True blood - Bad Blood

Tredje säsongen av den amerikanska succéserien True blood är här och ikväll visar SVT det första avsnittet. Bill är fortfarande i kidnapparnas händer och Sookie söker hjälp hos Eric som visar sig vara väldigt upptagen. Pam föreslår en rådgivning mellan Eric och Sophie-Anne om Bills försvinnande, men Eric vill inte riskera Drottningens vrede över att en vampyr tillfångatagits under hans jurisdiktion. Tara är utom sig av vrede och sorg efter Eggs död.

 

True Blood - 22:00 - SVT1

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110831

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Hannah Graaf (fyller 33 år), Chris Tucker (fyller 39 år), Richard Gere (fyller 62 år) och Drottning Rania (fyller 41 år) - Grattis!

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110830

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Andy Roddick (fyller 29 år), Cameron Diaz (fyller 39 år), Camilla Läckberg (fyller 37 år) och Prinsessan Lilian (fyller 96 år) - Grattis!

Jay-Z & Beyonce ska bli föräldrar

Under Video Music Awards inatt avslöjade Beyonce att hon och maken Jay-Z väntar barn. Beyonce bar kvällen till ära en mycket vacker orange klänning och det gick inte att ta miste på den växande lilla magen. Vi på Carl-Alfred önskar Beyonce och Jay-Z all lycka och är glada för deras skull.


Michael Jacksons födelsedag

Michael Jackson, "The King of Pop", skulle idag ha fyllt 53 år. Vi på Carl-Alfred skänker givetvis en extra tanke till Michales nära och kära en dag som denna

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110829

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Lea Michele (fyller 25 år), Carla Gugino (fyller 40 år), Rebecca De Mornay (fyller 52 år) och Ray Wise (fyller 64 år) - Grattis!

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110828

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna LeAnn Rimes (fyller 29 år), Jack Black (fyller 42 år), Jason Priestley (fyller 42 år) och Brian Thompson (fyller 52 år) - Grattis!

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110827

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Kayla Ewell (fyller 26 år), Tom Ford (fyller 50 år), E-Type (fyller 46 år) och Peter Stormare (fyller 58 år) - Grattis!

Trace Cyrus & Brenda Song väntar barn

Miley Cyrus storebror Trace Cyrus väntar barn med sin flickvän Brenda Song. Brenda är en etablerad Disney-skådis och man har bland annat kunnat se henne i Hannah Montana och Zack & Codys ljuva hotelliv. Barnet blir parets första och vi på Carl-Alfred håller tummar och tår för att allt går som det ska.


KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110826

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Cassie (fyller 25 år), Macaulay Culkin (fyller 31 år), Chris Pine (fyller 31 år) och Therese Alshammar (fyller 34 år) - Grattis!

Grabben i graven bredvid

Ikväll visas filmen "Grabben i graven bredvid" på TV4+ och den handlar om Desirée som är biblotikarie i en småstad och Benny som driver en bondgård på landet. Av en slump träffas de båda på en kyrkogård och de börjar sedan umgås, men märker snart att trots att kärleken utvecklas leder deras två helt olika bakgrunder till en del konflikter.

Detta är en riktig favorit hos oss på Carl-Alfred och vi har sett den vid flera tillfällen. Filmen är väldigt rolig, innehåller många bra repliker, bra skådespelare och dessutom mycket kärlek. Huvudrollerna spelas av Michael Nyqvist och Elisabeth Carlsson och de gör sina roller oerhört bra och dem ger en många skratt. Gillar ni svensk film och humor ska ni absolut kolla in den här filmen ikväll.

Grabben i graven bredvid - 21:00 - TV4+

The Killing - Undertow

Ikväll visas det nionde avsnittet av den amerikanska kriminalserien ”The Killing”. När Sarah och Holder kommer Muhammad på spåren gör de en skrämmande upptäckt. Kommunfullmäktigeledamoten Richmond funderar på att hoppa av valet efter att Adams utomäktenskapliga affär läckt ut och inte fått den effekt han önskat. Rosies mamma Mitch tappar förtroendet för polisen vilket går ut över hennes man Stan.

 

The Killing - 23:00 - TV4

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110825

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Blake Lively (fyller 24 år), Alexander Skarsgård (fyller 35 år), Billy Ray Cyrus (fyller 50 år) och Tim Burton (fyller 53 år) - Grattis!

Filmtips - Äntligen Midsommar!

Filmen handlar om ett par vänner som ska fira Midsommar tillsammans som de gjort så många gånger förut, men i år blir det inte riktigt som de tänkt sig.

Detta är en svensk komedifilm som vi på Carl-Alfred tycker är riktigt rolig och vi skrattade oss igenom hela filmen. Filmen innehåller bland annat vänskap, hemligt bröllop, bråk, hemligheter som kommer upp till ytan och bra skådespelare. Detta är en film som vi kan rekommendera till alla som vill se något hysteriskt roligt och vi tror att många kommer att gilla den.

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110824

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Rupert Grint (fyller 23 år), Chad Michael Murray (fyller 30 år), Alex O'Loughlin (fyller 35 år) och Anne Archer (fyller 64 år) - Grattis!

Filmtips - In love and war

Filmen bygger på Ernest Hemingways självbiografi och skildrar romansen som fick honom att skriva boken "Farewell to arms". Vi får följa en 18-årig Ernest när han kommer till ett sjukhus efter att ha skadats vi fronten. Där träffar han en vacker sjuksköterska och de får starka känslor för varandra som kom att förändra de båda för alltid.

 

Detta är en väldigt bra och vacker film som vi på Carl-Alfred tycker mycket om. Filmen innehåller alla delar som en bra film ska innehålla och vi gillar att den är baserad på en sann historia, vilket gör det mycket verkligare. I huvudrollerna ser vi Sandra Bullock och Chris O'Donnel och de gör sina roller på ett väldigt bra sätt. Vi kan verkligen rekommendera er att se filmen.


