Petra Mede leder årets Eurovision Song Contest

Nu är det klart – Petra Mede leder ensam de två semifinalerna och finalen av Eurovision Song Contest i Malmö.
 
Vad tycker ni om SVT:s val?

Seriestart - Dicte

Efter sin skilsmässa flyttar Dicte Svendsen och dottern Rose till hennes hemstad Aarhus. Hon får jobb på Dagbladet som kriminalreporter och hon ger aldrig upp förrän hon har sin story, något som irriterar polisen John Wagner. Samtidigt har Rose svårt att anpassa sig till sitt nya liv. 
 
I kvällens avsnitt undersöker Dicte fallet med en bosnisk kvinna som hittats död efter att hon förblött efter ett kejsarsnitt. Hon lyckas få fram information från polisen genom att inte berätta att hon är reporter. Spåren leder polisen Wagner till en pizzeria där han gör ett makabert fynd. I rollerna ser vi bland annat Iben Hjejle, Lars Brygman, Lene Christensen och Laerke Winther. Del 1 av 10.
 
Dicte - 21:00 - TV4

Säsongsstart - Ullared

Succéserien Ullared är tillbaka, 35 procent större och även lite högre. Varuhuset Gekås i Ullared, mitt i de halländska skogarna, säljer plastpåsar och strumpor, lösgodis och skurmedel så det står härliga till. I vår firar varuhuset dessutom 50 år.
 
Varuhuset är större än någonsin. På lagret är allt sig likt. Där arbetar Morgan som köper en ny bil. Brödansvarige Ola-Conny ger sig i kast med ett datoriserat beställningssystem. Bland besökarna hittar vi systrarna Gunnel och Maritta från Hofors. Del 1 av 10.
 
Ullared - 20:00 - Kanal5

Säsongsstart - Familjen annorlunda

Om familjer med många barn. Deras vardag ser inte ut som andra barnfamiljers. De tvingas hitta nya vägar och lösningar för att få allt att fungera.
 
I kvällens avsnitt plockar familjen Wallquist äpplen och pappa Micke bakar en äppelkaka. Hos familjen Ilmrud står ett besök på bondens marknad på agendan. Familjen Algeson ger sig ut på jakt efter en ny soffa. Den stora utmaningen är inte att köpa soffan tillsammans med alla barnen utan att få upp den på övervåningen. Del 1 av 10.
 
Familjen annorlunda - 20:00 - TV4

Seriestart - Molanders

Familjen Molander lever ett hektiskt liv i Stockholm. Mamman Fanny har gått in i väggen och för att försöka rädda familjen flyttar de till Alingsås där pappan Olof växte upp. Allt blir förstås inte riktigt som de tänkt sig. Del 1 av 12
 
Molanders - 21:00 - SVT1

Spanien världsmästare i handboll 2013

Danmark blev fullständigt överkörda i VM-finalen i handboll i Barcelona. Värdnationen Spanien spelade ut danskarna efter noter och korades till världsmästare med utklassningssiffrorna 35-19. Vi på Carl-Alfred kan inte göra annat än att gratulera spanjorerna till VM-guldet - grattis!

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 130124

   
Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Mischa Barton (fyller 27 år), Edward Helms (fyller 39 år), Matthew Lillard (fyller 43 år) och Phillip LaMarr (fyller 46 år) – Grattis!

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 130123

   
Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Doutzen Kroes (fyller 28 år), Tiffani Thiessen (fyller 39 år), Mariska Hargitay (fyller 49 år) och Gail O'Grady (fyller 50 år) – Grattis!

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 130122

   
Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Beverley Mitchell (fyller 32 år), Balthazar Getty (fyller 38 år), Gabriel Macht (fyller 41 år) och Diane Lane (fyller 48 år) – Grattis!

Guldbaggen 2013

Årets Guldbaggeutdelning från Cirkus i Stockholm. SVT direktsänder när den röda mattan rullas ut för våra största svenska filmstjärnor. Under filmgalan delas Guldbaggar ut i 19 olika kategorier. Konferencier är Babben Larsson.
 
Guldbaggen - 20:00 - SVT1

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 130121

   
Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Prinsessan Ingrid Alexandra (fyller 9 år), Boo Boo Stewart (fyller 19 år), Emma Bunton (fyller 37 år) och Geena Davis (fyller 57 år) – Grattis!

Säsongsstart - Kontoret

På Svensk kontorshygien AB i Upplands Väsby är allt som vanligt. Ove Sundberg är fortfarande chef även om han gör allt annat än att leda verksamheten framåt. I den andra säsongen av komediserien Kontoret får vi åter igen stifta bekantskap med Ove Sundberg (Henrik Dorsin) som gör allt för att bli omtyckt av sin personal och framstå som en bra chef. Vid sin sida har han Viking (Björn Gustafsson) som är kontorets bästa säljare, trots att han helt saknar social kompetens och sunt förnuft. För Therese (Sissela Benn) som tidigare arbetade i receptionen, har livet börja falla på plats. Hon har blivit befordrad till säljare, hon ska gifta sig med Kenneth och allt går som på räls. Eller… I säsong 2 får bland annat följa med på Svensk Kontorshygiens årliga konferens, bevittna hur Ove försöker vinna en offentlig upphandling och se hur Therese börjar ifrågasätta sitt kärleksliv. Del 1 av 10.
 
Kontoret - 20:30 - TV4

Programstart - Mia på Grötö

Mia Skäringer bjuder in gamla vänner och nya bekanta till Grötö i Göteborgs skärgård. Det blir intressanta samtal om allt mellan himmel och jord över en bit mat. Det blir också aktiviteter som till exempel makrillfiske. I varje program träffar Mia tre personer. Gäster i det första programmet är Anders Bagge, Peter Jöback och Tilde de Paula Eby.
 
