Valborg


Carl-Alfred önskar er alla en trevlig Valborg!

INFÖR EUROVISION SONG CONTEST 2012 - DEL 3I kvällens avsnitt kommer panalen att sätta betyg på bidragen som är med i Semifinal 2 av Eurovision och dem är Serbien, Makedonien, Nederländerna, Malta, Vitryssland, Portugal, Ukraina, Bulgarien, Slovenien, Kroatien, Sverige och Georgien. Självklart hoppas vi på Carl-Alfred att panelen ska gilla Sveriges bidrag och att de tror att vi har en chans att vinna och vi kommer att sitta bänkade framför TV:n.

Inför ESC 2012 - 21:00- SVT1

Kungens födelsedag firades på Yttre borggården

Traditionsenligt firades Kung Carl Gustafs födelsedag vid Kungliga Slottet i Stockholm, där en stor folkmassa hade samlats för att gratulera vår monark. På plats förutom kungen var även Drottning Silvia, Prins Carl Philip, Kronprinsessan Victoria, Prins Daniel och Prinsessan Estelle som fick huvudrollen dagen till ära. Framträdandet var Estelles första officiella och givetvis kommer det att bli fler.

(Foto: Henrik Montgomery/ Scanpix, Charles Hammarsten)

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120430


Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Dianna Agron (fyller 26 år), Kirsten Dunst (fyller 30 år), Adrian Pasdar (fyller 47 år) och Kung Carl XVI Gustaf (fyller 66 år) - Grattis!

Amanda Jensen - Dry my soul

Idag har Carl-Alfred valt Amanda Jensens nya låt "Dry my soul" till Dagens låt, då hon är grym och att låten har ett skönt sound. Lyssna gärna på låten här ovanför och vi tror nog att några av er kommer att gilla den.

Inför ESC 2012 - Litauen

I år skickar Litauen artisten Donny Montell med låten "Love is blind" till ESC. Donny är en känd artist i hemlandet och har varit med i många olika TV-program. Donny uttrycker att han har en passion för kreativitet, musik och dans och att om han bara kan inspirera en människa med det han gör är han nöjd.

Vi på Carl-Alfred har lyssnat på låten och tycker att den är lite spännande då den börjar med att han har en bindel för ögonen vilket gjorde att vi trodde att han var blind, vilket det visade sig att han inte var. Låten har ett skönt sound och vi tycker att den är riktigt bra och att Donny har en bra sångröst. Dock tror vi att det är tveksamt att låten kommer att gå till final då vi tror att den kommer att försvinna i det tuffa startfältet.

Betyg: 4 av 5

Tenny fick lämna huset

Denna veckan var det alltså Tennys tur att lämna BB-huset efter att ha fått minst röster av oss tittare. Vi på Carl-Alfred blev inte förvånade då vi antar att folk har tröttnat på att höra honom klaga hela tiden, men vi är överens om att vi kommer att sakna hans roliga skratt. Nu ser vi fram emot en ny BB-vecka med Superhjältar som tema.

Var det rätt att Tenny fick lämna huset?

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120429


Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Kate Nauta (fyller 30 år), Fares Fares (fyller 39 år), Uma Thurman (fyller 42 år) och Michelle Pfeiffer (fyller 54 år) - Grattis!

Leona Lewis - A moment like this

Idag har Carl-Alfred valt en låt av Leona Lewis då vi tycker att hon är grymt proffsig och bra. "A moment like this" är en cover av Kelly Clarkssons låt, men vi tycker att Leona gör den tusen gånger bättre än henne. Lyssna och njut av denna underbara låt.

Inför ESC 2012 - Bosnien

I år skickar Bosnien artisten Maya Sar att representera Bosnien i ESC med låten "Korake ti znam". Maya har skrivit låten själv och har även tidigare varit med i ESC då hon var med i Dino Merlins band som deltog i festivalen förra året.

Vi på Carl-Alfred har lyssnat på låten och tycker att den är väldigt fin och att Maya sjunger bra och vi uppskattar att hon sjunger på sitt hemspråk. Dock tycker vi att låten är lite tråkig och att det inte händer så mycket i den, vilket drar ner betyget lite.

Betyg: 3 av 5

Inför ESC 2012 - Norge

I år skickar Norge artisten Tooji med låten "Stay" till ESC. Tooji är en känd artist i hemlandet och han är väldigt glad att få representera sitt land i tävlingen då det ger honom en chans att bli sedd av fler. Årets låt är svenskskriven av låtskrivarna Peter Boström och Figge Boström. 

Vi på Carl-Alfred har lyssnat på låten och tycker att den är riktigt bra och har ett skönt och kaxigt sound. Tooji är dock otroligt lik Eric Saade och vi har våra aningar att norrmännen försöker göra samma succé som vi gjorde förra året. Tooji är väldigt bra och trots den lite skakiga sången är vi säkra på att han kommer att ta sig vidare till final.

Betyg: 5 av 5

Flo Rida ft. Sia - Wild Ones

 

Idag har vi valt låten "Wild Ones" med Flo Rida till dagens låt då det är Lördag och många antagligen är ute och roar sig ikväll. Vi lägger in låten här ovanför och vi hoppas att ni tycker om den.

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120428


Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Jenna Ushkowitz (fyller 26 år), Jessica Alba (fyller 31 år), Penelope Cruz (fyller 38 år) och Jorge Garcia (fyller 39 år) - Grattis!

Inför ESC 2012 - Slovakien

Detta året skickar Slovakien artisten Max Jason Mai till ESC med låten "Don't close your eyes". Max är en rockmusiker, låtskrivare och gitarrist, trots att han bara är 23 år och han tror att musik kan och borde förändra världen.

Vi på Carl-Alfred har lyssnat på låten och vi tycker om soundet i den och vi tror att de som gillar rock kommer att gilla detta i ESC. Dock tycker vi inte att den håller så hög nivå som den borde, men vi gillar delar ur låten. Slovakien är inte någon vinnare i år.

Betyg: 3 av 5

Starship - Nothing's gonna stop us now

Idag har vi på Carl-Alfred haft en trevlig eftermiddag och vi tänkte därför lägga in den låt som vi tycker representerar oss. Dagens låt är "Nothing's gonna stop us now" med gruppen Starship och vi har lyssnat på den sedan vi var riktigt små. Här ovanför kan ni lyssna på låten och vi hoppas att ni kommer att tycka om den.

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120427


Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Emily Rios (fyller 23 år), Zayed Khan (fyller 32 år), Prins Willem-Alexander (fyller 45 år) och Kevin McNally (fyller 56 år) - Grattis!

NOMINERINGAR - VECKA 17


Den här veckan är det Amandus, Hanna J och Tenny som är nominerade till söndagens utröstning. Vi på Carl-Alfred kan inte riktigt bestämma oss för vem vi vill ha ut, men vi ser i alla fall fram emot att se resultatet på söndagens live.

Fun - We are young

Idag har Carl-Alfred valt låten "We are young" med gruppen Fun till dagens låt, då vi tycker att den är riktigt bra och har ett skönt sound. Lyssna gärna på låten ovanför och vi hoppas att ni gillar den lika mycket som vi gör.

