Ställ din fråga till Benny - vecka 40


Redan nu kan ni börja ställa era frågor till Benny
och svaren kommer ni som vanligt hitta här på
bloggen på torsdag.

/ Carl-Alfreds Filmhörna :D


Kändisar som fyller år - 090928

          
Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Hilary Duff (fyller 22 år), Naomi Watts (fyller 41 år), Melody Thornton (fyller 25 år) och Skye McCole Bartusiak (fyller 17 år) - Grattis!


Vecka 40


Veckan kommer att bjuda på en massa födelsedagar,
filmtips, tv-tablån, ”Fråga Benny” och söndagstipset.
Dessutom kommer det att bloggas om seriepremiärer
och lite annat smått och gott.

/ Carl-Alfreds Filmhörna :D


Seriestart - Playa del Sol

Ikväll är det säsongspremiär för komediserien Playa del Sol och under tretton söndagar kommer vi att kunna följa Mårten (Henrik Hjelt), Tommy (Mikael Tornving) och Steffen (Richard Ulfsäter) i deras jobb som reseledare. Ny i gänget är också Klara som spelas av Marie Robertson.


Playa del Sol – 20:00 -
SVT1


Kändisar som fyller år - 090927

          
Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Avril Lavigne (fyller 25 år), Gwyneth Paltrow (fyller 37 år), Markus Rosenberg (fyller 27 år) och Joshua LeBar (fyller 30 år) - Grattis!

Söndagstipset - The Jane Austen Book Club (2007)

         
                     (Klicka på bilden för att se en trailer av filmen)

Här kommer det allra första ”Söndagstipset” på Carl-Alfreds Filmhörna och filmen vi vill tipsa er om är – ”The Jane Austen Book Club”.
Ni som har läst bloggen tidigare vet att vi på Carl-Alfred är stora fan av Jane Austen och hennes verk, men vi är långt ifrån själva…

Sex personer, fem kvinnor och en man, startar en bokklubb där dem samlas för att diskutera Jane Austens verk. Efter ett tag inser gruppen att de har mycket gemsensamt med karaktärerna i de olika böckerna, inte minst när det kommer till kärleksproblemen. I bokklubben finner ”medlemmarna” humor, trygghet och visdom och de upptäcker också att när det gäller kärlek behöver dem bara fråga sig själva – ”Vad skulle Jane ha gjort?.

”The Jane Austen Book Club” innehåller många kända skådespelare och några av dem är Maria Bello, Emily Blunt, Kathy Baker, Amy Brenneman och Hugh Dancy. Filmen utspelar sig i den amerikanska medelklassens Kalifornien i nutid och innehåller alltså inte någon engelsk landsbygd, klänningar med hög midja eller några sällskapsbjudningar med te. Trots detta är filmen mycket sevärd och det är spännande att se hur mycket Jane Austen betyder för människor runt om i världen.

  
  

  


Kändisar som fyller år - 090925

   

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Catherine Zeta Jones (fyller 40 år), Heather Locklear (fyller 48 år), Johannes Brost (fyller 63 år) och Will Smith (fyller 41 år) – Grattis!


Anna Anka hos Skavlan

Missa inte Skavlan som ikväll gästas av Hollywoodfrun Anna Anka. Övriga gäster hos Fredrik är bland annat Jay-Z och Henrik Schyffert.

Skavlan - 21:00 - SVT1


Carl-Alfreds Tv-tablå vecka 39


Fredagen den 25/9


Lördagen den 26/9

Söndagen den 27/9

Vecka 39

Veckorna bara rullar på och idag välkomnar vi vecka 39. Veckan ska förhoppningsvis bjuda er på en massa roliga saker och det ni kan förvänta er är söndagstipset, tv-tablån, födelsedagar, filmtips och ”Fråga Benny”. Troligtvis kommer det också att dyka upp en och annan surprise.

/ Carl-Alfreds Filmhörna :D


Carl-Alfreds Tv-tablå vecka 38

Fredagen den 18/9

Lördagen den 19/9

Söndagen den 20/9

New Moon - Ny Trailer!

Här kommer lite bilder och en ny trailer för filmen ”New Moon”.


(Klicka på bilden för att se den nya trailern)

  

 


Alexis Bledel

Vi säger även grattis till Alexis Bledel som fyller 28 år idag. Alexis är en av de mer framgångsrika unga skådespelerskorna i USA och vi känner bland annat igen henne ifrån Gilmore Girls och The Sisterhood of the Traveling Pants (Systrar i jeans).


Nick Jonas

Grattis säger vi på Carl-Alfreds Filmhörna till Nick Jonas som fyller 17 år idag.