Mia på Grötö - 21:00 - TV4

Svenska Idrottsgalan 2013

I kväll prisas 2012 års idrottshjältar i sportens egen Oscarsgala: Svenska idrottsgalan. För fjortonde året i rad hyllas Sveriges mest framstående idrottare av tv-publiken och ett fullsatt Globen. Medverkar gör The Script, Eldkvarn, Eric Saade, Petra Marklund och Sarah Dawn Finer. Programledare är Rickard Olsson.
 
Svenska Idrottsgalan - 20:00 - SVT1

Seriestart - En pilgrims död (2013)

Serien är baserad på Leif GW Perssons prisbelönta trilogi "Välfärdsstatens fall" som kretsar kring Palmeutredningen. Chefen för rikskriminalpolisen, Lars Martin Johansson, är frustrerad över att Palmemordet inte blev löst. Kunde han ha förhindrat mordet om han handlat annorlunda på den tiden? Han får en möjlighet att skapa en parallell utredning till den ordinarie Palmeutredningen och tillsätter en ny grupp med strategiskt utvalda personer som han tror kan sätta utredningen i ett nytt ljus. Någon bör ha sett eller hört något. Del 1 av 4.
 
I rollerna ser vi bland annat Rolf Lassgård, Helena af Sandeberg, Jonas Karlsson, Claes Malmberg, Ellen Jelinek, Kjell Bergqvist och Johannes Brost.
 
En pilgrims död - 21:00 - SVT1

Seriestart: Familjen Holstein-Gottorp (2013)

I tio avsnitt möter tittarna den älskvärda men lite självupptagna kungafamiljen Holstein-Gottorp som är som vi andra på många vis, men ändå inte alls. Kung Erik XV är snäll men lite aningslös och drottning Ulrika har komplex för sin lågadliga bakgrund. Kronprinsen är inte intresserad av att ärva kronan och hans syster värnar om djur och regnskogar, fast på sitt eget sätt.
 
Kungen vet inte vem som är vem av sina två trädgårdsmästare och försöker luska ut det utan att avslöja sig. Drottningen vill skaffa en fontän till slottet. Prinsessan Lovisa misstänker att det finns en läcka inom vänkretsen som avslöjar hemligheter om familjen till pressen. I rollerna ser vi bland annat Johan Ulveson, Sissela Kyle, Robin Stegmar och Cecilia Forss. 
 
Familjen Holstein-Gottorp - 20:00 och 20:30 - TV4

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 130112

   
Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Zayn Malik (fyller 20 år), Pixie Lott (fyller 22 år), Gemma Arterton (fyller 27 år) och Per Gessle (fyller 54 år) - Grattis!

Seriestart - Allt faller (2013)

Johan är i 45-årsåldern och jobbar som komiker. Han varvar stand up med att medverka i olika panelhumorprogram samtidigt som han lägger sitt livspussel som ensamstående pappa. Johan måste också se till att hans assistent Maiken har någonting att göra och att hans agent Tussan håller sig i skinnet.
 
Allt faller - 21:00 - TV4

Säsongsavslutning - Inkognito

Biståndsorganisationens chef blir syndabock för läkemedelsskandalen och de två ytterst ansvariga klarar sig undan. John Sjöös specialgrupp bestämmer sig för att satsa allt på ett kort och genomföra en plan för att sätta dit de riktiga skurkarna. Del 3 av 3.
 
Inkognito - 21:00 - TV4

One Direction - Kiss You


Inkognito

Johan Sjöö misstänker att en privat biståndsorganisation och ett läkemedelsbolag samarbetar för att sälja produkter på den svarta marknaden. Frågan är hur något har kunnat pågå under så lång tid. Del 2 av 3.
 
Inkognito - 21:00 - TV4

Seriestart - Inkognito (2013)

Stjärnåklagare Johan Sjöö har fått nog av de brott som ostraffat begås i samhällets toppskikt och samlar tre unga specialister i syfte att samla bevis för att sätta dit de skyldiga. Del 1 av 3.
 
Inkognito - 21:00 - TV4

Säsongsstart - Sveriges Mästerkock (2013)

Juryn börjar sitt sökande i Göteborg och blir genast besvikna. Den första sökanden blir så överväldig att träffa juryn att hon inte lyckas prestera. De åker till Östersund med hopp om att det ska gå bättre. Här möter de bland andra en fransman som inte kan göra två saker samtidigt. Del 1 av 15.
 
Sveriges Mästerkock - 20:00 - TV4

Säsongsstart - Farmen (2013)

Årets deltagare anländer med tåg till en skog där de får fortsätta till fots med all sin packning. Paul anländer ensam till farmen och inser att han är den första storbonden. Linda gör sitt första besök och efter att hon förklarat spelreglerna är tävlingsandan ett faktum. Del 1 av 50.
 
Farmen - 19:30 - TV4

FJÄLLBACKAMORDEN - Vänner för livet (2012)

Den andra fristående delen i kriminalserien Fjällbackamorden, som baseras på Camilla Läckbergs succéböcker. När deckarförfattaren Erica var 13 år gammal klev hennes kompis Peter på en buss och återsågs aldrig igen. Gömda hemligheter avslöjas när Erica och polismaken Patrik börjar nysta i historien. Mysteriet blir plötsligt större när Peters lillebror blir knivhuggen på väg för att träffa Erica. Vid en klassåterträff trappas spänningen upp mellan de inblandade och ytterligare mord sker bland barndomsvännerna.
 
Fjällbackamorden - 21:00 - SVT1

RSS 2.0