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120426


Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Jordana Brewster (fyller 32 år), Channing Tatum (fyller 32 år), Tom Welling (fyller 35 år) och Joan Chen (fyller 51 år) - Grattis!

Inför ESC 2012 - Estland

Detta året skickar Estland artisten Ott Lepland med låten "Kuula". Ott har vunnit bland annat Estlands Idol 2009 och varit med i en uppsättning av High School Musical 2010. Låten han vann med har han skrivit själv och han menar att en del av hans succé kommer ifrån att han är sig själv och gör sin grej.

Vi på Carl-Alfred har lyssnat på låten och tycker att Ott sjunger otroligt bra och att låten är väldigt fin. Vi tycker dessutom att detta är den bästa låten som Estland har haft med på länge och att de har en rätt stor chans att komma vidare till final. 

Betyg: 4 av 5

Inför ESC 2012 - Turkiet

I år skickar Turkiet artisten Can Bonomo till ESC med låten "Love me back". Can är en DJ, producent och musiker som efter att ha släppt sitt första album tar plats i Eurovision song contest.

Vi på Carl-Alfred har lyssnat på låten och tycker att den känns väldigt typiskt Turkisk i soundet, vilket vi tycker är lite härligt. Dock är låten i sin helhet inte speciellt bra och vi är inte säkra på att detta kommer att låta bra live. Låten håller helt enkelt inte måttet och chansen att den kommer till final är väldigt liten.

Betyg: 2 av 5

One Direction - One Thing

Idag har Carl-Alfred varit på en roadtrip och i bilen spelade vi One Directions skiva, vilket gjorde att vi valde dagens låt därifrån. "One Thing" är en av de bästa låtarna på skivan och vi hoppas att ni också tycker om den.

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120425


Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Sara Paxton (fyller 24 år), Jason Lee (fyller 42 år), Renée Zellweger (fyller 43 år) och Al Pacino (fyller 72 år) - Grattis!

Ritchie valens – Donna

Vi på Carl-Alfred har valt Ritchie Valens låt "Donna" till dagens låt, då det är en fin låt och vi är svaga för låtar från förr. Vi hoppas att ni ska uppskatta låten lika mycket som vi gör och ni kan lyssna på den här ovanför.

Inför ESC 2012 - Georgien

Detta året skickar Georgien artisten Anri Jokhadze till ESC med låten "I'm a joker". Anri är den första mannen någonsin att representera Georgien i i Eurovision song contest och han är en väldigt populär artist i sitt hemland.

Vi på Carl-Alfred har lyssnat på låten ett par gånger och har kommit fram till att det är en väldigt annorlunda låt mot vad Georgien annars brukar skicka. Vi tycker att den har ett rätt så skönt sound och att Anri sjunger otroligt bra, men vi tycker egentligen inte att låten är speciellt bra. Detta räcker helt enkelt inte hela vägen.

Betyg: 2 av 5

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120424


Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Kelly Clarkson (fyller 30 år), Stacy Haiduk (fyller 44 år), Barbra Streisand (fyller 70 år) och Shirley MacLaine (fyller 78 år) - Grattis!

The Band Perry - If I die young

Dagens låt blir denna måndag "If I die young" med gruppen The Band Perry eftersom det är en otroligt bra låt av en väldigt bra grupp. Detta är en låt som är väldigt populär i USA och som har vunnit många priser, speciellt på grund av att de är countryinspirerade. Lyssna gärna på låten här ovanför och vi tror att många av er kommer att gilla den.

Inför ESC 2012 - Sverige

Detta året vann Loreen för Sverige med låten "Euphoria" och hon kommer därför att representera oss i Eurovision Song Contest. Låten är skriven av Thomas G:son och Peter Boström och hon lyckades vinna Melodifestivalen genom att bland annat slå Danny i finalen.

Vi på Carl-Alfred ville, som säkert många av er vet, att Danny skulle vinna i finalen, men när Loreen vann fick vi ändå en känsla om att det var rätt vinnare. Vi tycker att låten är otroligt bra och vi tror även att den kan vinna hela tjottaballongen i Baku. Loreen är en fantastisk sångerska med väldigt bra uttryck i sitt scenspråk och vi tror att hon kommer att göra ett väldigt bra framförande i ESC.

Betyg: 5 av 5

Inför Eurovision Song Contest 2012 - Del 2

Förra veckan startade "Inför ESC 2012" på SVT och den här veckan fortsätter det med nya bidrag som det ska sättas betyg på. De länder som vi får se ikväll är Israel, San Marino, Cypern, Danmark, Ryssland, Ungern, Österrike, Moldavien och Irland. Självklart kommer vi på Carl-Alfred att sitta bänkade ikväll och vi ser fram emot att höra vad panelen tycker och tänker.

Inför ESC 2012 - 21:00- SVT1

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120423


Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Melina Kanakaredes (fyller 45 år), John Hannah (fyller 50 år), Michael Moore (fyller 58 år) och Blair Brown (fyller 65 år) - Grattis!

Hulda fick lämna Big Brother

Ikväll var det Huldas tur att lämna huset efter att hon fick minst röster av tittarna mot Amandus. Vi på Carl-Alfred har egentligen inte mycket till åsikt om detta då Hulda inte varit inne i huset så mycket, men vi kommer nog att sakna henne lite ändå.

Var det rätt att Hulda fick lämna huset?

Inför ESC 2012 - Kroatien

Detta året skickar Kroatien artisten Nina Badric till ESC med låten "Nebo". Nina är en av de mest kända och prisvinnande artisterna någonsin i Kroatien och hennes karriär har varat i över 20 år. Nina har själv skrivit text och musik till årets bidrag och hon siktar på att ta hem vinsten för Kroatien i år.

Vi på Carl-Alfred har lyssnat på låten och vi tycker att den är riktigt bra och att Nina är väldigt proffsig. Vi älskar att hon sjunger låten på sitt eget språk och vi tycker att hon sjunger bra. Vi tror att den här låten kan gå långt och vi ger den ett rätt så högt betyg.

Betyg: 4 av 5

Top Cats - Baby Doll

Denna söndag bjuder vi er på låten "Baby Doll" med rockabillygruppen Top Cats, efter önskemål från Carl-Alfreds största fan. Vi uppfyller självklart våra läsares önskemål och Kalle, den här låten är till dig!

NOMINERINGAR - VECKA 16

Den här veckan är det Amandus och Hulda som har blivit nominerade av de andra deltagarna till söndagens utröstning. Eftersom att Hulda är rätt så ny i huset, så tror vi att det är hon som får lämna på söndag och sedan tidigare har Amandus slagit ut flera andra deltagare, vilket betyder att han antagligen får stanna kvar.

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120422


Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Amber Heard (fyller 26 år), Amelle Berrabah (fyller 28 år), Sheryl Lee (fyller 45 år) och Jack Nicholson (fyller 75 år) - Grattis!

