare kommer säkert att gå ut och festa ikväll och då tyckte vi att det passade att välja "Fest i hela huset" till dagens låt. Låten gjordes av förra årets Big Brother-deltagare tillsammans med Basshunter och blev snabbt väldigt populär i vårt avlånga land. Lyssna gärna på låten här ovanför.

  KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120511


  Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Holly Valance (fyller 29 år), Cory Monteith (fyller 30 år), Laetitia Casta (fyller 34 år) och Anna Sahlin (fyller 36 år) - Grattis!

  NOMINERINGAR - VECKA 19

  Denna vecka är det Camilla, Hanna J och Vobban som är nominerade till söndagens utröstning. Camilla blev autonominerad på grund av att hon öppet har pratat om pakten och nomineringarna medan Hanna och Vobban blev nominerade av de andra i huset.

  Vem tror ni får lämna huset den här veckan?

  Bruno Mars - Marry you

  Idag har vi på Carl-Alfred valt Bruno Mars låt "Marry you" till dagens låt då Bruno är otroligt bra och låten har ett skönt sound. Lyssna gärna på låten här ovanför och vi tror nog att ni kommer att tycka om den.

  KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120510


  Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Lindsey Shaw (fyller 23 år), Odette Annable (fyller 27 år), Linda Evangelista (fyller 47 år) och Bono (fyller 52 år) – Grattis!

  Kingen in action  Black Jack - Inget stoppar oss nu

  Dagen till ära har vi valt låten "Inget stoppar oss nu" med gruppen Black Jack då vi tycker att det är den bästa dansbandslåten som finns och vi älskar också filmen med samma namn som gruppen. Vi tror nog att de flesta av er redan har hört den, men om ni inte har gjort det eller vill höra den igen kan ni göra det här ovanför.

  KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120509


  Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Audrina Patridge (fyller 27 år), Rosario Dawson (fyller 33 år), Chris Diamantopoulos (fyller 37 år) och John Corbett (fyller 51 år) - Grattis!

  KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120508


  Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Enrique Iglesias (fyller 37 år), Rafael Edholm (fyller 46 år), Melissa Gilbert (fyller 48 år) och Janet McTeer (fyller 51 år) – Grattis!

  Inför ESC 2012 - Sammanfattning


  Vi på Carl-Alfred har nu presenterat alla låtar som är med i årets Eurovision song contest och satt betyg på dem och fram till årets första semifinal kommer vi att lägga in lite inlägg om diverse fakta om årets tävling. Den första semifinalen kommer att visas den 22 maj, semifinal 2 kommer att visas den 24 maj och den stora finalen kommer att gå av stapeln den 26 maj. Självklart kommer vi på Carl-Alfred att sitta bänkade alla datum och vi kommer att hålla alla tummar och tår för att Sverige äntligen får vinna i år.

  Alphaville - Big in Japan

  Idag har vi på Carl-Alfred valt låten "Big in Japan" med gruppen Alphaville till dagens låt då vi tycker att den är riktigt skön och bra. Lyssna på låten här ovanför och vi hoppas att ni gillar den.

  INFÖR EUROVISION SONG CONTEST 2012 - DEL 4

  I kvällens avsnitt kommer panelen att sätta betyg på de bidrag som tävlar i slutet av semifinal 2 och de fem bidragen som redan är med och tävlar i finalen. Bidragen är Turkiet, Estland, Slovakien, Norge, Bosnien och Hercegovina, Litauen, Storbritannien, Frankrike, Italien, Azerbajdzjan, Spanien och Tyskland. Vi på Carl-Alfred ser fram emot kvällens avsnitt och hur det slutgiltiga resultatet enligt panelen ser ut.

  Inför ESC 2012 - 21:00- SVT1

  Grattis på födelsedagen Angelica

  Ena halvan av Carl-Alfred fyller år idag, nämligen Angelica och självklart uppmärksammar vi det här på bloggen. Wohoo - grattis!

  KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120507


  Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Alexander Ludwig (fyller 20 år), Breckin Meyer (fyller 38 år), Eagle-Eye Cherry (fyller 41 år) och Amy Heckerling (fyller 58 år) - Grattis!

  Kalle Blomkvist - De hjältemodiga

  Idag har vi på Carl-Alfred valt en låt ur Astrid Lindgrens film Kalle Blomkvist till dagens låt då vi älskade dem filmerna när vi var yngre. Än idag kan vi sätta på en av filmerna och tänka tillbaka på tiden då ingenting var jobbigt eller svårt. "De hjältemodiga" är en låt som ger oss nostalgikänslor och ovanför kan ni lyssna på denna mysiga låt.