Premiär - Flickan som lekte med elden

Igår var det galapremiär av den andra Milleniumfilmen ”Flickan som lekte med elden” och självklart var det en stjärnspäckad tillställning. Det var också första gången som allmänheten var inbjuden till en galapremiär tillsammans med kändisarna och 2200 personer stod i kö för att få se uppföljaren till "Män som hatar kvinnor".

Nedanför följer ett par bilder och en trailer av filmen.

         
                     (Klicka på bilden för att se en trailer av filmen)

                
                
                 
                 


Patrick Swayze är död

Igår (måndag) förlorade Patrick Swayze kampen mot cancern och somnade stilla in i sitt hem i LA. Swayze har ända sedan tidigt 80-tal varit ett av Hollywoods största namn och han är framförallt känd för sina roller i succéfilmerna ”Dirty Dancing” och ”Ghost”. Han har även medverkat i andra uppmärksammade filmer som tillexempel ”Red Dawn”, ”Youngblood” och ”The Outsiders”. Patrick Swayze blev 57 år.


Carl-Alfreds Filmhörna sågar

Som ni ser har vi på Carl-Alfreds Filmhörna lagt till en ny kategori, Carl-Alfred sågar. Idén med detta är att vi varje vecka kommer att skriva om något som vi är väldigt missnöjda med och helt enkelt vill såga. Det vi sågar kan vara alltifrån väder, personer eller filmer och vi hoppas och tror att detta kommer att bli en rolig kategori.

Redan nu har vi på Carl-Alfred två program som vi mer än gärna vill såga. Dessa program är ”Kändisdjungeln” och ”Kommissarien vid havet”. Troligtvis kommer inte detta att bli sista gången vi sågar dessa program…(Kändisdjungeln)


(Kommisarien och havet)


Söndagstipset

Från och med nu på söndag kommer vi på Carl-Alfreds Filmhörna att börja med något som vi kallar för ”Söndagstipset”.

Söndagstipset går ut på att vi varje söndag tipsar om en film som kommer på tv eller som vi bara tycker om.

Bloggtorka är något som har förekommit här på Carl-Alfred under söndagar och vi hoppas kunna förhindra detta med hjälp av ”Söndagstipset”.

/ Carl-Alfreds Filmhörna :D


Vecka 38

Veckan kommer att bjuda på en hel del nyheter och vi kommer även att introducera lite nya saker här på bloggen. Som vanligt kommer vi också att bjuda er på några födelsedagar, tv-tablån, "Fråga Benny" och lite egna filmtips. Dessutom kommer det troligtvis också att dyka upp en eller två filmrecensioner.

/ Carl-Alfreds Filmhörna :D


11 september

Det känns helt otroligt att det har gått åtta år sedan terrorattackerna mot World Trade Center inträffade. Känslan och reaktionerna som kom dagen det hände finns fortfarande kvar och det känns som att det hela ägde rum för mindre än två år sedan.


Carl-Alfreds Filmhörna skänker idag en tanke till alla de som miste någon nära den 11 september 2001.


Carl-Alfreds Tv-tablå vecka 37

Fredagen den 11/9

Lördagen den 12/9

Söndagen den 13/9


Fråga Benny - vecka 37

Då var de äntligen här, Bennys svar på frågorna från vecka 37.

Såg du Harry Potter filmen i somras och i så fall vad tyckte du om den?
/ Harry Potter fan
Klart som vattnet i sjön att jag såg Harry Potter filmen, jag var inbjuden speciellt till premiären i London och har blivit det i alla år. En mycket trevlig tillställning måste jag säga och filmen var helt i min smak. Ser redan fram emot de återstående filmerna, där jag kan ta bladet ifrån mun och avslöja att jag kommer att medverka …


Vad ska man göra för att få dig på fall??
/ Amanda

Finns tyvärr inte mycket du kan göra Amanda, sorry. Det är kvinnorna som faller för mig och inte tvärtom. Man skulle kunna säga att jag är vattnet som vattnar blommorna, ger dem liv igen.


Här kommer en liten pinsam fråga, men hur gör du för att förföra en kvinna?
/Klara

Lilla älskade Klara, fråga din mamma. Jag tror inte hon har förglömt mig …


Tja, jag hörde att några här på Carl-Alfred har startat upp något som heter Guldrosetten, stämmer detta? Är otroligt nyfiken på vad det är.
/ Denise

Tjena Dennis, det är nämligen det namnet du hade fått av dina föräldrar om du hade födds till en man. Ja det är korrekt att bossarna har igångsatt något nytt som heter Guldrosetten. Så mycket mer om detta kan jag inte förtälja, då de har bett mig specifikt att inte beblanda mig i detta. Men besök gärna deras hemsida!