Premiär - True Talent

Höstens stora talangjakt är äntligen här- True Talent. Programmet går ut på att hitta Sveriges bästa röst. Ålder, utseende och attityd har ingen betydelse. För att hitta sångtalanger utöver det vanliga har castingturnén gått land och rike runt. Tre av landets största artister kommer att ta sig an de oslipade diamanterna med störst potential, för att bli deras coacher och slipa dem. Inför en jury bestående av en studiopublik med musikälskare kommer agnarna sållas från vetet. I början kommer juryn inte kunna se artisterna, utan kommer att få avlägga sin dom baserat på det de hör. Den som lyckas få med sig hela juryn går vidare i tävlingen. Coacher i True Talent är Pernilla Andersson, Tommy Körberg och Danny Saucedo. För mer info om programmet besök TV3:s hemsida.

 

True Talent - 20:00 - TV3

Säsongsstart - Fångarna på fortet

Ikväll är det säsongsstart för ”Fångarna på fortet” på TV4 och säsongens första duell på fortet går mellan Let's dance och Melodifestivalen. Malin Johansson, Thina Thörner, Isabel Edvardsson och Annika Sjöö bildar laget Let's dance. Lag Melodifestivalen består av Sebastian Karlsson, Rikard Olsson, Anders Fernet och Linda Pritchard.

 

Fångarna på fortet - 20:00 - TV4

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110823

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Glen Johnson (fyller 27 år), Scott Caan (fyller 35 år), Görel Crona (fyller 52 år) och Shelley Long (fyller 62 år) - Grattis!

Johan Falk - Nya filmer på G

Som ni vet är vi på Carl-Alfred stora Johan Falk-fantaster och det är med stor glädje som vi kan dela med oss av att det kommer sex nya Johan Falk filmer nästa år. I Göteborg är inspelningen av de nya Falk-filmerna i full gång och man har lovat att filmerna kommer bli ännu hårdare, tuffare och farligare. En annan glädjande nyhet är att vi kommer få återse både Jakob Eklund och Joel Kinnaman i rollerna som Johan Falk och Frank Wagner. Vi på Carl-Alfred kan knappt bärga oss och nedan följer ett par bilder ur pågående inspelning.

"Johan Falk" in action
Huvudförfattaren Anders Nilsson

Filmtips - Vinterviken

Filmen handlar om John-John som bor i en Stockholms-förort tillsammans med sin mamma och kriminella styvpappa. I slutet av sommarlovet räddar han en 10-årig flicka från att drunkna och bjuds in av hennes pappa till deras rika kvarter och där träffar han hans dotter Elisabeth och John-John blir kär i henne. Dock blir det en hård kamp om att vinna hennes kärlek och hennes föräldrars tillit.

Detta är en svensk klassiker som vi på Carl-Alfred tycker är väldigt bra. Filmen innehåller bland annat fördomar, kriminalitet och kärlek. Dessutom tycker vi att skådespelarna gör ett bra jobb i sina roller och det känns som att detta skulle kunna hända i verkligen. Vi kan verkligen rekommendera er att se filmen.

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110822

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Howie Dorough (fyller 38 år), Kristen Wiig (fyller 38 år), Adewale Akinnuoye-Agbaje (fyller 44 år) och Regina Taylor (fyller 51 år) - Grattis!

Mitt stora feta grekiska bröllop

TV4+ visar ikväll den amerikanska komedin ”Mitt stora feta grekiska bröllop” med Nia Vardalos och John Corbett i huvudrollerna. Den drygt 30-åriga Toula Portokalos arbetar på sina föräldrars restaurang i Chicago, men har länge längtat efter något annat. Toulas far anser att en grekisk flickas största uppgift är att hitta en lämplig grekisk make och bilda familj. En dag träffar Toula läraren Ian Miller och kärlek uppstår. Det finns dock ett problem, Ian är inte grek. Den stora frågan är nu om Toulas familj och speciellt hennes envise far kommer att acceptera en framtida amerikansk svärson.

 

Mitt stora feta grekiska bröllop - 21:00 - TV4+

Filmtips - 17 again

Filmen handlar om Mike som är en 35-åring som inte riktigt är nöjd med livet. Han har jobbat på samma arbetsplats i 18 år, är nyskild och har nästan ingen kontakt med sina barn. En dag när han kör över en bro ser han vaktmästaren från High School och när han försöker hitta honom faller han över räcket och vaknar nästa dag upp hos sin kompis Ed. Dock är han förvandlad till en 17-åring igen.

Detta är en väldigt rolig och bra film som man kan se mer än en gång. Filmen innehåller många roliga scener, fördomar, kärlek och bra skådespelare. Zac Efron spelar huvudrollen och trots att han inte är en favorit för oss på Carl-Alfred, gjorde han sin roll väldigt bra. Vi kan verkligen rekommendera er att se den.

Minnesceremoni för offren i Norge

TV4Nyheterna sänder idag direkt från den nationella minnesceremonin i Oslo Spektrum där man samlas för att hedra offren från Utøya och sprängattentatet i Oslo. På plats finns bland annat den norska kungafamiljen, regeringen, överlevande från attentatet och räddningspersonal. Även Sverige kommer att vara representerat vid minnesceremonin genom bland annat Kronprinsessan Victoria och statsminister Fredrik Reinfeldt.

 

Minnesceremoni - 15:00 - TV4

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110821

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Hayden Panettiere (fyller 22 år), Brody Jenner (fyller 28 år), Usain Bolt (fyller 25 år) och Kim Cattrall (fyller 55 år) - Grattis!

Filmtips - Karate Kid

Filmen handlar om 12-åriga Dre som tvingas flytta till Kina med sin mamma då hon fått ett nytt jobb. Väl i Kina märker han att barnen där inte gillar honom och den enda han kan vända sig till är vaktmästaren Han, som är en före detta Kung Fu-mästare. Han börjar lära Dre om Kung Fu och snart inser Dre att han står inför sitt livs utmaning.