Emmerdale: Tinie Thomas - Written in the stars

Vi på Carl-Alfred älskar tv-serien "Hem till gården" och vi har följt den och dess karaktärer sedan vi var små. När en av skådespelarna slutade i serien för någon månad sedan, så gjorde de andra skådespelarna en video till honom och ovanför kan ni se resultatet. Eftersom vi på Carl-Alfred följer serien, känner vi igen alla i videon och vi tycker att den är riktigt rolig och vi hoppas att ni tycker likadant.

Paul and Paula - Hey Paula

Idag har Carl-Alfred valt låten "Hey Paula" av duon Paul och Paula som dagens låt, eftersom vi älskar musik från förr. Denna låten gillar vi för att den är lite mysig och småtöntig och vi får konstigt nog lite nostalgikänslor. Lyssna gärna på låten här ovanför.

Inför ESC 2012 - Slovenien

Detta året skickar Slovenien artisten Eva Boto med låten "Verjamem" till ESC. Eva är bara 16 år gammal och lyckades vinna genom att slå 31 andra finalister i Sloveniens nationella final. Eva har sjungit sedan hon var liten och hela hennes familj och alla hennes vänner stöttar henne i hennes val i livet.

Vi på Carl-Alfred har lyssnat på låten och vi tycker att den är fin och mysig och att Eva sjunger otroligt bra. Dessutom tycker vi om att hon sjunger på sitt hemspråk, men den är tyvärr ingen vinnare.

Betyg: 3 av 5

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120421


Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Kenza Zouiten (fyller 21 år), James McAvoy (fyller 33 år), Eric Mabius (fyller 41 år) och Andie MacDowell (fyller 54 år) – Grattis!

Bilder inför Prinsessan Estelles dop

(Foto: Kungahuset.se)

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120420


Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Miranda Kerr (fyller 27 år), Carmen Electra (fyller 40 år), Jessica Lange (fyller 63 år) och Björn Skifs (fyller 65 år) - Grattis!

Sveriges sämsta biograf!


Vi på Carl-Alfred har officiellt precis utsätt Sveriges sämsta biograf, vilket är Röda Kvarn i Halmstad. Detta beror på att de inte visar storfilmer i samma utsträckning som andra biografer och några exempel på detta är att de inte visar American Reunion, The Lucky one och The Vow. Det vi reagerar mest på är att grannkommunen Laholm som är mindre än Halmstad visar dessa filmer och de visar till och med Titanic 3D, vilket Halmstad inte gör. De väljer istället att visa svenska fiaskofilmer och animerade barnfilmer, vilket inte är vad vi på Carl-Alfred vill se. Vi tycker att Svenska Bio som äger Röda Kvarn ska tänka till innan de bestämmer vilka filmer de ska visa, för ni förlorar otroligt mycket biopublik och pengar på detta!

Inför ESC 2012 - Bulgarien

Detta året skickar Bulgarien artisten Sofi Marinova med låten "Love Unlimited" till ESC. Sofi är en av Bulgariens mest kända artister och hon har sjungit sedan hon var liten. Hon har även varit med och uppträtt i flera festivaler och vunnit dem och detta året lyckades hon äntligen ta hem Bulgariens nationella final av ESC.

Vi på Carl-Alfred tycker att låten har ett skönt sound, men eftersom det finns så många låtar i den här genren med i årets tävling blir den bara en medelmåtta då den inte är lika bra som de andra. Vi tycker att Sofi sjunger bra och att hon ser proffsig ut på scenen, men vi tror tyvärr inte att den har en chans.

Betyg: 3 av 5

Gotye - Somebody I used to know

Dagens låt som Carl-Alfred har valt är Gotye med låten "Somebody that I used to know" eftersom vi tycker att den har ett riktigt skönt sound och att han sjunger väldigt bra. Detta är en låt som spelas ofta på radion, men som vi inte har hunnit tröttna på ännu och har ni inte hört låten innan eller vill höra den igen, kolla in klippet ovanför.

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120419


Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Hayden Christensen (fyller 31 år), Kate Hudson (fyller 33 år), James Franco (fyller 34 år) och Ashley Judd (fyller 44 år) – Grattis!

Train - Drive by

Idag tipsar Carl-Alfred om låten "Drive by" av gruppen Train, då den har spelats mycket på radion och vi gillar den väldigt mycket. Ovanför kan ni lyssna på låten och vi är övertygade om att några av er kommer att gilla soundet lika mycket som vi gör.

Inför ESC 2012 - Ukraina

Detta året skickar Ukraina artisten Gaitana till Eurovision Song Contest med låten "Be my Guest". Gaitana har varit en av de mest populära artisterna i Ukraina i mer än tio år och hon har själv skrivit text och musik till låten hon ska framföra i tävlingen.

Vi på Carl-Alfred har lyssnat på låten och tycker att den har ett skönt sound och att Gaitana sjunger bra, men vi tycker också att hon försöker lite för mycket. Detta resulterar i att låten låter lite för tillgjord och det ser ut som att hon härmar någon annan. Dock är det en skön låt, men den får inte mer än ett medelbetyg.

Betyg: 3 av 5

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120418


Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna America Ferrera (fyller 28 år), Kourtney Kardashian (fyller 33 år), Sean Maguire (fyller 36 år) och Eric Roberts (fyller 56 år) - Grattis!

Titanic: Miniserie

SVT sänder från och med i söndags en miniserie om Titanic och dess passagerare som kommer att visas i fyra delar. Serien följer allt från passagerare till tjänstefolk och besättning och vi får följa deras öde från resans början till den fasansfulla natten den 15 April 1912. Om ni har missat det första avsnittet kan ni se det här på SVT play.

Titanic: Miniserie - 21:30 - Söndagar

Inför ESC 2012 - Portugal

Detta året skickar Portugal artisten Filipa Sousa till ESC med låten "Vida Minha". Filipa har hållit på med musik ända sedan hon var liten och tycker mycket om Portugals traditionella musik. Nu siktar Filipa mot att bli Portugals första vinnare av ESC.

Vi på Carl-Alfred har lyssnat på låten och som vanligt när det gäller Portugals ESC-bidrag är det alldeles för traditionellt och det når inte ut internationellt. Låten är säkert jättebra i Portugal, men vi tycker inte att den är speciellt bra. Dock tycker vi att Filipa sjunger väldigt bra.

Betyg: 1 av 5

One Direction - I Wish

"Dagens låt" har premiär idag och dagen till ära har vi valt One Directions låt "I Wish". Uppmärksamma läsare har kanske lagt märke till att Carl-Alfred är väldigt insnöade på One Direction och ni kan därför förvänta er en del låtar från grabbarna. Lyssna och njut!

Ny kategori på bloggen - Dagens låt


Denna vecka introducerar vi på Carl-Alfred en ny kategori på bloggen, nämligen "Dagens låt". Låtarna väljs efter redaktionens smak och tycke, men vi hade blivit glada om ni kom med egna förslag på låtar som ni vill att vi på Carl-Alfred ska uppmärksamma lite extra. Om en stund är det premiär för "Dagens låt"!