Hej! Har du någon favoritserie som du brukar titta på?
/Lina

Jo men det är väl klart att alla har en favoritserie, även jag. Jag kan avslöja att jag är ett väldigt stort fan av reklam, vilket är min favorit. När ett program drar igång stänger jag av tv:n och trycker på den igen när det är dags för reklam.

Benny, viken är din favoritfärg?
/ Lo

Hur ålderstigen är du? Jag hade tippat på max sju i och med frågan jag fick av dig. Lo, min favoritfärg har inte frambringats ännu.


Hur kan man vara ledsen över en paprikaplanta??Jag trodde att du var en man Benny!!
/ Anonym

En välutrustad, äkta man har inga svårigheter med att visa känslor. Ruth var som en syster för mig och vi var som yin and yang. Jag kände mig odelad när jag var med henne, numera känner jag mig halv…


Du som kallar dig för anonym kan dra härifrån. Att visa känslor är väldigt manligt och Benny är verkligen en riktig man!
Love you Benny!
/ Sara

Men vilket fan jag har i dig Sara. Bliver dock lite rädd för dig, så ta och tagga ner ett par storlekar.


Adam Sandler


Grattis säger vi också till Adam Sandler som fyller 43 år idag.


Hugh Grant


Grattis säger vi på Carl-Alfreds Filmhörna till Hugh Grant som fyller 49 år.


Idol 2009

Som ni alla säkert redan vet drar också "Idol 2009" igång ikväll och vi ser fram emot en ny spännande säsong med Anders, Laila, Andreas och Jihde. Vi kan ju erkänn att alla på Carl-Alfred tycker det bästa med Idol är när man får följa med alla de sökande i början. Det dyker alltid upp ett eller annat stjärnskott och det hoppas vi givetvis få se redan ikväll.


Idol 2009 sänds på tv4 med start kl 20.00.


Säsong 3 - Andra Avenyn

Ikväll drar den tredje säsongen av Andra Avenyn igång och som de trogna fans vi är, har vi sett fram emot detta en längre tid. Förhoppningsvis blir denna säsongen bättre än den föregående och redan i första avsnittet kommer vi att få bekanta oss med en ny karaktär. Vill ni ha mer information om Andra Avenyn, gå in på deras hemsida.


Andra Avenyn sänds på svt1 med start kl 21.00.


Ställ din fråga till Benny - vecka 37

Redan idag kan ni börja skriva era frågor till Benny (dvs. om ni har några) i detta "speciella inlägg". Det vore bra om ni enbart skrev dem i detta inlägget, då det blir lite lättare att hålla koll på alla frågor då de senare ska sammanställas. Förhoppningsvis gillade ni Bennys svar från förra veckan och som vanligt har han lovat att svara på alla sorters frågor, även de lite mer "vågade".

/ Carl-Alfreds Filmhörna :D


Grattis Adriana med familjVi på Carl-Alfred gratulerar vår gamla svenskalärare Adriana och hennes man som har blivit föräldrar för andra gången. Annie som flickan ska heta föddes den 1 september och en bild på denna lilla skönhet ser ni här under. Grattis säger vi också till storebrosan Eddie som vi vet kommer ta väl hand om sin nya lillasyster.

(Bild: Webbisar - Halland)


Vecka 37

Då var det en ny vecka igen och vi ska göra allt vi kan för att få en så händelserik vecka som möjligt här på Carl-Alfred. Det som ni säkert kan vänta er denna vecka är våra vanliga punkter så som tv-tablån, några födelsedagar och "Fråga Benny". Vi kommer troligtvis också att bjuda er på några andra överraskningar och sedan kanske Benny skriver några rader.

/ Carl-Alfreds Filmhörna :D


Ungern - Sverige

Det var väl ingen av er som trodde att det var kört för Sverige? ;)


Carl-Alfreds Tv-tablå vecka 36

Fredagen den 4/9

Lördagen den 5/9

Söndagen den 6/9


Fråga Benny - vecka 36

Här kommer Bennys svar på era frågor - enjoy!

Har du hittat någon ny tjej i sommar?
/ M

Visst inte M, hunken är ännu ledig om du är villig. Sänd bild och numro till Carlalfredsplace_@hotmail.com så kan det hända att jag kontaktar dig.

Vad ska du göra i helgen?
/ Benjamin

Käre Benjamin i helgen ska jag fara till Bryssel för att uppmuntra bror liten med hejarop i hans lopp. Dessutom ska jag träffa hushållet och babbla lite skit.