Detta är den nyaste av Karate Kid-filmerna och eftersom vi på Carl-Alfred gillar de andra filmerna, ville vi självklart se den här också. Filmen var bra men kommer absolut inte upp i samma klass som de gamla filmerna. Filmen innehöll bland annat spänning, bra skådespelare, action och vänskap. Vi blev väldigt imponerade av Jaden Smith som spelar den unga huvudrollen och han gjorde det riktigt bra. Vi på Carl-Alfred kan verkligen rekommendera er att se filmen, även om den inte är lika bra som "originalet".

Premiär - Gäster med gester

Den kultförklarade klassikern ”Gäster med gester” som snart är 30-årsjubilerande är tillbaka i SVT. Ny programledare för programmet är Rickard Olsson. Idén bygger på att två fyrmannalag möts för att genast kasta sig ut i kluriga charader med och mot varandra. Kvällens lag består av Katrin Sundberg, Anton Lundqvist, Per Andersson och den hemliga gästen Nanne Grönvall. I det andra laget ser vi Lena Philipsson, Morgan Alling, Andreas Nilsson och den hemliga gästen Nassim Al Fakir.

 

Gäster med gester - 20:00 - SVT1

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110820

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Demi Lovato (fyller 19 år), Benjamin Barnes (fyller 30 år), Michael Rady (fyller 30 år) och Amy Adams (fyller 37 år) - Grattis!

Ice Age 2

Ikväll visas filmen Ice Age 2 på TV4 och den handlar om att istiden nu leder mot sitt slut och de tre vännerna Manny, Diego och Sid försöker njuta så mycket som möjligt av de nya fördelarna med smältandet. Dock upptäcker de snart att den smältande isen kommer att svämma över deras dal och de ger sig därför ut för att varna alla andra samtidigt som de försöker komma undan vattnet.

 

Detta är en väldigt rolig film som vi på Carl-Alfred tycker väldigt mycket om. Har ni inget för er ikväll kan vi verkligen rekommendere er att se den och vi tror nog att många kommer att skratta åt de roliga figurerna i filmen.

 

Ice Age 2 - 20:00 - TV4

Filmtips - The Town

The Town handlar om Doug MacRay som är ledare för ett gäng bankrånare som är otroligt hänsynslösa och kommer undan med vad de än gör. Doug har inga nära relationer till någon och behöver därför aldrig vara rädd att förlora någon, men när de tar bankchefen Claire Keesey som gisslan förändras allt. De låter henne gå utan att skada henne, men är rädda för att hon känner igen dem. För att vara säkra på att hon inte vet vilka dem är blir Doug vän med henne och snart utvecklas en passionerad förälskelse som kan vara farlig för dem båda.

 

Detta är en film som vi på Carl-Alfred inte hade några förväntningar på då vi trodde att den skulle vara dålig, men vi hade fel och den visade sig vara riktigt bra. Filmen innehåller mycker action, spänning, häftiga scener och kärlek. Ben Affleck spelar huvudrollen som Doug och det gör han otroligt bra, man skulle kunna säga att det är hans bästa roll någonsin. Vi på Carl-Alfred kan verkligen rekommendera er att se filmen.

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110819

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Brooke Mueller (fyller 34 år), Torkel Petersson (fyller 42 år), Matthew Perry (fyller 42 år) och Kronprinsessan Mette-Marit (fyller 38 år) - Grattis!

The Killing - Stonewalled

Ikväll visas det åttonde avsnittet av den amerikanska kriminalserien ”The Killing”. När Sarah och Holder försöker ta reda på var Muhammad håller hus snubblar de över en FBI-utredning. Kommunfullmäktigeledamoten Richmond överväger smutskastning efter alla attacker från konkurrenten Adam. Sorgen efter Rosie och Mitchs behov av rättvisa gör henne allt mer vårdslös vilket går ut över hennes två andra barn.

 

The Killing - 23:00 - TV4

Lady Gaga - You and I

Ni har väl inte missat att spana in Lady Gagas nya video till låten ”You and I”? Som alla vet är vi på Carl-Alfred stora Gaga-fans och självklart gillar vi både låten och videon denna gången med. Har ni inte sett videon innan eller vill se den igen, kolla in klippet ovan.


KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110818

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Christian Slater (fyller 42 år), Edward Norton (fyller 42 år), Madeleine Stowe (fyller 53 år) och Denis Leary (fyller 54 år) - Grattis!

Filmtips - Prom

Filmen utspelar sig tre veckor före skolans bal och man får följa några utvalda studenter då de förbereder baldekorationer, försöker hitta någon att gå med, försöker välja college, upptäcker att pojkvännen varit otrogen och en massa annat i denna fullspäckade film.

Detta är en väldigt bra och lättsam film som man kan se om och om igen. Filmen innehåller allt som en High School-film ska innehålla och det är intressant att följa de olika karaktärerna då de kämpar med bland annat kärleksproblem. Vi kan verkligen rekommendera er att se den eftersom vi på Carl-Alfred tycker om den väldigt mycket.

Kronprinsessan Victoria är gravid

Vi på Carl-Afred är otroligt glada över att kunna meddela er om att Kronprinsessan Victoria och Prins Daniel väntar sitt första barn. Det var idag klockan 15.00 som hovet bekräftade nyheten och berättade att födseln beräknas till mars 2012. Enligt uppgifter mår den blivande modern bra och inga stora förändringar kommer att ske i Kronprinsparets schema. Vi på Carl-Alfred älskar Kungahuset och håller nu precis som många andra tummar och tår för att allt går som det ska ♥

Filmtips - Letters to Juliet

Filmen handlar om Sophie som åker på en för tidig bröllopsresa med sin fästman Victor till Romeo och Julias hemstad Verona när hon hittar ett brev som skrevs för 50 år sedan. Hon blir besatt av kärlekshistorien som beskrivs i brevet och ger sig ut på ett äventyr för att återförena paret och rädda kärleken från det förflutna.