  Jennifer fick lämna huset


  Ikväll var det alltså Jennifers tur att lämna huset efter att ha fått minst röster i kvällens utröstning. Trots att hon inte varit inne i huset speciellt länge har hon rört om ordentligt i grytan vid ett par tillfällen och vi på Carl-Alfred kommer nog att sakna henne lite.

  Var det rätt att Jennifer fick lämna huset?

  Greve Carl Johan Bernadotte af Wisborg har avlidit


  Under söndagsmorgonen meddelade det svenska hovet i ett pressmeddelande att Kungens farbror, Greve Carl Johan Bernadotte af Wisborg har avlidit. Carl Johan avled lördagen den 5 maj och blev 96 år gammal. Vi på Carl-Alfred skänker givetvis en extra tanke till Carl Johans nära och kära en dag som denna ♥

  (Foto: Stefan Lindblom/ Stella Pictures)

  Inför ESC 2012 - Tyskland

  I år skickar Tyskland artisten Roman Lob till ESC med låten "Standing still". Roman blev känd för bara ett par månader sedan när han vann en talangtävling, men musik har alltid varit en stor del av hans liv och i år är det hans tur att försöka vinna tävlingen för sitt land.

  Vi på Carl-Alfred har lyssnat på låten och vi tycker att låten är bra och vi gillar att den låter väldigt modern. Roman sjunger också otroligt bra och lever sig in bra i låten, vilket gör den mer äkta. Vi tror nog att många länder inte kommer att förstå låten, vilket kan göra att den får en dålig placering i finalen. Vi tycker i alla fall om den och tror att Roman kommer att göra bra ifrån sig i Baku.

  Betyg: 4 av 5

  AJ Rafael - Without you

  Idag har Carl-Alfred valt en låt av AJ Rafael till dagens låt då den är väldigt vacker och han sjunger otroligt bra. Lyssna gärna på hans låt "Without you" här ovanför och vi tror nog att några av er kommer att gilla den.

  KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120506


  Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Jaime Winstone (fyller 27 år), Adrianne Palicki (fyller 29 år), Edyta Sliwinska (fyller 31 år) och George Clooney (fyller 51 år) - Grattis!

  Inför ESC 2012 - Spanien

  Detta året skickar Spanien artisten Pastora Soler till ESC med låten "Quédate Conmigo". Pastora är en välkänd artist i hemlandet och är känd för att blanda flera olika musikstilar i sin musik. Låten är delvis skriven av de svenska låtskrivarna Thomas G:son och Erik Bernholm och Pastora är väldigt glad över att få sjunga deras låt.

  Vi på Carl-Alfred har lyssnat på låten och tycker att Pastora har en väldigt bra röst som gör sig bra i låten. Vi tycker också att låten är väldigt fin och vi gillar att låten är på spanska, dessutom tror vi att den kommer att gå bra i tävlingen då den känns modern.

  Betyg: 4 av 5

  Pontus Assarsson - She's lifting me up

  Idag har vi på Carl-Alfred valt Pontus Assarssons låt "She's lifting me up" till dagens låt då den är otroligt skön och vi gillar att den är lite country-pop. Lyssna gärna på låten ovanför.

  Jessica Simpson har blivit mamma

  Jessica Simpson och fästmannen Eric Johnson välkomnade i början av veckan en liten flicka. De nyblivna föräldrarna tillkännagav även flickans namn som kommer att bli Maxwell Drew Johnson. Maxwell är parets första barn och vi på Carl-Alfred önskar Jessica och Eric all lycka och är glada för deras skull.

  KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120505


  Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Adele Adkins (fyller 24 år), Henry Cavill (fyller 29 år), Craig David (fyller 31 år) och Lasse Åberg (fyller 72 år) - Grattis!

  NOMINERINGAR - VECKA 18

  Denna vecka är det Camilla, Hanna och Jennifer som är nominerade till söndagens utröstning. Camilla blev autonominerad då hon öppet hade pratat om nomineringarna och Hanna och Jennifer nominerades av de andra deltagarna i huset. Vi på Carl-Alfred ser fram emot söndagens avsnitt och hoppas att något oväntat händer.

  KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120504


  Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Alexander Gould (fyller 18 år), Ashley Rickards (fyller 20 år), Catherine Trudeau (fyller 37 år) och Will Arnett (fyller 42 år) - Grattis!

  Katy Perry - Part of me

  Idag har Carl-Alfred valt Katy Perrys låt "Part of me" till dagens låt då den har ett riktigt skönt sound och vi tycker att den är väldigt bra. De flesta av er har säkert hört den, men ni som inte har hört den eller vill höra den igen kan lyssna här ovanför.