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120417


Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Rooney Mara (fyller 27 år), Victoria Beckham (fyller 38 år), Jennifer Affleck (fyller 40 år) och Sean Bean (fyller 53 år) - Grattis!

Inför ESC 2012 - Vitryssland

Detta året skickar Vitryssland gruppen Litesound med låten "We are heroes" till ESC.  Litesound deltog för femte gången i Vitrysslands nationella uttagning i år och lyckades äntligen få en plats i ESC och gruppen säger att deras musik innehåller många olika stilar så som klassisk rock och pop-musik.

Vi på Carl-Alfred har lyssnat in oss på låten och vi tycker att den är väldigt bra och vi älskar soundet. Som vanligt skickar vitryssland något väldigt internationellt och det gillar vi, men att sångaren sjunger på dålig engelska drar ner betyget lite. Vi tror dock att de har en chans att komma till finalen, men de behöver byta kläder i så fall, då deras outfit ser otroligt töntig ut.

Betyg: 3 av 5

Inför Eurovision Song Contest 2012 - Del 1

 

Ikväll startar Inför ESC 2012 på SVT1 och detta året består panelen av Måns Zelmerlöw, Gina Dirawi, Lena Philipsson, Lisette Pagler och Thomas Lundin. Programledare är som vanligt Melodifestivalens ambassadör Christer Björkman. Kvällens bidrag som kommer att visas är Montenegro, Island, Grekland, Lettland, Albanien, Rumänien, Schweiz, Belgien och Finland. Vi på Carl-Alfred ser fram emot detta och kommer självklart att sitta bänkade framför tv:n ikväll.

Inför ESC 2012 - 21:00- SVT 1

 


Inför ESC 2012 - Malta

Detta året skickar Malta artisten Kurt Calleja med låten "This is the night". Låten har Kurt skrivit själv tillsammans med de svenska låtskrivarna Johan Jämtberg och Mikael Gunnerås. Kurts favoritmusik är pop, rock och klassiskt och detta året släpper han sitt första album som han har skrivit tillsammans med Johan och Mikael.

Vi på Carl-Alfred har lyssnat på låten och vi tycker att den är riktigt bra och har ett skönt sound som man vill sjunga med till. Det känns också i låten att svenskar har varit med och skrivit den, då den har lite schlagertoner i sig. Dessutom tycker vi att Kurt som sjunger gör ett jättebra jobb med låten.

Betyg: 4 av 5

 


KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120416


Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Fredrik Ljungberg (fyller 35 år), Maria Bello (fyller 45 år), Jon Cryer (fyller 47 år) och Drottning Margrethe II av Danmark (fyller 72 år) – Grattis!

Förlovning i Big Brother


Igår förlovade sig BB-deltagarna Marcelo och Annica i huset efter att ha pratat om det i ungefär en vecka. Trots att de båda bara har känt varandra i två månader har de redan sagt att de älskar varandra och vill leva med varandra för alltid. Vi på Carl-Alfred önskar de båda grattis och hoppas att de lever lyckliga i alla sina dar.

Joe fick lämna Big Brother

Igår var det Joes tur att lämna BB-huset då han fick minst röster av tittarna mot motståndaren Amandus. Vi på Carl-Alfred tyckte att det var rätt att Joe fick lämna, men är eniga om att vi kommer att sakna en del av hans roliga kommentarer som exempelvis "Jo, men visst".

Var det rätt att Joe fick lämna huset?


Inför ESC 2012 - Holland

Detta året skickar Holland den unga artisten Joan med låten "You and Me" till ESC. Joan är en talangfull låtskrivare och poet och årets låt har hon skrivit själv. Joan ser mycket fram emot festivalen och hon är oerhört stolt över att få representera sitt land i tävlingen.

Vi på Carl-Alfred har lyssnat på låten och tycker att den är en av de sämsta låtarna i tävlingen. Joan sjunger bra men låten känns som en barnlåt och hennes klädsel under uppträdandet ser inte klokt ut. Det finns helt enkelt inget bra att säga om detta bidraget. Den kommer inte att komma till final.

Betyg: 0 av 5

One Direction - Forever Young

"Forever Young" med Alphaville är en stor favorit hos oss på Carl-Alfred och när vi såg att gruppen One Direction hade gjort en cover på låten blev vi väldigt glada, då vi är stora fan av gruppen. Killarna gör låten riktigt bra och har ni inte hört covern innan eller vill höra den igen, spana in klippet ovan.

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120415


Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Emma Watson (fyller 22 år), Eliza Doolittle (fyller 24 år), Seth Rogen (fyller 30 år) och Emma Thompson (fyller 53 år) – Grattis!

Titanic: 14 - 15 April 1912

Söndagen den 14 April får Titanic meddelanden från andra fartyg i närheten om att det finns isberg i havet och de ger order till de som sitter i utkikstornet om att hålla utkik efter is.
- Kl. 21:20 går Kapten James Smith till sängs och samtidigt får Titanic ett meddelande om att det finns isberg i den riktningen de är på väg, men detta meddelande kom aldrig fram till bryggan.
- Kl. 22:00 sjunker temperaturen till nollgradigt och samtidigt är havet väldigt lugnt och himlen är helt klar. Männen i utkikstornet fortsätter att titta efter is, men intressant nog hade de inga kikare.
- Kl. 23:40 varnar utkikstornet bryggan genom att säga de numera kända orden "Iceberg Right Ahead!". Därefter kör Titanic rakt in i isberget och börjar direkt att ta in vatten, vilket leder till att de måste stänga de vattentäta dörrarna längs nere i fartyget.
- Kl. 00:00 rapporterar Titanics konstruktör Thomas Andrews att fartygets 6 första vattentäta utrymmen blivit vattenfyllda och att fartyget inte kommer att flyta längre än 2 timmar till. Därefter beordrar kapten Smith att alla livbåtar ska förberedas.
-Kl.00:25 inser Kapten Smith att fartyget är förlorat och beodrar besättningsmännen att livbåtarna ska fyllas, ordern lyder "kvinnor och barn först". Därefter sänds SOS ut och tas emot av fartyget Carpathia.
-Kl. 01:15 har vattnet stigit så mycket att skylten med Titanics namn på ligger under vatten.
-Kl. 01:40 kliver Titanics ägare Bruce Ismay i den allra sista livbåten. Detta skulle få konsekvenser då många ansåg att han borde ha dött med skeppet och det ledde till att han förlorade all status han hade innan fartyget sjönk.
-Kl. 02:05 har vattnet stigit upp till bryggan.
-Kl. 02:18 blinkar ljusen till och sedan släcks dem. Den främre skorstenen bryts av och slår i vattnet vilket dödar alla som kommer i dess väg.
-Kl. 02:20 bryts Titanic i två delar och börjar sin resa ner till havets botten.
-Kl. 04:10 plockar fartyget Carpathia upp den första av Titanics livbåtar och efter att ha plockat upp de sista passagerarna beger de sig till New York.
Totalt hade fartyget 2224 människor ombord, varav endast 710 överlevde.
Söndagen den 14 April får Titanic meddelanden från andra fartyg i närheten om att det finns isberg i havet och de ger order till de som sitter i utkikstornet om att hålla utkik efter is.