Detta är verkligen en otroligt bra film som vi på Carl-Alfred älskar. Den innehåller kärlek, hopp, historia, äventyr och lite spänning. Amanda Seyfried spelar huvudrollen som Sophie och det gör hon otroligt bra och även de andra skådespelarna gör ett bra jobb. Filmen ger en olika sorters känslor och det är en ren fröjd att titta på den då den gör att man blir otroligt glad. Vi kan verkligen rekommendera er att se filmen och vi kan lova att man ser den med ett leende på läpparna.

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110817

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Mark Salling (fyller 29 år), Giuliana Rancic (fyller 36 år), Sean Penn (fyller 51 år) och Robert de Niro (fyller 68 år) - Grattis!

Carl-Alfred på Facebook & Twitter

Ni har väl inte missat att vi på Carl-Alfred har en alldeles egen ”gilla-sida” på Facebook och även en Twitter-sida? Vi skulle givetvis bli väldigt glada om ni började följa oss på någon av sidorna, eller varför inte både och? Ibland kan det vara lättare att komma i kontakt med oss på dessa platser.


Dreamcatcher

Äntligen har vi på Carl-Alfred skaffat ”Dreamcatchers” och nu hoppas vi på nätter utan mardrömmar. På bilden ovan ser ni våra otroligt vackra ”fångare”.


TV-serie tips - Tillbaka till Eden

Detta är en miniserie som handlar om Stephanie Harper som är väldigt vacker, rik och lyckligt gift. Dock har hennes make en affär med hennes bästa väninna och de planerar att röja Stephanie ur vägen för att få all rikedom för sig själva.

Detta är en australiensk serie som vi på Carl-Alfred alltid har tyckt om. Serien är från 80-talet och är kult som sågs av miljoner tittare över hela världen när den kom ut. Serien innehåller bland annat kärlek, spänning, mystik, krokodilattacker, minnesförlust, plastikoperationer och hämnd. Vi älskar verkligen den här serien och vi kan verkligen rekommendera er att se den.

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110816

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Cam Gigandet (fyller 29 år), Rumer Willis (fyller 23 år), Madonna (fyller 53 år) och Steve Carell (fyller 49 år) - Grattis!

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110815

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Joe Jonas (fyller 22 år), Ben Affleck (fyller 39 år), Debra Messing (fyller 43 år) och Prinsessan Anne (fyller 61 år) - Grattis!

Hilary Duff väntar barn

Igår avslöjade Hilary Duff på sin hemsida att hon och maken Mike Comrie väntar tillökning. Hon skriver att de båda är glada att börja ett nytt kapitel och att de ser fram emot det. Vi på Carl-Alfred har alltid gillat Hilary Duff och är otroligt glada för henne och Mikes skull. Vi önskar dem all lycka och hoppas att allting går bra.

Jessica Alba välkomnar sin andra dotter

Jessica Alba och Cash Warren fick i lördags sin andra dotter som ska heta Haven Garner Warner och är enligt Jessica "frisk och glad". Sedan tidigare har paret dottern Honor och enligt Jessica är hon väldigt glad över familjens tillökning. Vi på Carl -Alfred är glada för deras skull och önskar dem all lycka.

Filmtips - The Reader

När 15-åriga Michael insjuknar en dag på vägen hem från skolan får han hjälp av den 35-åriga Hanna att ta sig hem. Oväntat förälskar de sig i varandra och inleder en passionerad affär som de håller hemligt för alla andra. En dag försvinner Hanna utan någon förklaring och inte förrän 8 år senare träffas de igen och då får Michael reda på Hannas mörka förflutna då hon står anklagad för ett fruktansvärt brott.

Detta är en väldigt vacker, men djup film som får en att bli helt tom efteråt då den påverkar en på många plan. Vi blev väldigt berörda av filmen och tycker verkligen om historien, dessutom gillar vi att de hela tiden visar nu och dåtid. Kate Winslet spelar huvudrollen i filmen och hon fick även en Oscar för rollen, vilket är helt självklart när man ser den eftersom hon gör den på ett otroligt bra sätt. Vi tycker väldigt mycket om filmen och kan verkligen rekommendera er att se den.

Filmtips - Step up 3

De bästa vännerna Moose och Camille har precis börjat på college i New York, efter att båda ha gett upp det dem älskar mest av allt - dans. Dock dröjer det inte länge då Moose träffar på dansaren Luke som har samlat ihop några av New Yorks bästa dansare och plötsligt befinner han sig i en tävling där endast vinnaren räknas.

Vi på Carl-Alfred har alltid älskat dansfilmer och vi har sett alla filmer i Step-Up serien. Denna filmen är minst lika bra som de andra och vi tycker jättemycket om den. Filmen innehåller bra musik, riktigt häftig dans, coola miljöer och en hel del kärlek. Dessutom är det en väldigt bra storyline och man njuter av varje sekund av den. Vi kan verkligen rekommendera er att se den.

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110814

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Mila Kunis (fyller 28 år), Robin Söderling (fyller 27 år), Halle Berry (fyller 45 år) och Catherine Bell (fyller 43 år) - Grattis!

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110813

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Sebastian Stan (fyller 28 år), Lisa Nilsson (fyller 41 år), Thomas Ravelli (fyller 52 år) och Thomas Dennerby (fyller 52 år) - Grattis!

Wild Child

Ikväll visas den amerikanska komedin Wild Child på TV3 som handlar om den bortskämda Poppy Moore som blir skickad till en internatskola för flickor i England eftersom hon gjort saker utan att tänka på konsekvenserna. Eftersom Poppy inte vill annat än lämna skolan gör hon upp en plan för att bli relegerad, men när det börjar bli som hon vill har hennes prioteringar ändrats och skolan kanske inte är så dum ändå.