Hörde att du hade varit nere och tittat på VM i Berlin, var det ropligt?
/ Linus

Grabben, det stämmer. Känns fabulöst med lojala fans som håller koll på varje litet steg man tar. Det var i högsta grad roligt i Berlin och jag kände mig verkligen hemma i idrottarnas värld. Kan yppa att både TV4 och SVT ville ha mig som expertkommentator i deras kanaler, men jag tackade nej då jag faktiskt var där som privatperson för att heja på bror liten. Linus, jag önskar dig en fortsatt angenäm kväll och hälsa mor din från Benny.


Hur går det med skivan som du skulle spela in, eller var det en singel?
/ Ante

Ante, plattan har stationerats på fruset vatten för tillfället. Nationen inom musikbranschen häpnade över min sagolika stämma och varje gång jag skulle ta ton i studion brast alla i gråt. Visst känns det smickrande, men jag kan inte arbeta på det sättet. Jag lovar att återkomma personligen till dig när allt har börjat rotera igen.


Benny, har du några barn?
/ Nilsson

Nilsson, Nilsson. Går det bra om jag benämner dig herr Nilsson, det hade känts bättre för mig? Har fått denna fråga förr och nej jag har inga yngel och jag är inte villig att adoptera någon för den delen heller. Tror nog att du har det ganska bra där du bor nu, eller har du inte det? Hälsa Pippi och lilla gubben och när du ändå är i farten säg hej till Tommy och Annika med.


Hej Benny! Kul att du är tillbaka :D Vad har du hittat på i sommar?
/ Ronja

Ronja min lilla tös, jag har utfört alldeles för mycket och saker som du bara hade kunnat fantisera om. Du får rätt och slätt vänta på mina memoarer för att få svar på din fråga.


Vår älskade Ruth har lämnat oss

Vi har fått höra på omvägar att vår älskade Ruth (vår paprikaplanta) har lämnat oss. Alla på Carl-Alfreds Filmhörna är just nu förkrossade och det är en kamp för oss att klara av vardagen. Den som har tagit Ruths bortgång hårdast är självklart Benny som stod Ruth närmast. De var som syskon och hade alltid något fuffens för sig.

Vi kommer minnas Ruth som en underbar grön vän och en individ som aldrig hann ge oss någon paprika. För att hedra Ruths minne kommer alla på Carl-Alfred att bära gröna band under veckan.

/ Carl-Alfreds Filmhörna ♦


Information - "Fråga Benny"

Imorgon (torsdag) kommer vi att dra igång "Fråga Benny" igen och detta ser vi alla givetvis fram emot. Från och med måndag nästa vecka kommer det att publiceras ett speciellt inlägg där ni kan ställa era frågor. Eftersom vi inte har publicerat ett sådan inlägg denna vecka, går det bra att ställa era frågor i detta inlägg.

Ha en fortsatt trevlig dag och glöm nu inte att lämna en fråga eller två ;)

/ Carl-Alfreds Filmhörna :D


I taket lyser stjärnorna (2009)

HANDLING
Filmen handlar om 14-åriga Jenna vars enda bekymmer borde vara vanliga tonårsbekymmer, men hemma hos henne finns en jobbig mormor och hennes älskade cancersjuka mamma. I Jennas ficka ligger det en bortglömd dikt med texten "Om du dör mamma, tar jag livet av mig".

Frida tycker till :D
I taket lyser stjärnorna är baserad på Johanna Tydells bok och jag hade rätt höga förväntningar på filmen eftersom några av mina kompisar hade läst den och tyckte den var väldigt bra. Mina förväntningar infriades och filmen var verkligen en upplevelse. Den innehöll verkligen allt och några exempel är kärlek, pinsamheter, vänskap, sorg och förnekelse.
Det bästa med filmen tycker jag är att man verkligen blev berörd av den och jag kan erkänna att jag grät mig själv igenom en stor del av filmen. Jag tycker att skådespelarna gjorde ett väldigt bra jobb med sina karaktärer och i vissa scener glömmer man nästan av att det är en film man tittar på. Det finns egentligen ingenting negativt i filmen, men den känns ändå inte helt som en femma. Till sist vill jag bara säga att detta är en film alla måste se och som dessutom innehåller grym filmmusik.

Skådespelare: Josephine Mattsson, Mika Berndtsdotter Ahlen, Annika Hallin,
Anki Lidén, Samuel Haus, Nina Christensen och Madeleine Ekman.

Regisserad av: Lisa Siwe


Betyget för I taket lyser stjärnorna:
    


(Klicka på bilden för att se en trailer av filmen)


RSS 2.0