- Kl. 21:20 går Kapten James Smith till sängs och samtidigt får Titanic ett meddelande om att det finns isberg i den riktningen de är på väg, men detta meddelande kom aldrig fram till bryggan.

- Kl. 22:00 sjunker temperaturen till nollgradigt och samtidigt är havet väldigt lugnt och himlen är helt klar. Männen i utkikstornet fortsätter att titta efter is, men intressant nog hade de inga kikare.

- Kl. 23:40 varnar utkikstornet bryggan genom att säga de numera kända orden "Iceberg Right Ahead!". Därefter kör Titanic rakt in i isberget och börjar direkt att ta in vatten, vilket leder till att de måste stänga de vattentäta dörrarna längs nere i fartyget.

- Kl. 00:00 rapporterar Titanics konstruktör Thomas Andrews att fartygets 6 första vattentäta utrymmen blivit vattenfyllda och att fartyget inte kommer att flyta längre än 2 timmar till. Därefter beordrar kapten Smith att alla livbåtar ska förberedas.

- Kl. 00:25 inser Kapten Smith att fartyget är förlorat och beodrar besättningsmännen att livbåtarna ska fyllas, ordern lyder "kvinnor och barn först". Därefter sänds SOS ut och tas emot av fartyget Carpathia.

- Kl. 01:15 har vattnet stigit så mycket att skylten med Titanics namn på ligger under vatten.

- Kl. 01:40 kliver Titanics ägare Bruce Ismay i den allra sista livbåten. Detta skulle få konsekvenser då många ansåg att han borde ha dött med skeppet och det ledde till att han förlorade all status han hade innan fartyget sjönk.

- Kl. 02:05 har vattnet stigit upp till bryggan.

- Kl. 02:18 blinkar ljusen till och sedan släcks dem. Den främre skorstenen bryts av och slår i vattnet vilket dödar alla som kommer i dess väg.

- Kl. 02:20 bryts Titanic i två delar och börjar sin resa ner till havets botten.

- Kl. 04:10 plockar fartyget Carpathia upp den första av Titanics livbåtar och efter att ha plockat upp de sista passagerarna beger de sig till New York.

Totalt hade fartyget 2224 människor ombord, varav endast 710 överlevde.

Brad och Angie förlovade


Brad Pitt och Angelina Jolie har äntligen gjort slag i saken och förlovat sig efter många år tillsammans. Paret träffades under inspelningen av filmen "Mr. & Mrs Smith" när Brad fortfarande var gift med Jennifer Aniston. Kärlek uppstod och idag har Angelina och Brad sex barn tillsammans: Maddox, Pax, Zahara, Shiloh samt tvillingarna Knox and Vivienne. Vi på Carl-Alfred gratulerar det lyckliga paret.

Jennifer Lopez - Dance Again

I påskhelgen var det världspremiär för Jennifer Lopez och Pitbulls nya musikvideo "Dance Again". JLo:s motspelare i videon är 24-årige pojkvännen och dansaren Casper Smart och det har ryktats att låten och videon är en pik till Jennifers exmake Marc Anthony. Vad tror ni? Har ni inte sett videon innan eller vill se den igen, kolla in klippet ovan.

Titanic Memorial Cruise


Den 8 April i år annordnades det en minnesresa till Titanics viloplats där bland annat släktingar till många av de som omkom deltog. Resan startade, precis som Titanic gjorde för 100 år sedan, i Southamptons hamn och fartyget Balmoral ska ta passagerarna över Atlanten till New York, för att avsluta den resa som Titanic aldrig själv fick slutföra. Passagerarna är lika många som de var på Titanic, rummen är inredda tidsenligt, maten som serveras är samma som på Titanic och musiken är likadan. Idag och imorgon kommer fartyget att stanna på den plats där Titanic sjönk och som numera också är fartygets viloplats. Där kommer det att ske en minnesceremoni för att hedra de som dog den fasansfulla natten för exakt 100 år sedan.


Inför ESC 2012 - Makedonien

I år skickar Makedonien artisten Kaliopi till ESC med låten "Crno I Belo". Kaliopi är Makedoniens största popstjärna och hon är känd för att vara sångerska, låtskrivare och poet. Kaliopi har släppt sammanlagt nio album och hon har själv varit med och skrivit låtar till sex av dem, dessutom har alla hennes album vunnit titeln "Årets album".

Vi på Carl-Alfred har lyssnat igenom låten och tycker att Kaliopi har en väldigt bra sångröst som gör sig bra i låten. Som vanligt uppskattar vi artister som sjunger på sitt eget språk och det gillar vi även med den här låten. Vi tycker också om soundet i låten och att den byggs upp från början till slut genom att trummor läggs på. Vi gillar Makedoniens bidrag, men den når tyvärr inte upp till något toppbetyg.

Betyg: 3 av 5
I år skickar Makedonien artisten Kaliopi till ESC med låten "Crno I Belo". Kaliopi är Makedoniens största popstjärna och hon är känd för att vara sångerska, låtskrivare och poet. Kaliopi har släppt sammanlagt nio album och hon har själv varit med och skrivit låtar till sex av dem, dessutom har alla hennes album vunnit titeln "Årets album".
Vi på Carl-Alfred har lyssnat igenom låten och tycker att Kaliopi har en väldigt bra sångröst som gör sig bra i låten. Som vanligt uppskattar vi artister som sjunger på sitt eget språk och det gillar vi även med den här låten. Vi tycker också om soundet i låten och att den byggs upp från början till slut genom att trummor läggs på. Vi gillar Makedoniens bidrag, men den når tyvärr inte upp till något toppbetyg.
Betyg: 3 av 5

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120414


Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Abigail Breslin (fyller 16 år), Skyler Samuels (fyller 18 år), Sarah Michelle Gellar (fyller 35 år) och Adrien Brody (fyller 39 år) – Grattis!

Pop Explosion - Makalöst bra


Titanic: 13 April 1912


Fredagen den 12 April till lördagen den 13 April fortgick resan precis som vanligt. Vädret var bra och havet lugnt, men temperaturen fortsatte att sjunka och de fick rapporter från flera andra fartyg som varnade för is i havet.

Inför ESC 2012 - Serbien

Det första bidraget i Semifinal 2 är Serbien och i år skickar dem artisten Željko Joksimović med låten Nije Ljubav Stvar till ESC. Željko var själv med och representerade Serbien i Eurovision 2004 och kom då tvåa, han deltog som låtskrivare år 2006 och 2008 och var med och höll i festivalen år 2008 efter att Serbien vunnit tävlingen året före. Detta blir hans fjärde försök att vinna tävlingen, men nu som både artist och låtskrivare.

Vi på Carl-Alfred kommer ihåg Željko från festivalen år 2004 och vi gillade hans låt även det året. Vi tycker att årets låt är väldigt vacker och vi älskar att de har med fioler i den. Vi gillar även att han sjunger på sitt hemspråk och han sjunger med verklig inlevelse och har dessutom en riktigt bra sångröst. Detta är den bästa låten Serbien haft med på länge och vi tror att han kommer att komma långt i tävlingen.