 

Wild Child är en väldigt bra och rolig film som innehåller både fina miljöer och bra skådespelare. Vi kan verkligen rekommendera er att se filmen ikväll och vi är övertygade om att många kommer att tycka om den.

 

Wild Child - 20:00 - TV3


Filmtips - He's the girl

Woody och Nell är grannar och de hatar varandra. En morgon vaknar de upp och upptäcker att de har bytat kroppar och då bestämmer de sig för att förstöra varandras High School-rykten. Dock blir det lite värre än de trodde, men trots deras hat mot varandra kommer kärleken smygande.

Detta är verkligen en feel-good film som man mår bra av att se. Filmen innehåller många roliga scener och en hel del kärlek. Vi på Carl-Alfred gillar verkligen den här filmen och har sett den ett par gånger och vi tycker den är riktigt rolig. De som spelar Woody och Nell i filmen gör det väldigt bra och de gör det på ett väldigt roligt sätt. Vi kan verkligen rekommendera er att se den om ni vill se en film som man mår bra av.

Filmtips - Penelope

Det ligger en förbannelse över släkten Wilhern och den första dottern som föds kommer att få ett ansikte likt en gris. Penelope blir den som drabbas av förbannelsen och hennes föräldrar ser det som deras uppgift att hitta en man till henne som kan bryta den. Detta är dock ingen lätt uppgift då mannen måste vara blåblodig och måste kunna acceptera hur hon ser ut. Det enda Penelope vill är att vara fri och hon ger sig därför hemifrån för att kunna upptäcka den värld hon hölls gömd från som liten.

Detta är en helt underbar film som handlar om att utseendet inte betyder allt och att man ska acceptera sig själv oavsett hur man ser ut. Filmen innehåller ett väldigt bra budskap, humor, kärlek och fördomar. James McAvoy och Christina Ricci spelar huvudrollerna i filmen och de gör det på ett väldigt övertygande sätt. Vi på Carl-Alfred tycker väldigt mycket om den här filmen och vi kan verkligen rekommendera er att se den.

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110812

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Justin Gaston (fyller 23 år), Dominique Swain (fyller 31 år), Casey Affleck (fyller 36 år) och Rebecca Gayheart (fyller 40 år) - Grattis!

Livvakterna

Ikväll visas filmen "Livvakterna" på TV4+ och handlar om att Johan Falk funderar på att byta jobb eftersom han fått en lägre tjänst på polishuset. När hans goda vän Sven Persson ber honom om hjälp med en man som begärt en del aktier av Svens företag hjälper han honom och när Svens familj blir hotad till livet säger Johan upp sig och ansluter sig till livvakterna för att skydda familjen.

Livvakterna - 21.00 - TV4+


Filmtips - En vandring bland molnen

Filmen handlar om Paul som kommit tillbaka hem efter andra världskriget och träffar den vackra Victoria på en buss. Hon berättar för honom att hon är på väg hem till sin familj för den årliga skördefesten, men är rädd för vad hennes far ska säga när hon berättar att hon är gravid. Paul erbjuder sig att följa med henne hem och låtsas vara hennes man, men när en oväntad passion uppstår emellan dem inser de att det finns för många hinder i vägen för dem.

 

Detta är en otroligt bra och mysig film som man kan se om och om igen. Filmen innehåller bland annat kärlek, vackra vyer, humor, bra skådespelare och en massa annat som gör den här filmen otroligt bra. Detta är verkligen en feel-good film och vi är säkra på att många av er kommer at tycka om den. Se den.

The Killing - Vengeance

Ikväll visas det sjunde avsnittet av den amerikanska kriminalserien ”The Killing”. Stan har fått reda på att Bennet är huvudmisstänkt för mordet på sin dotter Rosie och erbjuder honom skjuts hem från begravningen. Sarah och Holder försöker frenetiskt hitta Stan innan han hinner genomföra sin hämnd. Kommunfullmäktigeledamoten Richmond kämpar med sin kampanj efter den misslyckade debatten.

 

The Killing - 22:30 - TV4

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110811

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Alyson Stoner (fyller 18 år), Chris Hemsworth (fyller 28 år), Ben Gibbard (fyller 35 år) och Rolf Skoglund (fyller 71 år) - Grattis!

Landskamp Sverige - Ukraina

Missa inte när Sverige tar sig an Ukraina i en träningslandskamp. Vi på Carl-Alfred kommer sitta bänkade och självklart håller vi tummar och tår – Go Sverige!

 

Landskamp - 19:30 - TV3

Murderland

TV4 visar ikväll det brittiska kriminaldramat ”Murderland” från 2009 där den unga Carrie söker efter sin mammas mördare. När Carrie (Bel Powley) var barn hittade hon sin mamma mördad, något som i alla år har påverkat henne. Mordet på hennes mamma blev aldrig uppklarat och nu när Carrie ska gifta sig bestämmer hon sig för att själv ta saken i egna händer för att ta reda på sanningen och för att kunna gå vidare i livet. Polisen Douglas Hain (Robbie Coltrane) blir Carries dragplåster och tillsammans tar de upp jakten på mördaren.

 

Murderland - 21:00 - TV4

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110810

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Lucas Till (fyller 21 år), JoAnnna Garcia (fyller 32 år), Ryan Eggold (fyller 27 år) och Antonio Banderas (fyller 51 år) - Grattis!

Filmtips - Patrioten

Patrioten handlar om den ensamstående familjefadern Benjamin Martin som blir indragen i den amerikanska revolutionen när kriget når hans gård och hotar hans familj. Tillsammans med sin äldsta son Gabriel leder han en rebellstyrka till en strid mot rödjackorna och han inser snart att det enda sättet att skydda sin familj är att slåss för friheten.