  Inför ESC 2012 - Azerbaijan

  Detta året skickar Azerbaijan artisten Sabina Babayeva till Eurovision song contes med låten "When the music dies". Azerbaijan är det landet som vann hela tävlingen förra året och i år är det Sabina som ska representera landet, vilket länge har varit hennes dröm. Precis som alla andra år så är det svenska låtskrivare som har skrivit låten och de är Anders Bagge, Johan Kronlund, Sandra Bjurman och Stefan Örn som har skrivit årets låt.

  Vi på Carl-Alfred har lyssnat på låten och tycker att Sabina har en bra röst och att hon framför låten på ett bra sätt. Vi tycker att årets bidrag påminner väldigt mycket om de låtar som Azerbaijan brukar skicka till ESC och den här låten är inte mycket bättre än den de vann med förra året. Vi tycker dock att den har något som ändå gör den bra, men de kommer inte att göra en repris från förra året och vinna hela tävlingen.

  Betyg: 3 av 5

  Kansas - Carry on my wayward son

  Carl-Alfred har valt låten "Carry on my wayward son" med gruppen Kansas till dagens låt, då den låten är med i den amerikanska TV-serien "Supernatural" och vi följer den. Lyssna gärna på låten här ovanför och hoppas att ni tycker om den.

  KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120503


  Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Meagan Tandy (fyller 27 år), Genevieve Nnaji (fyller 33 år), Dulé Hill (fyller 37 år) och Bobby Cannavale (fyller 42 år) - Grattis!

  Inför ESC 2012 - Italien

  Detta året skickar Italien artisten Nina Zilli till ESC med låten "L'amore È Femmina". Nina har en passion att skriva låtar om allt möjligt och är en väldigt varierad sångerska. Årets bidrag till tävlingen är skriven av de svenska låtskrivarna Christian Rabb, Kristoffer Sjökvist, Frida Molander och Charlie Mason.

  Vi på Carl-Alfred har lyssnat på låten och har kommit fram till att vi gillar den. Soundet i låten är väldigt bra och vi tycker att det påminner mycket om Amy Winehouse. Ninas röst är otroligt bra och vi gillar hennes sätt att sjunga låten, dessutom gillar vi att de blandar engelska med italienska.

  Betyg: 4 av 5

  Inför ESC 2012 - Frankrike

  Detta året skickar Frankrike artisten Anggun till ESC med låten "Echo (You and I)". Anggun är en internationellt känd artist som har sålt över 2 miljoner album i Europa. Hon har själv varit med och skrivit årets bidrag och beskriver att låten handlar om kärleken mellan två människor.

  Vi på Carl-Alfred har lyssnat på låten och vi tycker att Anggun har en väldigt bra röst och att låten har ett annorlunda men skönt sound. Vi tycker att det är kul att de blandar franska med engelska för annars brukar Frankrike vara rätt glada i att bara sjunga på sitt eget språk, men vi tror inte att detta är vinnaren i årets tävling.

  Betyg: 3 av 5

  Ed Sheeran - The A Team

  Idag har vi valt låten "The A Team" med artisten Ed Sheeran till dagens låt då vi tycker att han har en otroligt bra röst och att låten är väldigt skön. Lyssna gärna på låten här ovanför och vi hoppas att ni kommer att gilla den.

  KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120502


  Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Kay Panabaker (fyller 22 år), Lily Allen (fyller 27 år), Robert Buckley (fyller 31 år) och David Beckham (fyller 37 år) - Grattis!

  Inför ESC 2012 - England

  Detta året skickar England artisten Engelbert Humperdinck till ESC med låten "Love will set you free". Engelbert är en internationellt känd artist och har sålt över 150 miljoner skivor världen över. Låten som han kommer att framföra är delvis svenskskriven av låtskrivaren Martin Terefe som har skrivit låtar till bland annat James Morrison och Jason Mraz.

  Vi på Carl-Alfred har lyssnat på låten och är imponerade av att BBC har lyckats få Engelbert Humperdinck att vilja representera dem i tävlingen. Vi tycker att låten är fin och att Humperdinck har en riktigt bra röst, vilket gör sig bra i den här sortens låt. Låten är dock lite tråkig, men den har ändå något som vi gillar.

  Betyg: 3 av 5

  Talisman - I'll be waiting

  Idag har Carl-Alfred valt den svenska hårdrocksgruppen Talismans låt "I'll be waiting" till dagens låt då den är riktigt bra och vi gillar den. Lyssna gärna på låten och vi hoppas att ni kommer att tycka om den.

  KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120501


  Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Nicholas Braun (fyller 24 år), Matt Di Angelo (fyller 25 år), Farah Fath (fyller 28 år) och Darius McCrary (fyller 36 år) - Grattis!

  RSS 2.0