Betyg: 4 av 5
Det första bidraget i Semifinal 2 är Serbien och i år skickar dem artisten Željko Joksimović med låten Nije Ljubav Stvar till ESC. Željko var själv med och representerade Serbien i Eurovision 2004 och kom då tvåa, han deltog som låtskrivare år 2006 och 2008 och var med och höll i festivalen år 2008 efter att Serbien vunnit tävlingen året före. Detta blir hans fjärde försök att vinna tävlingen, men nu som både artist och låtskrivare.
Vi på Carl-Alfred kommer ihåg Željko från festivalen år 2004 och vi gillade hans låt även det året. Vi tycker att årets låt är väldigt vacker och vi älskar att de har med fioler i den. Vi gillar även att han sjunger på sitt hemspråk och han sjunger med verklig inlevelse och har dessutom en riktigt bra sångröst. Detta är den bästa låten Serbien haft med på länge och vi tror att han kommer att komma långt i tävlingen.
Betyg: 4 av 5


Fredagen den 13:e


Då var "Dagen D" här igen och för många är fredagen den 13:e en otursdag. Trots att vi på Carl-Alfred är en aning skrockfulla väljer vi varje gång att se dagen som en turdag.

Hur ser ni på fredagen den 13:e?

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120413


Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Courtney Peldon (fyller 31 år), Kyle Howard (fyller 34 år), Glenn Howerton (fyller 36 år) och Bokeem Woodbine (fyller 39 år) - Grattis!

Inför ESC 2012 - Irland

Detta året skickar Irland bröderna i gruppen Jedward med låten "Waterline" till ESC. Jedward tävlade även förra året för Irland i Eurovision med låten "Lipstick" och de kom då på 8:e plats och blev väldigt populära i Europa. Årets låt är skriven av svensken Nick Jarl som bland annat har skrivit låtar till grupper som Westlife.

Vi på Carl-Alfred älskar de skönt osynkade killarna i Jedward och hoppas att de tar sig långt i årets tävling. Låten de tävlar med i år tycker vi väldigt mycket om och vi gillar soundet och hur de framför låten. Dessutom tycker vi att låten är smart skriven för dem och vi älskar hur låten byggs upp från versen till refrängen. Detta är enligt oss en av de bästa låtarna i årets tävling.

Betyg: 5 av 5

Nomineringar - Vecka 15


Denna veckan är Amandus och Joe nominerade till veckans utröstning och de båda blev nominerade av deltagarna i huset. Vi på Carl-Alfred är lite oeniga om vem vi vill ha kvar, men vi ser med spänning fram emot söndagens utröstning.

Imorgon smäller det!

Imorgon beger sig vi på Carl-Alfred iväg till Halmstad Arena för att kolla in Eric Saades Popexplosion concert och vi är otroligt spända och nyfikna inför detta. Ni som följer oss vet att Eric är en stor favorit för oss och vi är övertygade om att Eric kommer att framföra en show i världsklass. Självklart återkommer vi med en recension och ett betyg på konserten.

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120412


Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Saoirse Ronan (fyller 18 år), Jennifer Morrison (fyller 33 år), Claire Danes (fyller 33 år) och Shannen Doherty (fyller 41 år) - Grattis!

Titanic: 11 April 1912


Torsdagen den 11 April klockan 12:30 anländer Titanic i Queenstown i Irland för att sedan klockan 13:30 bege sig ut mot Atlanten för att fortsätta färden mot slutmålet New York.
Torsdagen den 11 April klockan 12:30 anländer fartyget i Irland för att sedan klockan 13:30 bege sig ut mot Atlanten för att fortsätta färden mot slutmålet New York.

Inför ESC 2012 - Moldavien

I år skickar Moldavien artisten Pasha Parfeny till ESC med låten "Lâutar". Musik har alltid varit en viktig del av Pashas liv och båda hans föräldrar är musiker. Pasha är i sitt hemland känd för att tidigare ha varit med i gruppen Sunstroke Projekt, som år 2009 var med i uttagningen till ESC och kom då trea i den nationella finalen.

Vi på Carl-Alfred har lyssnat på låten ett par gånger och har kommit fram till att låten är lite ointressant och det känns som att man har hört den förut. Trots detta gillar vi en del av soundet och är övertygade om att det kommer att gå hem i Balkanländerna.

Betyg: 3 av 5

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120411


Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Joss Stone (fyller 25 år), Nikola Karabatic (fyller 28 år), Alessandra Ambrosio (fyller 31 år) och Anton Glanzelius (fyller 38 år) – Grattis!

Alice - vinnare av Top Model Sverige 2012

Det blev tillslut Alice som tog hem vinsten i "Top Model Sverige" 2012. Vi på Carl-Alfred hade Klara som favorit och hoppades in i det sista att hon skulle vinna. Trots att vi inte fick som vi ville önskar vi Alice all lycka och välgång – grattis!

Titanic: 10 April 1912


Onsdagen den 10 April år 1912 startade lyxfartyget Titanic sin jungfruresa som skulle ta de 2207 passagerarna till New York. Klockan 12:00 på dagen lämnade Titanic Southamptons hamn för att ta sig vidare till Cherbourg i Frankrike för att hämta upp fler passagerare. Klockan 21:00 på kvällen lämnar Titanic hamnen för att fortsätta färden mot Queenstown i Irland, för att hämta upp de sista passagerarna som skulle vidare till New York.

Inför ESC 2012 - Österrike

I år skickar Österrike gruppen Trackshittaz med låten "Woki Mit Deim Popo" till ESC. De båda bandmedlemmarna kallar sin alldeles egna musikstil för "tractor gangster party rap" och de blev ett känt namn i sitt hemland i början av förra året.

Vi på Carl-Alfred har lyssnat på låten ett antal gånger och vi får känslan att detta egentligen borde vara dåligt, men vi gillar det faktiskt på något sätt. Vi tycker att de har ett skönt sound och vi tycker faktiskt att det låter lite modernt. Dessutom gillar vi att de sjunger på sitt språk, men den får ändå bara ett medelbetyg.

Betyg: 3 av 5

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120410


Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Alex Pettyfer (fyller 22 år), Shay Mitchell (fyller 25 år), Mandy Moore (fyller 28 år) och Chyler Leigh (fyller 30 år) – Grattis!

Marcel fick lämna huset

Igår blev det Marcels tur att lämna huset efter att ha fått minst röster av tv-tittarna. Vi på Carl-Alfred sörjer inte eftersom vi inte alls gillade Marcels beteende i huset, men vi tror nog att det kommer bli lite tråkigare utan honom. Nu ser vi fram emot en ny BB-vecka.

Var det rätt att Marcel fick lämna?

Inför ESC 2012 - Ungern

Detta året skickar Ungern gruppen Compact Disco med låten "Sound of our hearts" till ESC. Gruppen är sedan den bildades 2005 en av de mest populära grupperna i Ungern och de vann den nationella uttagningen efter att ha tagit sig igenom ett par delfinaler.