 

Detta är en otroligt bra och känsloladdad film med många storslagna scener. Filmen innehåller bland annat kärlek, starka krigsscener, sorg och mycket mycket mer. Vid flera tillfällen blev vi på Carl-Alfred tårögda av både sorg och av att man blev rörd. Huvudrollerna spelas av bland annat Mel Gibson och av den bortgångna Heath Ledger och de gör sina roller otroligt bra. Vi kan verkligen rekommendera er att se filmen och vi tror nog att många av er kommer att tycka om den.


Whitechapel - Del 3

Ikväll är det säsongsavslutning för den brittiska dramaserien Whitechapel. Chandler tvingas ta beslutet att flytta hela undersökningen till en hemlig plats. Samtidigt har tiden börjat rinna ut för att lösa morden innan Anderson blir tvungen att släppa tvillingarna Kray. En oväntad vändning i fallet gör att teamet börjar ifrågasätta om tvillingarna verkligen är en av bröderna Krays barn.

 

Whitechapel - 21:00 - TV4

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110809

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Bill Skarsgård (fyller 21 år), Anna Kendrick (fyller 26 år), Audrey Tautou (fyller 35 år) och Eric Bana (fyller 43 år) - Grattis!

Saade & September gästar Lotta på Liseberg

Ikväll är det säsongsavslutning för ”Lotta på Liseberg” och för underhållningen står bland annat Eric Saade, September, Thomas Ledin och Thomas Pettersson. Vi på Carl-Alfred kommer självklart att sitta bänkade. Kommer du?


Lotta på Liseberg - 20:00 - TV4


Filmtips - Systrar i jeans: Andra sommaren

Filmen är en fristående fortsättning på den första Systrar i jeans-filmen och skildrar de fyra vännernas sommar efter sitt första år på college. Bridget reser till en arkeologisk utgrävning i Turkiet, Carmen tar sig an ett kreativt sommarprojekt i Vermont, Lena förbättrar sina konstkunskaper på en designskola i Rhode Island och Tibby tar ett stort kliv i sitt förhållande med Brian.

 

Vi på Carl-Alfred tyckte väldigt mycket om den första filmen och har sett den många gånger. Därför var det väldigt roligt när det kom ut en ny film med samma karaktärer som gav sig iväg på nya äventyr. Filmen innehåller kärlek, svek, vänskap, humor och många problem vilket gjorde den till ett nöje att titta på. Dock var filmen inte lika bra som den första, men den är helt klart mycket sevärd och vi kan verkligen rekommendera er att titta på den.


Ny bild på Harper Seven

Victoria Beckham fortsätter att lägga ut bilder på familjens senaste tillskott på sin Twitter, nämligen lilla Harper Seven. Vi på Carl-Alfred tycker att H.S är bedårande och på bilden Victoria lade ut ser man Harper Seven vila tryggt i pappa Davids famn.


KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110808

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Meagan Good (fyller 30 år), Roger Federer (fyller 30 år), Dustin Hoffman (fyller 74 år) och Prinsessan Beatrice (fyller 23 år) - Grattis!

Filmtips - X-Men Origins: Wolverine

Filmen utspelar sig efter X-Men: First Class men före de tre andra X-Men-filmerna och berättar historien om Wolverines hemska förflutna.

Detta är en väldigt bra och actionfylldfilm som både innehåller kärlek och spänning. Vi på Carl-Alfred har tidigare skrivit att vi tycker mycket om filmserien och den här var minst lika bra som alla de andra filmerna. Det vi gillade mest med den här filmen var att vi fick reda på varför Wolverine är som han är och varför han inte minns någonting av sitt förflutna. Tycker ni om X-men-filmerna ska ni absolut inte missa den här.

Jakten på lycka

TV3 visar ikväll den amerikanska filmen ”Jakten på lycka” från 2006 med Will Smith och hans riktiga son Jaden Christopher Syre Smith i huvudrollerna.

 

Filmen som är baserad på en sann historia bygger på Chris Gardner som har stora planer för sig och sin familj. Chris har dock ekonomiska problem och får slita hårt för att få ekonomin att gå ihop. Hans situation förvärras ytterligare när hans fru lämnar honom och deras lille pojke Christopher precis innan de blir vräkta från sin bostad. Drömmar om en ljus framtid känns oerhört långt borta och Chris tvingas söka skydd för natten tillsammans med sin son på en offentlig toalett. En dag får Chris chansen att visa vad han går för på ett prestigefyllt fondbolag och drömmen om ett lyckligt liv börjar gro igen.

 

Jakten på lycka - 21:00 - TV3

Varg Veum - Din Till Döden

Ikväll visar TV4 den tredje filmen ”Din Till Döden” av det norska kriminaldramat Varg Veum. Veum får i uppdrag att hitta en stulen bil och det visar sig senare att bilen har används vid ett rån på en travbana. Fallet försvåras när Veums uppdragsgivare, som är nyseparerad, hamnar i konflikt med sin före detta fru. Frun har bestämt sig för att sälja bilen och när Veums uppdragsgivare hittas mördad blir frun genast polisens huvudmisstänkta. Fallet visar sig vara mer komplicerat än vad Veum först trodde och ganska snart inser han att den nyblivna änkans liv är i fara.

 

Varg Veum - 21:00 - TV4

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110807

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Charlotte Ronson (fyller 34 år), Charlize Theron (fyller 36 år), David Duchovny (fyller 51 år) och Wayne Knight (fyller 56 år) - Grattis!

Filmtips - Nick & Norah's infinite playlist

Filmen handlar om Nick och Norahs som träffas på ett indierockställe och hon ber honom vara hennes pojkvän i 5 minuter. Det enda dem har gemensamt är att de har samma musiksmak, men trots det spenderar de hela natten ihop då de försöker hitta deras favoritband "Where's Fluffy?". Detta blir början på en oförglömlig och händelserik natt.

Detta är en film som vi råkade zappa fram till då det inte fanns någonting på TV och det är vi väldigt glada för att vi gjorde då den var riktigt bra och vi kunde helt enkelt inte slita oss från TV:n. Filmen innehåller bland annat kärlek, bra musik, svartsjuka, fyllor och många komiska scener som får en att skratta högt. I huvudrollen ser vi den fantastiska och söta Michael Cera som har blivit lite av en favorit hos på Carl-Alfred och han gör ett väldigt bra jobb som den lite blyga men roliga Nick. Vi kan verkligen rekommendera er att se den här filmen.

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110806

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Adrianne Curry (fyller 29 år), Laura Bailey (fyller 39 år), Geri Halliwell (fyller 39 år) och Marisa Miller (fyller 33 år) - Grattis!

Carl-Alfred ut på äventyr

På tisdag kommer vi på Carl-Alfred att ge oss ut i det fria för att tälta. Vi kommer att ta oss hela vägen ut till trädgården för att sätta upp vårt tält, det ni.

 

Det finns egentligen ingen tanke bakom det hela utan ”idén” knäcktes i början på veckan i samband med en mycket trevlig rosékväll. Vi pratade gamla minnen och insåg att det var flera år sedan vi tältade och det var minst sagt en minnesvärd kväll och natt. Förhoppningsvis har vi ”växt” till oss lite och kommer inte hoppa till vid minsta ljud. Självklart kommer vi att ta en massa bilder och sedan dela med oss av det här på bloggen.


Johnny Logan gästade Allsång på Skansen

Här kommer ett klipp från tisdagens Allsång på Skansen med Johnny Logan där han framför sin bästa låt enligt oss – ”Hold Me Now”. Vi på Carl-Alfred älskar den här låten och självklart har vi även sett Mr Logan live. Kolla gärna in klippet ovanför och luta er tillbaka och njut.


KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110805

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Salomon Kalou (fyller 26 år), Scott William Winters (fyller 46 år), Tawny Kitaen (fyller 50 år) och Vanessa Simmons (fyller 28 år) - Grattis!

Filmtips - X - Men: First Class

Den här filmen är en bakgrundshistoria till de tre andra X-Men filmerna och handlar om hur Charles Xavier och Magneto träffades och blev bästa vänner. Tillsammans letade de upp andra mutanter för att rädda världen från en säker undergång.

Vi på Carl-Alfred har sett alla X-Men filmerna och tycker om serien så vi såg verkligen fram emot att se den här. Vi blev absolut inte besvikna då filmen var otroligt bra och alla frågetecken man fick av de andra filmerna försvann och man fick ihop pusslet. Dessutom tycker vi att de har valt ut väldigt bra skådespelare till filmen och alla passade verkligen in i sina roller, framför allt James McAvoy som spelar Charles. Vi kan verkligen rekommendera er att se filmen och vi tror nog inte att ni kommer att bli besvikna.

Den där Mary

Ikväll visas filmen "Den där Mary" på TV4 och den handlar om tönten Ted som inser att han fortfarande är förälskad i sin gamla skolkärlek trots att han inte har träffat henne på flera år. Ted hyr privatdetektiven Pat för att hitta henne, men när han hittar henne i Miami blir han själv förälskad i henne och ljuger för Ted. Ted får trots detta reda på sanningen och reser till Miami för att vinna Marys hjärta.

Detta är en otroligt rolig film som vi på Carl-Alfred har tyckt om i flera år. Filmen lockar fram många skratt och vissa scener är hysteriskt roliga vilket gör denna film till en skrattfest. Vi kan verkligen rekommendera er att se den här filmen ikväll och Ben Stiller och Cameron Diaz gör ett otroligt bra jobb som huvudkaraktärerna.

Den där Mary - 21:00 - TV4

TV-serie tips - Skins

Skins är en brittisk serie som började sändas 2007 och har gjorts i sammanlagt 4 säsonger. Serien handlar om den attraktiva Tony, den lite töntiga Sid, egenkära Michelle, den udda tjejen Cassie, festkillen Chris, musikaliska Jal, religiösa Anwar och hans bästa vän Maxxie som är homosexuell. Vi får bland annat följa dem när de kämpar mot anorexia, religiösa hinder, droger, fördomar och en massa annat som rymms i denna populära serie.

Detta är en serie som vi på Carl-Alfred älskar att titta på och den innehåller mycket som är aktuellt i den verkliga världen. Trots att serien innehåller många allvarliga händelser, får de ändå med en del humor och en del scener är ibland riktigt roliga. Vår favorit i serien är den lite blyga och töntiga killen Sid som är på jakt efter kärleken och han tillför mycket bra och roligt till serien. Vi kan verkligen rekommendera er att se Skins och vill passa på att skriva att den första säsongen är bäst och innehåller mycket roliga delar. Se den!

The Killing - What You Have Left

Ikväll visas det sjätte avsnittet av den amerikanska kriminalserien ”The Killing”. Sarah och Holder fortsätter jakten på Rosies mördare och frågar ut en misstänkt familj och grannar. Kommunfullmäktigeledamoten Richmond och hans team förbereder en viktig debatt. Dessutom eskalerar spänningen mellan Richmond och hans kampanjrådgivare Gwen. I kvällens avsnitt begravs även Rosie och hennes pappa Stan tar saker och ting i egna händer.


The Killing - 22:30 - TV4

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110804

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Dylan och Cole Sprouse (fyller 19 år), Marcus Schenkenberg (fyller 43 år), Fredrik Reinfeldt (fyller 46 år) och Barack Obama (fyller 50 år) - Grattis!

Wallander - The Fifth Woman

Ikväll visas en ny Wallanderfilm på TV4 och i huvudrollen som Kurt ser vi brittiske Kenneth Branagh. I kvällens film utreder Wallander dödsfallen av tre äldre män och upptäcker att det enda de har gemensamt är att de varit våldsamma mot en familjemedlem. Kurt upptäcker dock att de tre männen haft ihop det med en och samma kvinna och misstänker att det är hon som ligger bakom morden.