Vi på Carl-Alfred har lyssnat in oss på låten och tycker att den är riktigt bra och en aning annorlunda för att vara med i Eurovision. Låten är enkel och har ett skönt sound som vi verkligen uppskattar och vi både hoppas och tror att det kommer att vara bra live i semifinalen. Dessutom tycker vi att sångaren har en riktigt bra röst och han har även ett bra engelskt uttal.

Betyg: 4 av 5

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120409


Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Elle Fanning (fyller 14 år), Kristen Stewart (fyller 22 år), Leighton Meester (fyller 26 år) och Cynthia Nixon (fyller 46 år) – Grattis!

Inför ESC 2012 - Ryssland

Detta året skickar Ryssland gruppen Buranovskiye Babushki med låten "Party for everybody" till Eurovision Song Contest. Gruppen består av en rad äldre kvinnor, där den äldsta är 77 år gammal och de slog bland annat den internationellt kända gruppen Tatu och vinnaren av ESC 2008, Dima Bilan i den ryska finalen.

Det ryska bidraget tycker vi på Carl-Alfred är ett stort skämt och vi kan inte fatta att de kunde slå bland annat Dima Bilan och Tatu i sin nationella final. Låten består i princip av en refräng som sjungs om och om igen och trots att den är lätt att sjunga med i och att man får låten på huvudet, tycker vi inte om den. Det känns som att de inte tar tävlingen på allvar och att de försöker få sympatiröster genom att skicka ett gäng pensionärer till ESC. Ännu en chock är att detta bidrag är tippad att komma tvåa i ESC-finalen.

Betyg: 1 av 5

Nyhetsmorgon söndag - Filip & Fredrik

Carl-Alfreds favoritduo Filip och Fredrik gästade imorse ”Nyhetsmorgon söndag” med Tilde de Paula för att berätta om sin kommande show. ”Jakten på den försvunna staden” har premiär på onsdag i Umeå och vi på Carl-Alfred håller tummar och tår för att allt går som det ska.

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120408


Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Kirsten Storms (fyller 28 år), Taran Noah Smith (fyller 28 år), Adrian Bellani (fyller 30 år) och Patricia Arquette (fyller 44 år) – Grattis!

Inför ESC 2012 - Danmark

Detta året skickar Danmark artisten Soluna Samay med låten "Should've known better" till ESC. Soluna har under flera år varit gatumusikant och när hon var mindre hjälpte hon sin pappa på somrarna att tjäna ihop pengar. Soluna har även förmågan att få folk att stanna upp och lyssna när hon sjunger och spelar.

Vi på Carl-Alfred tycker om Danmarks bidrag och vi gillar att den känns modern och fräsh. Dessutom tycker vi att den har ett effektivt och skönt sound. Soluna som sjunger har också en väldigt bra röst som gör sig bra i låten. Vi hoppas att Danmark kommer att ta sig vidare till final för vi vill se detta bidrag mer än en gång.

Betyg: 4 av 5

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120407


Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna David Otunga (fyller 32 år), Russell Crowe (fyller 48 år), Jackie Chan (fyller 58 år) och Ulf Brunnberg (fyller 65 år) – Grattis!

Glad Påsk ♥

Vi på Carl-Alfred skulle vilja önska våra läsare en riktigt Glad Påsk och vi hoppas att påskharen har besökt er och lämnat ett riktigt stort påskägg. Vi vill även påminna er om att ni kan följa oss på Twitter och Facebook.

Titanic 3D


I år är det 100 år sedan Titanic sjönk och för att uppmärksamma detta har filmen Titanic från 1997, gjorts om till 3D och går just nu på biograferna runt om i landet. Ni som inte var tillräckligt gamla att se filmen när den släpptes eller inte såg den när den gick på bio, passa på nu!

Titanic handlar om kärlekshistorien mellan den fattiga Jack och den rika överklassdottern Rose som träffas och blir kära i varandra på det "osänkbara" lyxfartyget Titanic. Trots att de bara får ett par dagar tillsammans blir de förälskade i varandra och när Titanic kolliderar med ett isberg kämpar de tillsammans för sin överlevnad.

Inför ESC 2012 - Cypern

I år skickar Cypern artisten Ivi Adamou till ESC med låten "La La Love". Låten är skriven av de svenska låtskrivarna Alex Papaconstantinou, Björn Djupström, Alexandra Zakka och Viktor Svensson. Ivi är 18 år och blev känd efter att ha varit med i en grekisk talangtävling på tv.

Vi på Carl-Alfred har lyssnat på låten och tycker att det är en av de bästa låtarna i tävlingen då den har ett sound som vi älskar och det är riktigt skön energi i låten. Dessutom tycker vi att Ivi har en väldigt bra röst och hon gör även ett väldigt bra jobb live trots sin unga ålder. Detta är en låt som skulle passa på vilken klubb som helst och vi hoppas att den går vidare till final.

Betyg: 5 av 5

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120406


Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Eliza Coupe (fyller 29 år), Bret Harrison (fyller 30 år), Zach Braff (fyller 37 år) och Paul Rudd (fyller 43 år) – Grattis!

Nomineringar - vecka 14

Denna veckan är det Hanna P, Jennifer, Marcel och Rodney som är nominerade till söndagens live. Hanna P och Rodney blev nominerade av husets deltagare medans Jennifer och Marcel är autonominerade på grund av oacceptabelt beteende. Vi på Carl-Alfred vill självklart ha kvar Roddan i huset och vi hoppas att ni vill det med.

Vad tycker ni?

Sommaren med Göran (2009)


Göran blir dumpad av sin flickvän i början av sommaren och samtidigt ligger han efter på jobbet och inkasso jagar honom. På sommaren ska alla utom Göran dra till Doddes sommarställe på västkusten, men när hans kompis blir tvungen att vakta sin flickväns hund över midsommar, lyckas han övertala Göran att segla med honom tilll Doddes lantställe. Detta blir ett äventyr för Göran där han söker efter den stora kärleken.

Sommaren med Göran - 21:00 - Sjuan

Inför ESC 2012 - San Marino

San Marino skickar i år artisten Valentina Monetta till Eurovision med låten "The Social Network song". Valentina är en rätt så känd sångerska från hemlandet och blev av en slump utvald att framföra årets bidrag i ESC. Hon samarbetar och har samarbetat med många olika artister och grupper och hon håller just nu på med mycket jazz bland annat.

Vi på Carl-Alfred har lyssnat på låten och sett på videon och har kommit fram till att det är en riktigt dålig låt och musikvideon är ett stort skämt. Dessutom tycker vi att hela låten är dåligt skriven och innehåller konstiga meningar som vi bara tycker är pinsamma. Vi vet inte riktigt hur San Marino har tänkt i år men de kan räkna med att komma långt ner i placeringen i semifinal 1.

Betyg: 1 av 5

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120405


Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Pharrell Williams (fyller 39 år), Josefin Crafoord (fyller 39 år), Anna-Lotta Larsson (fyller 58 år) och Agnetha Fältskog (fyller 62 år) – Grattis!

Titanic kuriosa: Interiör


På sin tid var Titanic det ståtligaste passagerarfartyg som någonsin skådats och det syntes på den inredning som fartyget hade. Nedan följer ett antal bilder på fartygets pråliga interiör och många av er känner säkert igen den stora trappan som bland annat har blivit känd efter att James Cameron gjorde en replika av den i sin Oscars-vinnande film Titanic från 1997.

Inför ESC 2012 - Israel

Israel skickar i år bandet Izabo till ESC med låten "Time". Izabo är ett av Israels mest framgångsrika band och de har turnerat mycket runt om i Europa efter att de fick skivkontrakt med Sony BMG 2003. Deras musik beskrivs som en blandning mellan rock, disco och punk som är kryddad med arabiska inslag.

Vi på Carl-Alfred har lyssnat på Israels bidrag och vi måste erkänna att vi blev väldigt förvånade när vi fick höra låten, då de oftast brukar skicka ballader på hebreiska. Vi tycker dock att det är väldigt bra och roligt att de skickar något annat och vi gillar låtens sound då vi tycker att det påminner om hur många låtar lät på 70-talet. Vi gillar även sångarens röst, men tycker tyvärr inte att låten är tillräckligt bra för ett högre betyg.

Betyg: 3 av 5

Möt Luca Cruz

Två veckor efter att Hilary Duff och maken Mike Comrie blev föräldrar till en son, publicerade Hilary en bild på nyfödda Luca Cruz. Vi på Carl-Alfred tycker att bilderna är bedårande och enligt oss är Luca väldigt lik mamma Hilary.

(Foto: Hilary Duff)

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120404


Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Jamie Lynn Spears (fyller 21 år), David Blaine (fyller 39 år), Jill Scott (fyller 40 år) och Robert Downey Jr. (fyller 47 år) - Grattis!

Inför ESC 2012 - Finland

Finland skickar i år den Finlandssvenska artisten Pernilla till ESC med låten "När jag blundar". Låten är skriven av Pernillas bror Jonas och skrevs som en hyllning till deras mamma. Pernilla kommer att framföra låten på svenska eftersom hon anser att det blir svårt att få fram den emotionella känslan som finns i låten på ett annat språk.

Vi på Carl-Alfred har lyssnat in oss på låten och tycker att den är väldigt fin och harmonisk. Vi tycker att Pernilla har en bra röst och vi tycker om budskapet i låten. Dock tycker vi inte att det är en av våra favoriter då den är lite tråkig, men vi tycker att det är väldigt roligt att låten är skriven och framförs på svenska.

Betyg: 3 av 5

Grattis på födelsedagen Bertzon

Ena halvan av Carl-Alfred fyller år idag, nämligen Bertzon och självklart uppmärksammar vi det här på bloggen. Grattis på födelsedagen min vän, stor kram ♥

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120403


Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Amanda Bynes (fyller 26 år), Andreas Carlsson (fyller 39 år), Jennie Garth (fyller 40 år) och Alec Baldwin (fyller 54 år) - Grattis!

Titanic startar sin resa

Idag för 100 år sedan började Titanic sin resa från Belfast till Southampton, där den byggdes av fartygsbyggarna Harland and Wolff. Titanic var det andra av tre systerfartyg (Olympic, Britannic), som byggdes och de ville göra det så stort och lyxigt som möjligt. Fartyget tog 2435 passagerare och 892 i besättning. Trots antalet människor hade fartyget endast 20 livbåtar som tog 1178 passagerare, vilket berodde på att Titanic ansågs vara osänkbart och skulle visa sig få förödande konsekvenser.

Jimmy fick lämna huset


Igår blev det Jimmys tur att lämna huset efter att ha fått minst röster av oss tv-tittare. Vi på Carl-Alfred har delade känslor om det här eftersom Jimmy livade upp mycket i huset, men nu får vi alltså klara oss utan hans kommentarer och upptåg. Vi ser i alla fall fram emot en BB-vecka i humorns tecken.

Var det rätt att Jimmy fick lämna?

Inför ESC 2012 - Belgien

Belgien skickar i år artisten Iris till ESC med låten "Would you". Iris är en 17 år gammal sångerska och är den näst yngsta artisten någonsin som kommer att representera Belgien i Eurovision. Iris blev känd efter att hon vann en talangjakt och fick då ett skivkontrakt med skivbolaget Sonic Angel.

Vi på Carl-Alfred har lyssnat på låten ett antal gånger och vi har kommit fram till att det är en fin låt, men att den är lite tråkig. Iris som sjunger låten gör ett bra jobb trots sin unga ålder, men vi tror tyvärr inte att Belgien har någon chans i årets tävling. Låten är för enkel och det händer inte mycket i den och vi tror att den kommer att försvinna bland de andra låtarna.

Betyg: 3 av 5

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120402


Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Bethany Joy Galeotti (fyller 31 år), Roselyn Sanchez (fyller 39 år), Christopher Meloni (fyller 51 år) och Peter Harryson (fyller 64 år) – Grattis!

Titanic 100 år


Imorgon drar vi på Carl-Alfred igång en Titanic-månad med anledning av att det är 100 år sedan detta mytomspunna fartyg sjönk och vi kommer att berätta lite kuriosa, uppmärksamma vissa datum som är aktuella och tipsa er om Titanic-relaterade filmer och serier. Vi hoppas att ni kommer att uppskatta detta och kanske lära er något nytt.

Inför ESC 2012 - Schweiz

Schweiz skickar i år gruppen Sinplus med låten "Unbreakable" till Eurovision. Gruppen består av de två bröderna Ian och Gabriel Broggini som båda har talang för att skriva musik. I nuläget är de båda på turné och uppträder i olika städer i Europa.

Vi på Carl-Alfred har lyssnat in oss på låten och tycker att den har ett väldigt bra sound och att den ligger rätt i tiden. Dock tycker vi att sångaren har en väldigt dålig engelska och den drar ner låten lite, men vi tror ändå att det kommer att gå bra för den.

Betyg: 3 av 5

Säsongspremiär - Gossip Girl

Ni har väl inte missat att Gossip Girl är tillbaka ikväll med den spännande fortsättningen? Vi på Carl-Alfred kommer i alla fall att sitta bänkade!

Gossip Girl - 18:00 - Kanal5

Cirkus Olympia 2012


I lördags besökte Carl-Alfred premiären av Cirkus Olympia som bjöd på en rafflande och strålande föreställning. Föreställningen var Olympias 28:e cirkusföreställning och senast vi på Carl-Alfred besökte cirkusen var för tio år sedan, vilket gjorde att eftermiddagen gick i nostalgins tecken. Vi på Carl-Alfred är dock eniga om att djur inte hör hemma på en cirkus.

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 120401


Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Asa Butterfield (fyller 15 år), Sam Huntington (fyller 30 år), Bijou Phillips (fyller 32 år) och Joe Francis (fyller 39 år) – Grattis!

RSS 2.0