Wallander (The Fifth Woman) - 21:00 - TV4


Måns och Marie har gjort slut

Igår efter Allsång på Skansen avslöjade Måns Zelmerlöw att han och Marie Serneholt har gjort slut efter 3 år tillsammans. Enligt Allsångsledaren har det varit slut i flera veckor och de båda har redan flyttat ut ur den gemensamma lägenheten. Anledningen till uppbrottet ska enligt Måns och Marie vara att gnistan mellan de båda har försvunnit, men de hävdar att de fortfarande är bästa vänner. Vi på Carl-Alfred tycker givetvis att detta är tråkigt men hoppas att de båda finner lyckan igen.

Boktips - Expert på att rodna

Boken följer Natalie som är 14 år och hennes mamma som ska flytta ihop med mammans pojkvän Bo och hans son Jerker. Natalie fattar direkt tycke för Jerker och hon försöker göra allt för att passa in i sin nya klass i skolan. Dock leder detta till att hela hennes värld vänds upp och ner och det blir inte riktigt som hon tänkt sig.

 

Detta är en ungdomsbok som är skriven av Katarina von Bredow och vi på Carl-Alfred gillar alla hennes böcker. Denna boken innehåller bland annat kärlek, svek, lögner och tonårsproblem och vi på Carl-Alfred tycker att den är riktigt bra. Ni som tycker om ungdomsböcker som handlar om kärlek ska definitvit läsa den här.


KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110803

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Ryan Lochte (fyller 27 år), Evangeline Lilly (fyller 32 år), Tom Brady (fyller 34 år) och Martha Stewart (fyller 70 år) - Grattis!

Filmtips - Allt för min syster

Allt för min syster är filmen som handlar om Kate som vid två års ålder får diagnosen leukemi och förväntas inte överleva, men med sin lillasyster Anna som donator överlever hon till 15 års ålder. Dock fattar Anna beslutet att hon inte längre vill donera till Kate eftersom hon vill ha rätten att bestämma själv, men hon inser också att detta beslutet kan leda till Kates död.

Detta är en otroligt bra och gripande film som inte lämnar ett öga torrt. Cameron Diaz spelar mamman i filmen och detta gör hon otroligt bra och vi är även imponerade av de unga skådespelarnas talang och deras sätt att lämna avtryck hos den som tittar på filmen. Vi på Carl-Alfred blev djupt berörda av filmen och dess handling och det öde som Kate går till mötes, vilket fick oss att fälla väldigt många tårar under filmens gång. Vi kan med värme rekommendera er att se den och vi lovar att många kommer att älska den.
Sam | Yeah! säger:
Haha, ja hon är en riktig magnet

Whitechapel - Del 2

Ikväll visar TV4 det andra avsnittet av den brittiska dramaserien Whitechapel. Jakten på mördaren som sprider skräck på gatorna i Whitechapel fortsätter för Chandler och Miles. Fallet får plötsligt en oväntad vändning när det visar sig att en av bröderna Kray fick tvillingsöner. Samtidigt drabbas teamet av flera hot och även deras familjer dras in vilket tillslut leder till att deras liv är i fara.

Whitechapel - 21:00 - TV4

Filmtips - Georgia Rule

Filmen handlar om den rebelliska tonåringen Rachel som tvingas bo hos sin mormor Georgia över sommaren eftersom hennes mamma inte klarar av att ha henne hemma. Under filmens gång uppdagas det hemska familjehemligheter och de tre kvinnorna får ett starkare band än de någonsin trodde de skulle få.

Detta är en väldigt bra film med Lindsay Lohan i huvudrollen som Rachel och hon gör sin roll på ett väldigt bra sätt. Filmen innehåller humor, drama, kärlek och en massa annat som gör den här filmen värd att se på. Vi på Carl-Alfred har alltid gillat filmer som Lindsay Lohan är med i och den här filmen är verkligen inget undantag. Vi kan verkligen rekommendera er att se den.

KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110802

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Abbie Cornish (fyller 29 år), Nadia Björlin (fyller 31 år), Edward Furlong (fyller 34 år) och Sam Worthington (fyller 35 år) - Grattis!

Smekmånaden

Ikväll visar TV4 den romantiska komedin ”Smekmånaden” med Ashton Kutcher och Brittany Murphy i huvudrollerna. Det uppstår kärlek vid första ögonkastet när Tom Leezak och Sarah McNerney träffas för första gången. Sarah är författare och kommer från en välbärgad familj medan Tom arbetar som trafikreporter. Tom försöker göra all för att passa in i Sarahs privilegierade värld men utan framgång. Sarahs pappa och syster gör allt för att få hon ska dumpa Tom men Sarah följer sitt hjärta och gifter sig med honom. Smekmånaden i Europa förändrar dock allt…

 

Smekmånaden - 21:30 - TV4


KÄNDISAR SOM FYLLER ÅR - 110801

Idag gratulerar vi på Carl-Alfreds Filmhörna Adam Tensta (fyller 28 år), David James (fyller 41 år), Sam Mendes (fyller 46 år) och Dean Wareham (fyller 48 år) - Grattis!

Filmtips - Hip hip hora

Filmen handlar om vännerna Sofie, Amanda och Emma som är förväntansfulla inför att börja på högstadiet och mest är de nyfikna på de tre killarna Sebbe, Mouse och Jens som går i nian. Dock blir det inte riktigt som de tänkt sig då det efter en fest sprids avklädda bilder på Sofie som togs när hon var full och inte vid medvetande. Allting som de hade längtat efter rasar istället samman.

Detta är en film som väcker många känslor och man inser att det faktiskt händer sånt här i verkligheten. Filmen innehåller lögner, svek, vänskap, omogenhet, frustration, sorg och längtan och som åskådare känner man väldigt mycket ilska inför den orättvisa som finns i filmen. Vi på Carl-Alfred gillar den här filmen och har sett den ett antal gånger och kan verkligen rekommendera er att se den eftersom den innehåller sådant som hela tiden är aktuellt i den verkliga världen.

RSS 2.0